Hur du gör din snöslunga vinterklar i 4 steg

När du känner att snön är på väg är det ett klokt beslut att förbereda din snöslunga för vintersäsongen. Om du gör det i förväg kommer du att vara 100% säker på att din snöröjningsmaskin inte dör när den första snöstormen väl kommer. Att förbereda din snöröjare kommer inte att ta för mycket av din tid. Men det kommer definitivt att hjälpa dig att identifiera eventuella problem som kan kräva professionell reparation. Många reparationsföretag erbjuder försäsongsrabatter för årliga justeringar av snöslungor.

Här är fyra enkla steg för att göra din snöslunga redo för vintern

1. Inspektera för skador och ta dig tid att undersöka din snöslunga. Se till att skruvar, skrapan, glidskorna och andra viktiga delar av maskinen är i gott skick. Kontrollera kablarna och handtagen för att se till att de sitter säkert och på plats. Dra åt allt som har lossnat. Om du upptäcker skadade delar, överväg att ersätta dem med nya innan de första snöflingorna börjar landa.

2. Byt olja, bränslet till din snöröjningsmaskin bör inte vara mer än 30 dagar gammalt. Om oljan i din snöröjare ser grumlig och smutsig ut betyder det att du förmodligen inte har bytt den sedan slutet av föregående vintersäsong. Därför är det dags för en påfyllning. Slå upp i din manual hur du dränerar och kasserar den använda oljan på rätt sätt. Fyll därefter på maskinen med ren färsk olja av lämplig typ och kvalitet.

3. Inspektera dina däck för korrekt pumpning, eftersom långa förvaringsperioder kan påverka deras tillstånd allvarligt. Detta viktiga steg förhindrar ytterligare skador. I de flesta fall kan du pumpa upp däcken med en vanlig cykelpump. Slå upp det erforderliga däcktrycket i din snöröjningsmanual.

4. Nu är det dags att sätta fart på din snöslunga. Starta motorn och låt den gå ett tag. Se till att det inte finns några konstiga ljud och/eller lukter. Om saker och ting ser bra ut, är din snöslunga bäst redo för snöstormarna.

Slutlig tanke: Förebyggande är det bästa botemedlet

Bortsett från skillnaden i detaljer, är att se till att din snöröjningsmaskin är redo för vintersäsongen precis som att ta hand om din bil. Förebyggande åtgärder är alltid det bästa botemedlet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!