Hur man Vet om Man Har en Igentäppt Avloppsledning (Stopp i Avloppsledning)

En igensatt avloppsledning är en husägares mardröm. När dina avloppsrör blir igensatta kan det orsaka reservdelar i varje avlopp i ditt hem.

Om du förstår hur man avgör om du har en igensatt avloppsledning kan du snabbt diagnostisera systemets problem och anlita en specialist för att åtgärda problemet innan det blir värre.

Vatten svämmar över badkaret när man spolar toaletten

Ett av de första tecknen som kommer att börja krypa upp med en igensatt avloppsledning är när du spolar toaletten; lite vatten kan komma upp i badkarets eller duschens avlopp. Detta beror på att det bara finns en partiell tilltäppning, så vattnet saktas ner när det rör sig genom rören. Vattnet behöver då någon annanstans att ta vägen så det rinner upp i badkaret.

Med en partiell igensättning kanske du också märker att ditt badkar eller handfat rinner längre än vanligt. Men om problemet verkar isolerat till den specifika funktionen har problemet med största sannolikhet inte blödit in i avloppsledningen.

Backup-avlopp

När den delvisa tilltäppningen växer till en full fördämning, vattnet kommer tillbaka till handfat, badkar, duschar och toaletter i hela huset.

Om problemet är med de centrala avloppsrören kommer du att känna effekterna i hela huset. En spolad toalett i huvudbadrummet kan orsaka översvämningar i köket. Så du vill stänga av ditt vatten omedelbart. Sedan måste du ringa en rörmokare eller miljötjänst för att rensa ut avloppet.

Sekundärt avloppsspill

När du har en igensatt avloppsledning förblir problemet inte isolerat, och du kan förvänta dig att vatten börjar svämma över i sekundära avlopp. Det betyder att du kan förvänta dig att golvbrunnar i källaren eller tvättstugan svämmar över. Det kommer inte att vara svårt att märka när detta händer eftersom det kommer med en illaluktande lukt.

Avloppsrengöring rinner ut

Förutom inuti kommer det också att finnas översvämmande avlopp utanför ditt hus på din fastighet. En avloppssanering ansluter till stamledningen och ger rörmokare tillgång till rören när de behöver service eller röjning.

Dina rör finns utanför huset och nära källaren. Rörmokare kan identifiera dem på deras gröna eller vita runda mössa. Ungefär som det sekundära avloppet bör du lätt märka när din städning svämmar över eftersom det kommer att bli illaluktande avloppsvatten på din gräsmatta.

Nu när du vet hur du ska se om du har en igensatt avloppsledning, förhoppningsvis förstår du vikten av att omedelbart få det här problemet åtgärdat.

Bästa Avloppsrensaren – 6 Bäst i Test [Lista & Tips]

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!