Hur man Anlägger en Vacker och Miljövänlig Trädgård

När våren kommer och vädret börjar bli varmare vill du spendera lite tid utomhus – och du kommer inte att vara den enda. Många av dina vänner och grannar kommer att gå ut ur sina hem och ut i världen för att njuta av solskenet, så du kanske vill spendera åtminstone lite tid utanför ditt hem för att säkerställa att din trädgård gör ett stort intryck på alla som går förbi den.

En del människor oroar sig för att landskapsarkitektur kan vara dåligt för miljön, men oroa dig inte – det är lätt att skapa en trädgård som är lika hållbar som den är vacker med vår hjälpsamma guide till miljövänligt arbete på gården. Ta en titt på följande tips och använd dem för att säkerställa att din trädgård blir både energieffektiv och estetiskt tilltalande.Tre enkla strategier för energi Effektiv landskapsplanering i din trädgård

Bästa Röjsågen – 9 Bäst i Test [Lista & Tips]

Minska dina kostnader för verktyg med kreativ trädplacering

Visste du att du kan minska kostnaderna för den energi du använder i ditt hem genom att göra smarta landskapsval? Ju mer skugga du har på din gräsmatta, desto lägre blir lufttemperaturen runt ditt hem. Som ett resultat kommer din luftkonditionering inte att behöva arbeta lika hårt för att sänka temperaturen på utomhusluften innan den cirkulerar i hela huset – och du kommer att spara mer pengar när du kör den.

Om träden du väljer är tillräckligt gamla (och höga) kan du sänka temperaturen på dina väggar och tak också – med upp till 30 procent. Välj dock inte bara träden med de största löven. Kom ihåg att lövträd tappar sina löv under halva året, vilket innebär att de inte är lika effektiva på att blockera solljus. Om du bor i en varm eller torr region kan du istället överväga att plantera barrträd med barr som håller hela året.

Välj växter som inte behöver mycket vatten

Naturligtvis, ju fler växter du fyller din trädgård med, desto mer vatten behöver du använda på dem – om du inte väljer växter som kan trivas med minimala mängder vatten. Detta kallas Xeriscaping, och det är ett utmärkt sätt att minska din vattenförbrukning.

Att ersätta gräset på din gräsmatta med en bädd av flis eller vilda blommor kan minska mängden vatten du använder med hälften. Dessutom kommer det att skilja din trädgård från de flesta andra på ditt kvarter och ge ditt hem ett distinkt utseende.

Vattna försiktigt

Att göra fysiska förändringar på din trädgård kan förbättra dess utseende, men om du vill att din nya trädgård ska vara så miljövänlig som möjligt är det också viktigt att ändra dina underhållsvanor. Du kan börja med att vara mer noggrann och rådfråga fantastiska lantmätare om hur du vattnar dina växter. Visste du att ditt gräs bara behöver ungefär en tum vatten varje vecka för att hålla sig friskt under växtsäsongen? Om du har följt det sista steget kan du använda ännu mindre.

När det gäller att vattna dina träd, överväg att sprida kompost runt deras baser. Om du gör det ökar mängden fukt som de behåller och gör att de kan göra mer med mindre. Du kanske också vill använda en slang istället för ett sprinklersystem, eftersom sprinkler har en tendens att sprida vatten urskillningslöst och lätt kan sluta med att “vattna” din uppfart eller gatan utanför ditt hem.

Att göra din trädgård vacker och miljövänlig är inte svårt. Du kan börja med att göra de enkla ändringarna som anges ovan. Prova dem själv i vår och låt oss veta hur mycket vatten du sparar! Du kanske också upptäcker att du har en mycket snyggare gräsmatta eller trädgård när du är klar.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!