Hur du Förvandlar din Vind till Vardagsrum

Vad gör du när du växer ur ditt hus men älskar det? Du behöver inte nödvändigtvis flytta eller spendera en förmögenhet på ett tillägg. Titta på utrymmet du redan har och hur du kan omvandla det till beboeliga områden. En vind är ett perfekt ställe att börja omvandlingen och utöka ditt bostadsrum.

Kostnaderna för vindskonvertering är cirka 80.000 och uppåt men beror på en rad olika faktorer. Den slutliga kostnaden beror på om du lägger till badrum, takkupor och andra specialfunktioner.

Om du gör mycket av arbetet själv kan du sänka kostnaderna ännu mer. Här är några tips för att förvandla din vind till ett extra rum.

1. Rensa röran

Om du har bott i ditt hus hur länge som helst, kan din vind vara fylld till brädden med grejer. Tillbringa några helger med att dra ut allt och bli av med det du inte längre behöver. Donera till en välgörenhetsorganisation eller sälj den. För de saker du måste behålla, hitta en ny plats för förvaring, såsom garage eller krypgrund.

2. Prata med en ingenjör

Innan du investerar mycket pengar i planer, prata med en byggnadsingenjör för att se till att utrymmet kommer att stödja den extra vikten av bostadsyta. Om du måste lägga till ytterligare balkar eller stöd ökar kostnaden för projektet. Det är värt din tid att se till att du kan använda området för dina behov.

3. Rita upp planer

Även om du använder ett program för att rita dina planer för vindsutrymmet, prata med en arkitekt innan du slutför planerna. De kan ha idéer för bättre användning av utrymmet eller upptäcka uppenbara problem som är skadliga för ditt projekt eller få det att kosta mer pengar. De flesta frilansarkitekter tar betalt per timme, så kostnaden för att få planerna tweaked är mindre än att få dem utarbetade från grunden.

4. Prata med staden

Beroende på var du bor kan du behöva följa vissa koder och dra tillstånd. Prata med din entreprenör om vad du behöver göra och följ alla instruktioner till punkt och pricka. Om du installerar en illegal vind, kan staden tvinga dig att riva ut den när du är redo att sälja, vilket minskar värdet på ditt hem och gör din renovering för ingenting.

5. Komplettera med tillbehör

Är din vind ansluten för bostadsyta? Det saknar förmodligen uttag och tillräckligt med armaturer. Innan du börjar sätta upp väggar, låt din elektriker förbereda området. Om du planerar att lägga till ytterligare ett badrum är det också dags att köra VVS.

Kontrollera att du har tillräckligt med värmeregister och luftåterföring för komfort. Kom ihåg att en vind kan vara varmare på sommaren och kallare på vintern. Nu är det dags att lägga till ytterligare belysning. Om du inte har ett traditionellt tak, skaffa ett på plats.

6. Bygg bättre åtkomst

Om du kommer till din vind via en stege, vill du installera en funktionell trappa för enkel åtkomst. Om du är begränsad i utrymmet, fundera på en spiraltrappa. Annars, hitta en vägg för att placera in- och utgångspunkten till vinden.

7. Lägg till fönster

Om du planerar att lägga till takkupor, gör det innan du påbörjar det invändiga slutarbetet. Fönster ger mer ljus in i utrymmet och gör det lättare att perfekta gipsskivor och måla. Att lägga till takkupor är också en av de mer omfattande delarna av uppgiften.

8. Installera undergolv och väggramar

De flesta vindar är bara balkar när de används för förvaring. De kan ha lite lös plywood på plats. Du vill installera ett säkert undergolv. Lägg sedan till väggramar som visar utrymmets layout. Din vind har nu sektioner, och du kan börja föreställa dig hur det färdiga projektet ser ut.

9. Gips

Gips är inte lätt. Om du inte är säker på vad du gör, öva på några reservdelar tills du kan tejpa, spackla och putsa till perfektion. Ditt bästa val är att anlita en proffs för att färdigställa gipsskivan på ditt vindstillägg.

10. Avsluta utrymmet

Avsluta projektet genom att måla, lägga golv och dekorera. Hög finish kan driva upp kostnaderna.

Lägg till små detaljer

Det finns några saker som gör vindslivet lite enklare. Ha först städmaterial på samma våning, så att du inte behöver släpa tunga dammsugare och andra föremål upp och ner för trappan.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!