Hur du Förbereder ditt Hus för en Översvämning

Till skillnad från andra naturkatastrofer, som jordbävningar och tornados, kan ett överflöde av vatten inträffa var som helst. Kraftiga regn är inte unika för ett område i världen, så det är viktigt att vara redo – oavsett var du bor. Här är några sätt du kan förbereda ditt hus för en översvämning.

Höj eluttag

I många hem , uttag och strömbrytare är inte placerade tillräckligt högt. När vatten strömmar inuti kan dessa elektriska system orsaka betydande skador. Senare utgör de en säkerhetsrisk under återhämtningsprocessen.

För att hålla din familj säker, se till att höja dessa verktygsfunktioner. Bestäm den förutsedda översvämningsnivån i förhållande till 100-åren översvämningsslätten, gå sedan en fot längre än så. Koppla om dina elsystem så att de är på denna höjd i varje rum. Som med alla typer av projekt där makt är inblandat, är det bäst att arbeta med en kunnig entreprenör.

Rensa möbler och skräp

Det är klokt att flytta onödiga möbler om du bor i ett översvämningsfarligt område. Välj en förvaringsenhet som är säkrad på en hög plats, eller be en vän att hysa dina föremål om deras hem är ur vägen. Investera i ett vattentätt kassaskåp för värdesaker, dokument och andra personliga artiklar.

Titta runt i din fastighet efter skräp och flytta stora träbitar och rensa dina rännor och avlopp . Dessa spillror kommer att göra det svårare för dig att städa upp din trädgård efter översvämningen. Du bör också förankra utrustning som kan flyta iväg i vattnet.

Vattentäta din källare

Denna process är vanligtvis för dem som äger hem nära översvämningsslätter, eftersom det är dyr och djupgående. Däremot kan en vattentät källare göra stor skillnad när det regnar. Lokalisera problemområden och försegla dem. Du kan också behöva lägga till fler stuprör för att flytta bort vattnet från ditt hem. Du kan hitta ett antal lösningar som fungerar för just din situation.

Installera ett vattenlarm när det är klart – den här enheten varnar dig när fukt samlas i din källare.

Få översvämningsförsäkring

De flesta villaägarförsäkringar politiken inkluderar inte ekonomiskt skydd för översvämningar. Om du misstänker att denna täckning kan gynna dig, forskning planerar i ditt område. Vanligtvis kommer de att täcka skador upp till ett visst belopp. Den här försäkringen är förmodligen inte användbar för dig om du inte bor nära ett vattendrag, så överväg sannolikheten för en översvämning innan du fattar några beslut.

Sätt ihop ett nödpaket

Varje familj bör ha ett akutpaket till hands. I en översvämning påverkar betydande vattennivåer vägar så att du inte har tillgång till vardagliga varor. Ta dig tid att kompilera en uppsättning nödvändiga objekt – där bör vara tillräckligt för att hålla i minst tre dagar. Som ett minimum bör du inkludera:

Om du räknar med att en översvämning kommer att inträffa snart, se till att fylla på nödvändiga receptbelagda mediciner i förväg. Kom ihåg att ditt material ska återspegla antalet personer i ditt hus, och överväg även husdjursmaterial. Även om du inte använder dessa bestämmelser, kommer de att vara redo att användas när som helst.

Var medveten om vädret

Se framför allt till att du är uppmärksam på vädret så mycket som möjligt. Håll koll på varningar och uppdateringar på din telefon så att när en nödsituation är på gång kan du börja samla in nödvändigheter och flytta till högre mark. Om du tror att en översvämning kommer att hända om några dagar, har du lite mer tid att förbereda och lämna området.

Kom ihåg att stänga av dina verktyg innan du söker bättre skydd. Gå till din källare om möjligt och stäng av alla apparater – som varmvattenberedare och elbox. Naturligtvis vill du aldrig utsätta dig själv i fara. Prioritera din familj och ditt husdjur. Kom ihåg att om du inte vet vad som händer kan du inte fatta rätt beslut. Be alla i din familj att kolla vädret då och då. På så sätt är ni alla medvetna om situationen.

Följ dessa steg för att göra ditt hus redo för en översvämning

Översvämningar kan hända vem som helst var som helst, det är därför du bör veta hur du förbereder dig för en översvämning. Även om denna verklighet inte är trevlig, är det viktigt att känna igen det så att du kan förbereda dig därefter. Följ råden ovan, från att höja uttag till att hålla dig medveten om vädret, för att se till att ditt hem kan hantera en översvämning.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!