Hur du Skyddar ditt Hem När du är Bortrest på Semester

Informera släktingar eller pålitliga grannar om din resa

Om du har en anhörig ive eller granne som du vet att du kan lita på, berätta för den personen vart du och din familj är på väg och hur länge du kommer att vara borta. Du kan sedan be honom eller henne kontrollera ditt hus regelbundet – inte nödvändigtvis varje dag, men så ofta som möjligt.

Istället för att lämna din dörrnyckel under mattan eller där du annars brukar gömma den, ge den till din släkting eller granne. Så förutom att kontrollera ditt hem kan han eller hon också ta med sig alla leveranser, flygblad och vad som helst som finns kvar utanför dörren.

Se till att alla dina dörrar och fönster är låsta

Låsning är alltid det första att göra-objektet på din lista, men det är viktigt att göra detta effektivt. Du måste vara säker på att varje ingångs- och utgångspunkt ska vara låst, inklusive postfack, husdjursdörrar och bakentréer. Dina fönster måste också vara låsta, eftersom de nästan alltid är inbrottstjuvarnas huvudsakliga ingångspunkter.

Informera din brevbärare och andra leveranstjänster

Om brevbäraren och tidningspojken fortsätter att leverera till ditt hem även när du är borta, finns det en mer än 50 % möjlighet att din brevlåda kommer att svämma över med brev och att din veranda kommer att ha högar med tidningar . Detta scenario är en inbjudan till tjuvar eftersom det är ett tecken på att ingen är hemma.

Så, glöm inte att begära ett tillfälligt stopp i post- och tidningsutdelningar. Inkludera alla vecko- och månadsprenumerationer, bara för att vara säker.

Anställ en trädgårdsmästare

Ännu ett tecken på att ingen hemmet är en obevakad trädgård, framgård eller bakgård. Övervuxet gräs och buskar, nedfallna löv och snötäckta marker är tecken på ett tomt hus. Om du har en trädgårdsmästare, be honom eller henne att regelbundet klippa gräset och sköta trädgården eller gården. Ett besök en gång i veckan skulle vara ett bra schema.

Installera övervakningskameror och ett säkerhetssystem

Om du inte har en ännu, nu är det bästa dags att ha en CCTV installerad i ditt hem. Leta efter en som är utrustad med fjärrvisningsmöjligheter för livevideo så att du kan övervaka ditt hem med din mobiltelefon. Du får uppdateringarna i realtid.

Om du redan har en CCTV eller hemövervakningssystem, gör glöm inte att meddela din leverantör att du ska på semester. Detta gör att de kan vara extra uppmärksamma så att de enkelt kan upptäcka om det är något ovanligt med ditt system.

Inaktivera den elektriska garageporten

Vissa tjuvar vet hur man tar sig in i hem genom garageportar. Om din garageport är elektrisk kan de använda en universell fjärrkontroll för att öppna den. Det perfekta att göra är att inaktivera eller koppla bort garageportsöppnaren och använda ett manuellt lås.

Garageporten fungerar som en alternativ ingång till ditt hem. Om inbrottstjuvar tar sig in blir det lätt för dem att hitta ett sätt att ta sig in i huvudbyggnaden.

Stoppa inte ditt städschema

Be din städare att fortsätta gå till ditt hem och städa det även när du och din familj är borta. Först och främst bör du dock se till att de kan lita på. Du måste också hitta ett sätt att övervaka dem även när du är borta, kanske genom den släkting eller granne du bett att hjälpa till med ditt hem.

Få det att synas som att det finns folk hemma

Det bästa sättet att göra detta är att använda timers på din TV och lampor. Schemalägg dem att slå på vid olika tidpunkter under dagen. Ställ till exempel in timern på din TV så att den slås på på morgonen under frukosten och sedan spela igen strax före middagen. Ställ in några lampor så att de tänds automatiskt när solen går ner.

Med lite “aktivitet” i ditt hem, ingen skulle veta att det faktiskt är tomt. Som sådan är det inte en magnet för kriminella.

Se till så att någon tar ut soporna åt dig

Om soptunnan utanför ditt hem svämmar över av sopor, kommer detta inte bara att vara en obehaglig syn; det är också ett tecken på att ditt hus är tomt. Be din släkting eller granne, den du bad om att få sitta, att ta ut ditt skräp samma dag som det är planerat för hämtning.

Överväg att installera sensor lampor och smarta lås

Om du vill ha extra säkerhet, överväg att skaffa ett smart lås för dina dörrar. Du behöver inte lämna över en fysisk nyckel till din släkting eller vän och husstädare. Istället kommer du att dela ut koder som de kan använda för att komma in i ditt hem. Dessutom kan du övervaka aktiviteten i ditt hem, särskilt vem som är inne och hur länge han eller hon stannade där.

När du och din familj kommer tillbaka kan du avbryta koderna så att du inte behöver oroa dig för obehöriga inträden.

Överväg att använda en video dörrklocka

Videodörrklockor är inte riktigt nya, men det är inte många husägare som använder dem ännu. Processen är enkel: när någon ringer på klockan får du en varning på din mobiltelefon och du kan se och prata med din besökare. Allt är i realtid. Det bästa av allt är att du kan kontrollera vem som är vid ytterdörren oavsett var du befinner dig. Så du kan vara på Bahamas och njuta av stranden och några cocktails, och din besökare kommer inte att veta det (om du inte säger det till honom – men det skulle du inte vilja göra!).

Förvara dina värdesaker i ett kassaskåp

Om du inte har ett värdeskåp, använd en box eller något annat värdeskåp och dolt utrymme för att lagra dina värdesaker. Lämna dem aldrig i vanliga skåp eller lådor.

Lämna inte heller kontanter hemma. Ta med dig alla dina pengar eller behåll dem på banken om det är mer än vad du behöver för din semester.

Be din granne eller en släkting att parkera sin bil på din uppfart

När inbrottstjuvar spanar in sina potentiella offer är ett av de första områdena de kollar uppfarten. Om det inte finns någon bil parkerad betyder det att ingen är hemma. Så lämna en bil på din uppfart eller, om du använder bilen för resan, be en släkting eller granne att parkera sin istället.

Dina gardiner och persienner bör placeras enligt deras vanliga

Medan dina fönster är låsta och säkrade kan dina gardiner och persienner placeras normalt, som om det finns människor inuti. Så, de borde visa lite av hemmets interiörer. Om du till exempel alltid har dina persienner lite öppna, lämna dem som de är innan du går – se bara till att inte exponera dyra apparater eller möbler. Korrekt placering av dina gardiner och persienner ger vem som helst utanför en antydan om att huset inte är tomt.

Håll dig borta från sociala medier

Sänd inte dina planer eller avslöja din plats på sociala medier. Du kan alltid dela dina resevideor och foton på Facebook eller Instagram när du väl är hemma igen. Att följa tipsen ovan hjälper att säkra ditt hem från kriminella när man är borta på en lång och välförtjänt semester.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!