Hur man Använder en Stavmixer på ett säkert Sätt i ditt Kök?

Ett kök är en hektisk plats som inte kan bli komplett utan att göra lite bakning. Av de många bänkskivorna som används i köket kommer du att upptäcka att en blandare förblir den älskade apparaten.

För dem som älskar att laga kakor, desserter, bland annat, investera i detta föremål och du kommer att älska den typ av resultat du kommer att få. När du har en blandare i ditt kök och du vet hur du använder en ställblandare då kan du få professionella resultat på kortare tid och även med mindre röra runt dig.

Nödvändigheten av en stavmixer

Jämfört med en skål och en handvisp kan du skapa recept effektivt så att du får bättre resultat. Mixern kan generera fler luftbubblor i smeten och degen. På så sätt kan det ge högre textur till varorna som bakas. Du kommer också att få reda på att andra kan arbeta extraordinärt. De kommer att tillåta olika tillbehör att arbeta övertid så att de kan skiva grönsaker, göra pasta, göra glass och mala kött.

Jämfört med andra är en blandare större och är en bättre investering som köksapparat. Det kommer att ta mer utrymme och det är också tyngre men med mer kraft för att enkelt ta itu med den tunga smeten och andra bakningsprojekt. Det är därför det kan ge snabba resultat. Det finns olika typer av maskiner och beroende på dina val kan du få en billig stavmixer som kommer att tjäna dig bättre.

Steg för hur man använder en stående mixer på ett säkert sätt i köket

1. Placera den på en plan yta

Se till att din mixer placeras på en plan yta som på en bänkskiva. Detta är idealiskt eftersom det säkerställer mixerns stabilitet och även hjälper dina ingredienser att blandas konsekvent. Efter användning ska maskinerna förvaras i hyllor eller skåp efter användning eller när de inte används. Andra föredrar att placera den på bänkskivor så att den alltid är lättillgänglig vid behov.

2. Fäst rätt tillbehör till mixern

Beroende på vilken typ av recept du förbereder och utarbetar, måste du alltid se till att du har rätt typ av tillbehör i din prisvärda mixer. Det huvudsakliga arbetet med mixertillbehören är att fästa dem på mixerhuvudet så att uppgiften att blanda, röra, vispa, knåda och vispa utförs med lätthet. Några av tillbehören inkluderar:-

  • Plattvispen är huvudkomponenten och används för att utföra de flesta blandnings-, lagrings- och även blandningsjobb.
  • Piskan är en annan där du behöver den för att göra vispningen än att använda en hand för att utföra jobbet. Det säkerställer att luft införlivas i dina ingredienser som behöver luftas.

Detta är inte slutet för kockar och val. Du kan gå ett steg längre och köpa andra tillbehör och skålar så att du gör och skapar fler bakstilar. Följ instruktionerna för tillbehör som följer med tillbehören.

3. Det är dags att säkra din blandningsskål

Detta är ett steg som kommer att bero på om du har en skållyft eller tilt-head mixerstativ. Det unika är att användningstekniken är densamma. För lutningsblandare kan du göra följande

  • Rikta in mixerskålen med skålens klämplatta
  • Du kan sedan trycka din egen nedåt på ett lätt sätt innan du vrider medurs uppifrån tills den blir säker.
  • Bowl-lift har utformats med blandningsskålar som snäpper på plats på maskinstödarmarna som har gjorts på den. För att fästa skålen,
  • Hastighetskontrollen ska stängas av och sedan koppla ur mixern
  • Placera skållyftshandtaget mot ansiktet i nedre läget
  • Tryck ner den på baksidan tills du hör ett snurrsnäppljud på spärren

4. Lägg till ingredienser

När du lägger till ingredienser ska mixern luta bakåt eller din skål sänkas. På så sätt får du tillräckligt med utrymme för dig att arbeta och även mäta dina ingredienser ordentligt. Det är också bra att vara uppmärksam på den ordning som du bestämmer dig för att följa för att lägga till dina ingredienser så att du uppnår bästa resultat.

5. Slå på mixern och välj sedan den bästa hastigheten för din användning

Blandare kommer med olika hastigheter som hjälper dig att uppnå bästa resultat. När du ställer in maskinens hastighet, skaffa rätt kombination så att du får bästa resultat. Var nära så att du justerar hastighetsspaken till det första läget och justera sedan långsamt spaken till önskad hastighet, beroende på vilket recept du har.

6. Ett speciellt steg är att övervaka din mixer nu när den blandas

En vuxen behövs för att övervaka denna process när apparaten är igång. Detta är avgörande för att säkerställa att du får den bästa blandningen av ingredienserna. Se till att inte blanda ingredienserna för mycket. Detta för att behålla ditt smakresultat och även förväntningar

7. Skål, blandning och komponenter borttagna

När du är klar med din uppgift finns det två saker, att sitta ner för att njuta av din maträtt eller att gå vidare till nästa steg i receptet. Det hela behöver ta bort skålen, rengöra den och antingen fortsätta eller förvara den.

Dessa steg om hur man använder en ställmixer är mycket viktiga att följa, inte bara för att säkerställa att du får de bästa recepten utan också för att se till att du kan ha din apparat till tjänst under lång tid. Det är en av köksartiklarna som du inte kan missa att ha och det säkerställer att du har minst tid att ha dina recept förberedda hela tiden.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!