Hur Fungerar en Pepparkvarn? Allt du Bör Veta

Salt- och pepparkvarnar är viktiga inslag i de flesta recept. Så alla har dem i sitt skafferi. När det gäller att göra färsk peppar är det ett automatiskt val av många kockar och kockar att använda pepparkvarnar eftersom de tror att nymalen peppar har en bättre smak. Peppar och salt är de två vanligaste kryddorna som används av alla kockar, oavsett om de används för att krydda kött, ge smak åt soppor och grytor, eller ge smak åt sallader och smörgåsar. Men hur är det med kvarnarna, ibland kända som kvarnar, där de krossas? Har du funderat på om du använder den rätta för dina matlagningsbehov? Låt oss lära oss här om hur en pepparkvarn fungerar?

Hur fungerar en pepparkvarn?

Rörelsen av “kvarnen”, som inkluderar ett par hjul med vassa kanter som mals ihop under rörelse, är grunden för salt och peppar kvarnar . Till att börja med, placera hela grovt salt eller pepparkorn i kvarnens “kropp”, där de kommer att ligga kvar tills de behövs. När du börjar snurra över till exempel en skål med soppa, släpps saltet eller pepparna direkt ut i maten.

Du kan mala den till vilken konsistens du vill — mycket fin, flingad eller knaprig, beroende på receptet.

Vad är skillnaden mellan en pepparkvarn och en saltkvarn?

Innan du köper är det viktigt att förstå skillnaderna mellan dessa två köksprylar, så här är några tips att tänka på.

Den huvudsakliga skillnaden är den typ av mekanism som används för att mala kryddorna i kvarnarna.

Keramik och kolstål är de två vanligaste typerna av slipmaskiner, och var och en har sina egna fördelar.

Slipmaskiner av kolstål är extremt vassa, vilket är precis vad du vill ha i en högkvalitativ kvarn. När du köper en pepparkvarn, välj en stålkvarn. En keramisk kvarn är lämplig för salt eftersom den är mycket motståndskraftig mot korrosion.

Det är värt att notera att pepparkorn också kan malas i keramiska kvarnar. Å andra sidan kan salt inte användas i kolstål eller rostfria slipmaskiner eftersom det skulle korrodera metallen och få den att rosta. 

Saker att tänka på när du väljer den bästa salt- och pepparkvarnen:

När du har bestämt vilken typ av salt- och pepparkvarnsats du behöver, tänk på följande kriterier innan du gör ditt köp:

Vad är syftet med denna salt- och pepparkvarn? Är det för en ensam person eller hela familjen? Är det för en professionell kock eller kanske en restaurangägare? Om du köper en kvarn för en familj på fem, välj en som är ungefär sex tum lång eller längre; de innehåller många pepparkorn och tål mycket användning.

Vill du att den ska mala grovt salt och peppar? Kom ihåg att byte mellan pepparkorn och stensalt kan göra att kvarnen går sönder, så använd den bara till en av kryddorna åt gången.

Vad ska du göra med den?

Slipmaskiner tillverkas av en mängd olika material, inklusive trä, rostfritt stål och akryl. Fundera på var den kommer att förvaras: på en skafferihylla, kanske? Ska den ställas på ett bord i matsalen? Gör det någon skillnad om det är attraktivt? Du är redo att välja dina slipmaskiner när du väl har bestämt dig för dessa aspekter!

Vilket är det bästa sättet att använda en salt- och pepparkvarn? Vad ska du göra med dem? Det kan verka självklart – fyll den och mal den – men det finns ytterligare faktorer att ta hänsyn till. Innan du tillsätter det grova saltet eller pepparkornen, se till att det är rent och desinficerat. Vrid den till önskad inställning – moturs för grovt, medurs för fint – och se om det fungerar för ditt recept.

Och snälla, dra inte åt inställningsvredet för hårt! När du vrider till den snästa inställningen kommer kvarnen och dess hölje att fastna. Om du vrider borrkärnan för hårt kommer det att göra ont och eventuellt spricka.

Se också till att dina salt- och pepparkvarnar är vända åt samma håll. Om du snurrar den fram och tillbaka kommer dammet att fastna i den, vilket resulterar i oregelbundet stora jordar, vilket gör den oanvändbar.

Salt och peppar

Även den mest grundläggande maten får en smakkick av nymalen salt och peppar. Skiva till exempel några färska tomater, spraya dem med olivolja, smaka av med salt och peppar, och voilà! Det är ett utsökt mellanmål som spricker i sömmarna av smak och zest.

Du kan också lägga bitarna ovanpå tunt skivat, rostat bröd för att göra en pizzaliknande smörgås. Det är ett hälsosamt mellanmål efter skolan för ungdomar som håller dem igång till middag.

Prova detta avancerade matlagningsrecept Kombinera en sked majsmjöl, nymalet salt, peppar och italienska kryddor i en mixerskål. Ställ åt sidan blandningen. Värm två matskedar olja på medelvärme i en wok tills en klick mjöl fräser när det tappas i.

Lägg åt sidan fyra kycklingbitar (bröst eller ben) som har muddrats i mjölblandningen. Tillsätt vårlöken, vitlöken och chilipeppar i den heta oljan. Koka tills grönsakerna är mjuka. Koka, rör då och då tills kycklingen är genomstekt (cirka sju minuter), och saften blir klar när den skärs in i fågeln.

De två rätterna som listas ovan är enkla och läckra, och din familj kommer att njuta av dem!

Underhåll och underhåll regelbundet Att polera dina slipmaskiner kommer att ge dem liv igen och skydda deras yta. Använd en blandning av lite olivolja och vit vinäger för att försiktigt torka av elektriska salt- och pepparkvarnar‘ ytan med blandningen, polera ytan och torka bort överflödig lösning som inte suger in. Det minskar också synligheten för hack och repor.

Sammanfattning

Om din kvarn är gjord av trä kan du polera den med denna blandning var sjätte månad, och den kommer att se helt ny ut!

Förhoppningsvis har du nu lärt dig hur en pepparkvarn fungerar? Men även om du har tagit med det bästa setet eller redan har ett, måste du underhålla dem väl. Om du underhåller och rengör dina kvarnar på rätt sätt, kommer du att kunna njuta av underbar mat med rätt smak under lång tid.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!