Hur fräscht är ditt inomhusklimat? Detta bör du veta om dina ventilationsfilter

Om du är som de flesta människor tänker du förmodligen inte så mycket på ventilationsfiltren i ditt hem eller på ditt kontor. Men visste du att dessa filter spelar en viktig roll för att hålla inomhusluften frisk och ren? Här tar vi en titt på vad ventilationsfilter är, hur de fungerar och varför det är viktigt att hålla dem rena. Snart kommer du att veta allt du behöver känna till om dessa praktiska små enheter!

Vikten av att ha frisk och ren luft i hemmet

Att andas frisk och ren luft är något som många av oss tar för givet – tills vi inte har det. Tyvärr kan luften i våra hem ofta vara full av damm, pollen och föroreningar som kan påverka vår hälsa, särskilt om vi vistas mycket inomhus. Den goda nyheten är att det finns många saker du kan göra för att se till att luften i ditt hem är hälsosam och säker för dig och din familj. 

Enkla saker som att hålla dörrar och fönster öppna när det är möjligt eller att använda naturliga ventilationsprodukter som fläktar eller luftrenare kan göra underverk. Att installera ett fräscht kolfilter i ditt ventilationssystem är också en garanti för en perfekt inomhusluft som dessutom är helt fri från oönskade lukter. Med dessa åtgärder i åtanke kan du börja andas lättare i vetskap om att luften i ditt hem är säker och hälsosam för alla.

Hur smutsiga ventilationsfilter kan påverka kvaliteten på inomhusluften

Har du någonsin märkt att ditt hem inte verkar lika rent och fräscht som tidigare? Då kan det vara dags att kontrollera filtren i ditt ventilationssystem! Smutsiga luftfilter är en vanlig orsak till dålig inomhusluftkvalitet, och detta kan ha en del oroande konsekvenser för hälsan

Smutsiga filter kan inte bara orsaka allergier och andningsproblem, utan om de inte kontrolleras kan de leda till ytterligare skador på själva ventilationssystemet. Andas djupt: inom kort är våren är här, vilket innebär att det är den perfekta tidpunkten för att uppgradera ditt luftfilter och förbättra din inomhusluftkvalitet. Ditt hus kommer att tacka dig för det!

Hur ofta du bör byta ut dina ventilationsfilter

Om du vill att ditt hem ska vara välventilerat lönar det sig att hålla ventilationsfiltren uppdaterade. Beroende på miljön och hur ofta filtret används kan du behöva byta filter från en gång i månaden till var tredje månad. Låt inte smuts och damm samlas i luften i ditt hem – att hålla filtren rena är billigt, enkelt och kan ge stora hälsofördelar! Behöver du hjälp med att bestämma dig? Besök https://www.filterhuset.se/ för att få råd som fungerar för just ditt klimat och dina behov.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!