Hur Gör man Vatten Säkert att Dricka Hemma?

På de flesta platser runtom i Sverige är vi lyckligt lottade att kunna dricka kranvattnet. Men så är inte fallet i många länder runtom i världen. Som tur är finns det ett antal åtgärder du kan göra för att göra vattnet drickbart om du är på en plats där det är tveksamt om vattnet är säkert att dricka.

Är det sant att man från urtiden ofta har velat ha rent vatten? Naturligtvis, eftersom vatten är en nödvändighet. Under hela denna period kan du snabbt få det från naturliga vattenformer.

Men med tiden blev nästan alla vattenförråd förorenade. Lyckligtvis producerade experter apparater för att filtrera farligt vatten. Med dessa koncept kan företag och lokala specialister tillhandahålla vatten säkert för människor att dricka och använda. De ger också viktiga tips om hur man gör vatten säkert att dricka hemma.

Lära sig förfarandena för destillation av dricksvatten

 

Faktum är att vi alla är intresserade av de idealiska metoderna för att rena vårt vatten. Bärbart vatten är säkert dricksvatten. Vanligtvis har kranvatten från medicinska örter denna funktion. Ändå kan du behöva filtrera vattnet, eftersom det kan innehålla föroreningar eller smuts.

När obearbetat vatten kommer från naturliga vattenförsörjningar som bäckar, djupa brunnar eller andra källor, identifieras det som icke-portabelt vatten. Även om den inte luktar eller har en konstig smak, innehåller den föroreningar och andra osäkra ingredienser. Därför måste du ta reda på “hur man gör vatten säkert att dricka hemma”. Vill du veta några nyttiga metoder?

Rena vattnet Med lokala och effektiva produkter

Vanligtvis använder människor klor för att sanera simbassänger. Men många medicinska vattenbuskar använder detta ämne i små mängder för att eliminera föroreningar i farligt dricksvatten. Du kan också använda blekmedel för att filtrera ditt dricksvatten. Dessutom reglerar volymen på det mobila elementet i dammsugaren hur mycket du måste fylla på vattnet.

För att rena vattnet med blekmedel, häll två droppar luktfritt blekmedel för varje liter vatten. Tillsätt 8 droppar av inhemskt klor för varje gallon. Låt vätskan sitta kvar i 30 minuter. Då kan du konsumera det.

Använda blekmedel idealiskt för Naturliga vattendrag?

Denna processuppfattning är den bästa metoden för att rena vatten från naturliga vattenkällor som bäckar och strömmar. Du kan också använda den för att utrota de osäkra ingredienserna i kranvatten från subversiva källor.

Även om denna process förstör bakterier och många insekter, behöver den ytterligare tid för att bekämpa flera föroreningar. För vissa bakteriemikroorganismer måste du vänta ungefär en timme innan du dricker vattnet. För andra virus måste du låta det blekta vattnet ligga kvar i 45 minuter innan du dricker det.

Använda klorpiller för att göra vatten säkert

Överväg att använda ett klorpiller om du behöver ytterligare råd för att göra vatten drickbart och giftfritt. Dessa ämnen kan döda mikroorganismer och insekter i mellan 30 till 45 minuter.

Eftersom du kan använda pillren utan att bli upprörd över mängder, är detta det bästa valet för människor som reser till platser med dåligt dricksvatten.

Rengöring av vattnet med omvänd spridningsschema

Det är ett annat förslag att göra vattenfiltrerat och riskfritt. I denna process transporteras vatten kraftigt genom ett semi-absorberande membran och gör sig därmed av med eventuella gifter.

Eftersom skärmen tar bort smuts inom ett atomärt område framstår det som en lämplig preferens framför mikroorganismer, insekter och rester. Det eliminerar också mineraler utan hjälp av en vattenavhärdare.

Att köpa en omvänd osmosprocess är ganska kostsamt och kräver konsekvent underhåll. Det är dock fortfarande det bästa valet för att filtrera bärbart vatten.

Använd en vattensil

Perkolering är fortfarande en av metoderna för att sanera vatten hemma. I vilket fall som helst behöver det inte exklusiva riktlinjer medan det reglerar till vilken pool som helst. Du kan få detta redskap som en allmän vattensil eller en bärbar. Ändå fäster de kända märkena på din diskbänk och kyl genom tidvattenmärket.

Ett lämpligt bänkvattenfilter har standard och galvaniserat kol placerat i ett runt block. Med dessa element, dricksvattenfiltreringssystemet tar bort orenheter från vattnet. När vätskan transporteras via kolmaterial, dröjer smutsen kvar till dess yta, vilket gör att sterilt vatten tillverkas. Du kan också använda kol för att eliminera fruktansvärda lukter från kranvatten från samhället.

Många hus antar att det är en av de bästa metoderna för att göra vatten drickbart och riskfritt att dricka. Med denna process betalar du ut mindre pengar och transporterar apparaten bekvämt.

Sjud ditt vatten

En av de naturliga metoderna för hur man gör vatten säkert att dricka hemma är att koka vattnet. Förutom avskilda platser använder många människor i centrala städer denna process för att generera bärbart vatten. Du kan döda alla typer av bakterier genom att ånga vattnet vid över 70°C. Den måste också hålla sig över värmen med exakt timing.

För att rena ditt vatten med en ångprocess, låt vattnet passera via en kaffesil eller rent tyg. Detta förstör alla stora element i det vaga vattnet.

Överför det ångande vattnet till ett steriliserat kärl och sätt på ett lock för att förhindra smuts och föroreningar. Innan du dricker, överför ampullen hela vägen igenom för att utveckla smaken av vattnet. Du kan också ändra skalet genom att överföra vattnet till en annan behållare.

Desinficera ditt vatten

Denna process innefattar att samla upp vattendaggarna från förångad ånga. Det är fortfarande den bästa processen för att eliminera gifter från dricksvatten. På det sättet har det varit förhärskande hos många människor över hela världen.

För att rena vatten med denna process behöver du en gryta eller ångbåt, ett kärl eller en ampull för att samla upp ångan. Du måste också skaffa ett rör som ångan går igenom och en apparat som alstrar värme.

När vattnet når ångnivån, skiftar ångan genom röret och strömmar in i de andra behållarna. Eftersom grundämnen inte kan stanna kvar i ånga kommer vattendroppen inte att innehålla gifter och virus.

Sammanfattningsvis, om du inte kan få en ren källa, kan du använda vattenfiltreringssystem eller följ något av de givna tipsen om hur man gör vatten säkert att dricka hemma. Vissa av våra koncept framstår som vanliga och vanliga medan andra idéer använder innovativ teknik.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!