Hur Fixar man Hala Skor Hemma?

Du går från ett rum till ett annat hemma eller så har du förberett dig för att gå till jobbet och så plötsligt, puff!

Du är på marken. Det kan vara pinsamt att ramla och till och med farligt. Du kan hamna på sjukhuset och behandlas för skador. Varför ska du vänta på allt detta när du kan lära dig att fixa hala skor hemma? Oavsett vilken typ av skor du kommer att ha eller bära, är det viktigaste att hålla dig säker från alla former och typer av fall som kan komma i din väg.

En sko som inte är hal kommer med alla fördelar som du kanske inte ens märker. Du kommer till exempel att ha lite sinnesfrid och komfort när du går runt, du kan röra dig med bättre hastighet, vara bekväm med din säkerhet, skorna blir slitstarka och även kostnadseffektiva. Det här är några av de saker som du kan dra nytta av att få en sko som inte sviker dig.

Vädret kan också spela en stor roll för de skor vi behöver ha på oss. Till exempel är vintersäsongerna inte alls de bästa med hala skor eftersom isen alltid kommer att skapa ett ostadigt underlag att gå på. Folk föredrar alltid snökängor, vilket är en bra idé, men det finns många andra sätt som du kan använda för att få dina andra skor att bli mindre benägna att halka.

Hur man fixar hala skor hemma


1. Du kan använda halkfria yttersulor

Detta anses vara en mer permanent lösning för att underhålla dina skor så att du kan gå hela vägen utan störningar. Det är enkelt att använda dessa halkfria yttersulor eftersom du måste handla det du vill ha och föredrar. Då kommer du att fästa yttersulorna i botten av dina skor eller klackar. Dessa är alltid gjorda av gummi och du kan vara säker på att de alltid kommer att hålla dig säker. En stor fördel med dem är att det inte innebär att du skadar dina skor på något sätt.

2. Skrapa yttersulorna

Detta är också en av de permanenta lösningarna i listan. Att skrapa är lätt och kräver inte mycket. Det du behöver är sandpapper för att skrubba skorna tillräckligt för att få en grov yta. Detta kommer att säkerställa att yttersulorna är tillräckligt ruggade för att förhindra att du glider. En av de saker som du kommer att ta hand om är att inte gnugga dem för mycket; annars har du skapat en buckla eller hål där vatten kan passera till de inre delarna av skorna. Skrubba dem bara och gör dem lite grova, det räcker.

3. Användning av hårspray

Det här är en lösning som jag vet att folk undrar, “Hur är det möjligt?” –  ja att använda hårspray kan hjälpa dig lite när du behöver en halkfri sko väldigt snabbt. Det du behöver göra är att spraya sulan lite tills den blir klibbig och du är redo att gå.

Detta kan bara fungera på golv men inte på andra underlag. Det är inte en permanent lösning och du kommer att behöva spraya dem igen från första användningen.

4. Använda lim

Detta innebär att man använder självhäftande lim eller annat klibbigt material. När du placerar dem på dina sulor, är det meningen att limmet ska vara vänt nedåt. Det kommer att innebära att du kommer att ha en grov yta på dina sulor som är vänd nedåt. Den sidan hjälper till att greppa golvet. Det kommer att hålla dig lugn när du går runt men det är bara för tillfälligt bruk och inte permanent. När du inser att limmet har tappat greppet måste du ersätta det med ett annat.

5. Använda Puff Paint

Du kanske undrar varför du ska använda pufffärg. Men jag kan försäkra dig om att det fungerar utmärkt. Puff paint ska nu torka naturligt och bilda en ojämn yta som skapar dragkraft mellan marken och yttersulan. Detta kommer i allmänhet att fungera som spår och det betyder att det blir lättare för dig att gå än när ytan var helt blank och jämn. Det bättre är också att det inte kommer att skapa något obehag eftersom det kommer att jämnas ut. Välj vilken färg du vill lägga till lite kul.

6. Ta hjälp av en skomakare

Det bästa alternativet här är att söka hjälp av en professionell skomakare. Det här är en person som är känd för att ge skovård. Han kan lägga till några tunna lager på din sula så att du kan ha din dragkraft välbalanserad. Det jag älskar med dem är att de kan göra något åt ​​dig som gör att du kan resa genom vad som helst utan att bli eller vara rädd för någonting. När du inte har något annat alternativ är han/hon personen som verkligen kommer att erbjuda dig en bättre lösning.

Hur du undviker att halka hemma

Här är några tips för att undvika halka hemma:

 1. Lägg ut mattor eller trasmattor på de områden där du tror att det kan vara hala, såsom i hallen eller i badrummet.
 2. Använd halkfria mattor eller matta med rutschfria underlag, det finns många olika alternativ på marknaden som ger bra grepp.
 3. Torka upp eventuellt vatten eller annan fuktighet på golvet omedelbart.
 4. Använd halkfria skosulor eller kläm på halkfria klämmor på skosulorna, det finns även speciella halkfria strumpor att köpa.
 5. Se till att golvet är torrt och rengört regelbundet, det kan vara extra viktigt i badrum och kök.
 6. Var försiktig när du går på glatta ytor, såsom trägolv eller klinker, och gå försiktigt och med fötterna brett isär för att undvika halka.
 7. Installera handtag och stöd på trappor och andra områden där det kan vara svårt att hålla balansen.
 8. Se till att belysningen är tillräckligt stark för att se eventuella halkrisker.

Vad är de vanligaste orsakerna till fallolyckor i hemmet?

De vanligaste orsakerna till fallolyckor i hemmet är ofta relaterade till golvet, som till exempel att det är vått eller halt, eller att det finns föremål som ligger i vägen. Övergripande kan man säga att bristande belysning, bristande underhåll av hemmet, bristande säkerhetsåtgärder, och bristande anpassning för personer med funktionsnedsättningar är vanliga orsaker till fallolyckor i hemmet.

Vilka skor är bäst för att inte halka?

Skor med bra grepp och bra sula är bäst för att undvika halka. Det finns flera olika typer av skor som är lämpliga för olika väderleksförhållanden.

För vintermånaderna är det bra att använda vinterskor eller stövlar med bra grepp och gummisula. Många vinterskor och stövlar har också en speciell teknologi för att hålla fötterna varma och torra.

För regniga dagar är det bra att använda gummistövlar eller regnstövlar med bra grepp och gummisula.

För snö och is, finns det speciella skor med kedjor som kan fästas under skon för att förbättra greppet.

Det är viktigt att välja skor som är bekväma och som passar din fotform, för att undvika skador och förbättra din balans och koordination. Och såklart anpassa skorna efter vädret, det är ingen idé att gå med lätta sneakers i snö och is.

Hur undviker man att halka utomhus?

 1. Använd rätt skor med bra grepp och bra sula.
 2. Tänk på väderleksförhållandena och välj lämpliga skor.
 3. Var försiktig med var du går, undvik glatta ytor och välj vägar med bra fotgängartrafi.
 4. Använd salthinkar eller andra sätt att göra isen mindre glatt.
 5. Var försiktig när du går på nysnö eller nyslipade vägar.
 6. Öka din fysiska kondition för att öka din balans och koordination.

Det är viktigt att vara försiktig och vara medveten om farorna med halka utomhus, särskilt under vintermånaderna.

Slutsats

Köket är en hektisk plats i ett hem och när du är där, se alltid till att du har bättre halkfria köksskor. Detta beror på att vatten kan hamna på golvet utan din vetskap. Att trampa på det betyder att du riskerar att glida och halka men med de bästa köksskorna håller du dig säker och undviker att halka.

Om du har köpt nya skor och de är gjorda av plast eller läder är chansen stor att du halkar. Andra människor tror att för att du ska göra sådana skor tuffa måste du bära dem och på väg att göra dem halksäkra. På en högre nivå kan jag hålla med dem men det betyder att du kommer att glida runt tills du får dem slitna lite. Idéerna ovan på Hur man fixar hala skor vid läxor på vilken sko som helst. Implementera dem och du kan vara säker på att gå runt utan någon form av avbrott.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!