Hur man Installerar en Beröringsfri Köksblandare – Bästa Tips

Diskbänken kan bli riktigt smutsig ibland. Och detsamma gäller för köksblandare. Oftare än inte använder du dina klibbiga och smutsiga händer för att slå på den. Gå in i den beröringsfria kökskranen. Och det öppnar dörren till hur man installerar en beröringsfri köksblandare.

Du vet nu hur du undviker att sprida bakterier till dessa handtag. Du väljer helt enkelt den bästa rörelseaktiverade enheten. Det kräver ingen direkt kontakt. Och samtidigt som du gör det sparar du också vatten och tid.

Men när det kommer till installationen är du kanske lite oerfaren. Hur byter man ut en diskbänksblandare, den beröringsfria typen? Detta är en fråga som måste besvaras. Och svarade rätt på det!

Låt mig bara berätta att stegen inte är så svåra. När du väl förstår vad du ska göra är det en barnlek. Fan, det är lika enkelt som en resa till den lokala bilhandlarens webbplats

Hur man installerar en beröringsfri köksblandare


1. Placera kranen

Stäng först av både kall- och varmvattenförsörjningen. Det är viktigt att du gör detta innan du tar bort den gamla kranen. Trä sedan skaftet, slangarna och datakabeln på din nya kran.

Rikta in ordentligt med basen av köksblandarens kropp. Nu kan du föra in skaftet, slangarna och kabeln genom hålet. När det finns flera hål bör du installera plattan. Se bara till att du placerar handtaget till höger. Och att röret är vänd mot dig innan du går framåt.

2. Säkra kranen

Nedanför diskbänken måste du skjuta plattan över kablarna. Sedan skjuter du brickan över skaftet. Det är då slangarna och datakabeln ska vara inom brickans kurva.

Nu trär du muttern på skaftet på kranen. Kranen ska placeras korrekt ovanpå diskbänken eller disken. Dra sedan åt muttern med hjälp av installationsverktyget.

Här är ett experttips till dig. Använd en skruvmejsel under detta steg för att göra åtdragningen enklare.

Bästa Skruvmejselsats – 11 Bäst i Test [Lista & Tips]

3. Montera slangfästet

Nu är det dags att installera slangens fäste. Håll den minst två tum bort från anslutningsslangen. Skjut detta fäste över kranens ände. Säkra den sedan på plats. Med hjälp av den slangstyrande muttern! För försiktigt in den i pipen.

Ta sedan bort skyddslocket på slangen. Och fäst den på huvudkranen med hjälp av snabbkopplingslinjerna.

Det sista som återstår att göra här är att trycka och sedan klippa. Om du hör ett hörbart klick betyder det att en säker, stabil anslutning upprättas.

4. Anslut matnings- och slangledningar

Hur börjar man ansluta matnings- och slangledningar? Först identifierar du de matchande inloppen på den kontrollboxen. Ta bort skyddslocken som finns på alla slangar. För att trycka varje slang på plats! Dra sedan bara lite för att säkerställa en säker slanganslutning.

Nu skulle vara rätt tidpunkt att ansluta både kall- och varmvattenledningarna. Du kan säkra den nuvarande anslutningen med en bra justerbar skiftnyckel. Håll anslutningen tät och inte för hårt. Fäst sedan kallvattenslangen på liknande sätt.

Under detta steg är det viktigt att ansluta slangarna till deras korrekta inlopp. Om du är förvirrad mellan varm- och kallvattenledningarna, här är en perfekt lösning. Kom bara ihåg att varmvattenledningen kommer med en vit färgetikett.

5. Installera kontrollboxen

Du knäpper helt enkelt den kontrollboxen till slangstyrningsmuttern. När du monterar denna kontrollbox på basen, placera den precis där slangarna och datakabeln kan nås. Så enkelt är det, eller hur?

6. Fäst spraystaven

Glöm inte att säkerställa detta när du tar bort skyddskåpan. Att skärm och gummibricka sitter på rätt plats. Trä sedan in staven i slangen. Dra åt den med den justerbara skiftnyckeln. Tills den där slangmuttern blir ett med staven. Undvik bara att dra åt den för hårt.

Leta upp den vita färgmarkeringen på slangen. Installera sedan vikten precis under den.

7. Installera batteripaketet

Kabeln ska nå kontrollboxen under installationen av batteripaketet. Återigen, ta bort locket och sätt sedan i batterierna. Innan du sätter tillbaka locket igen!

Du kan till och med fästa batterierna mot din vägg. Använder vad dock? Med hjälp av skruv eller dubbelfodrat lim!

8. Anslut datakabeln

Det är enkelt att ansluta datakabeln till kontrollboxen.

Ta först bort skyddslocket. För det andra, se till att USB-anslutningen är korrekt inriktad med porten. För det tredje, använd dragkedjan för att binda ihop kablarna och slangarna. Men detta är inget du bör göra när du installerar en utdragbar köksblandare.

Sedan måste du sätta in batterikabeln i kontrollboxen. Ingenting ska vara inom tre fot från sensorerna. Detta garanterar korrekt start. Blått ljus som blinkar betyder att det är dags för det sista steget.

9. Slå på vattnet

Det är äntligen dags att slå på inloppen. Det sista steget innebär att kontrollera området under diskbänken. För att bli av med föremål eller rengöringsmedel. Det kan hämma rörelsen! Först då kommer din slang att fungera korrekt. Om det inte fungerar kan du kontrollera konsumentrapporter köksblandare för hjälp.

Hur man installerar en beröringsfri köksblandare

Nu vet du hur man installerar en beröringsfri köksblandare, eller hur? Jag hoppas att instruktionerna var enkla att följa. Om du har mer användbar information att lägga till för att göra processen enklare, håll inte tillbaka.

Jag vet att det är ett enkelt ämne. Men det är precis så det ska vara när man ska installera en köksblandare. Trots beröringsfri!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!