Hur du kan Lysa upp Trappor i ditt hem med LED-Lampor

God sikt runt din trappa är viktigt eftersom det kommer att göra ditt hem mycket säkrare. Men många människor vet inte hur man korrekt tänder sin trappa. Att använda LED-lampor rekommenderas eftersom de är energieffektiva, hållbara och överlag bättre för ditt hem. Det finns också ett antal tips som du kan använda som hjälper dig att belysa din trappa korrekt.

Planera belysningen när du designar trappan

Om du planerar din trappa bör du överväga belysningen i detta skede. Att tänka på hur belysningen kommer att fungera i efterhand blir mycket svårare och du bör undvika detta. Detta är naturligtvis inte alltid möjligt eftersom du kanske tänder en trappa som redan är en del av ditt hem.

Men om du fortfarande är i designfasen bör du noga tänka på belysningen, särskilt om du vill att den ska vara diskret. Du måste också tänka på fästpunkter när du tittar på belysning. LED-lampor ger dig den belysning du behöver, men de kommer att vara värdelösa om du inte kan byta glödlampor senare.

Du måste också tänka på resten av inredningen i ditt hem. Belysningen runt trappan bör matcha resten av din inredning eller så kan du tycka att området skakar. Om du tror att du kommer att ändra inredningen ofta i framtiden, kommer du att vilja titta på belysning som är mångsidig. Eftersom LED-lampor håller längre än andra typer av lampor, måste du tänka på den långsiktiga användningen när du designar detta.

Är lamporna funktionella eller dekorativa?

När du belyser din trappa måste du tänka på om du letar efter lampor som är funktionella eller om de endast ska vara dekorativa. Om du bara tittar på dekorativ belysning måste du vara noga med att inte överdriva detta. Att ha för mycket dekorativ belysning kan faktiskt störa flödet i ditt hem och kommer att belamra allt som är något du vill undvika.

Om du tittar på funktionell belysning måste du överväga utrymmet som LED-ljuset skulle kunna lysa upp. Din trappa måste vara tillräckligt upplyst om du vill kunna använda den på ett säkert sätt och det enda sättet att göra detta är att ha tillräckligt med funktionell belysning. Belysningen ska ha samma ljusstyrka som resten av ditt hem, men detta kan göras på ett subtilt sätt.

Låg belysning på trappan kan användas så länge du har tillräckligt med LED-lampor som bevisar detta. En metod som många använder är att ha utomhus LED-lampor som lyser upp varje steg. Detta kommer att uppnås genom att ha LED-lampor på fotnivå och som inte är ljusare än den mängd som behövs för att tända det enda steget.

Testa understegsbelysning

LED-lampor är mycket mångsidiga och du kan enkelt placera dem under steget för att ge den belysning du behöver. Naturligtvis måste du ha en specifik typ av trappdelar för att bära av detta. Trappor med läppförsedda trappsteg är bäst för detta eftersom du kan lägga till led trappljus – LED Tread Light till steget som hjälper dig att tända det.

Det är viktigt att notera att belysning under steg kommer att vara mer komplex att installera och underhålla. Den extra ansträngningen för dessa lampor kan dock vara värt besväret. De tillför inte bara något extra till din inredning, de kan lysa upp dina trappsteg hela tiden.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!