Hur man blir av med flugor på naturlig väg – Tips

Folk väntar spänt på sommarsäsongen, och när det är dags vill alla släppa loss. Vi välkomnar inte bara värme med öppna armar utan njuter också av familjesammankomster och evenemang som picknick och grillkvällar. Men medan vi öppnar våra fönster för att släppa in vinden har vi flera ovälkomna gäster som surrar runt i vårt hus. Du kommer så småningom att hitta dem nästan överallt i huset.

Dessutom, med så mycket olägenheter runt omkring, går sommarvibben direkt ut genom fönstret där den först kom in. Grejen med dessa insekter är att de bär på sjukdomar och infektioner och landar på mat och nästan allt vi använder dagligen. Att döda dem blir en ultimat utmaning. Med blixtens hastighet och reaktioner är dessa saker nästan omöjliga att fånga. Vi har dock några tips till dig som hjälper dig att bli av med flugor effektivt utan att lägga alltför mycket tid och ansträngning.

Basilika och örter

Det finns vissa växter och örter, som flugorna inte gillar på grund av sin lukt. Tillexempel är basilika en växt som inte bara är lättillgänglig i lokala butiker utan också innehåller antivirala och antibakteriella egenskaper som håller miljön runt dig säker och skyddad. Ta en basilikaplanta och placera den nära fönstren eller någon annan plats, där du upplever stor flygaktivitet. Dessutom kan du också prova lagerblads-, lavendel- och myntaväxter och örter som avskräcker flugor.

Eteriska oljor

Även om eteriska oljor ger många fördelar för människor, är de inget annat än en fiende till flugorna, särskilt lavendel och eukalyptus. Lavendelolja har använts i århundraden för att hålla flygande insekter borta. Dessutom användes den också på kläder för att förhindra att nattfjärilar åt på kläder. Du kan enkelt få tag i lavendelolja från en lokal butik eller göra den själv. Blanda lavendelolja med en bärarolja och förvara den sedan på en varm plats i 48 timmar med periodisk omrörning. Placera sedan behållaren med olja runt huset eller använd den som spray.

Plastvattenpåsar

Hur enkelt det än låter, fyll bara en plastpåse med vatten och placera den nära fönstren eller dörrarna. Flugor tenderar att hålla sig borta från det på grund av hur de faktiskt ser det. Eftersom flugor har flera linser för att upptäcka rörelser och ljusmönster, förvirrar det reflekterande ljuset dem och får dem att hålla sig borta. För dem är det ett oidentifierat föremål, som potentiellt kan vara skadligt. Gör därför så många plastpåsar du vill för att hålla de flugorna borta hela tiden.

Diskmedel & vinäger

Blandningen med diskmedel och vinäger är ännu en smart idé. Detta hjälper dig att fånga flugor. Blanda både äppelcidervinäger och några droppar diskmedel i ett glas som gärna är högt. Linda nu en plastfolie runt glaset och fäst det med ett gummiband med små hål i det. Eftersom flugor attraheras av vinäger kommer de att flyga mot den, genom hålen och fastna på grund av diskmedel. Flugorna kommer så småningom att sjunka i stället för att landa på vinäger.

Kamfer

Kamfer är känt för att ha en mycket stark lukt, vilket naturligtvis skulle störa flugorna. Det är en naturprodukt som även finns att köpa i vilken homeopatisk butik som helst. Liksom basilika innehåller kamfer också antivirala och antibakteriella egenskaper som är tänkta att hålla miljön runt dig både säker och skyddad. Eftersom kamfer utvinns ur kamferträets trä, innehåller den naturliga egenskaper som hjälper till att avskräcka insekter. Dessutom kan kamfer köpas i tabletter, som sedan placeras på en värmespridare eller en värmeplatta. Lägg dem till sist under öppna fönster överallt runt huset så att flugorna är medvetna om vad de kan förvänta sig.

Venusflugfälla

Naturen har sitt eget sätt att hantera flugor. Venusflugfällan är ett sådant exempel. Du kan placera dem runt ditt hus och det kommer att fånga flugorna permanent. När flugorna väl har fångats av venusflugfällan finns det absolut inget sätt för flugorna att fly.

Apelsinskal

Detta kan komma som en överraskning men apelsinskalet hjälper avsevärt med att hålla flugor i schack. Apelsinskal innehåller citrusextrakt som används av och i flera kommersiella produkter som insektsmedel. Inte bara det, utan apelsinskal har också en fantastisk doft, vilket gör att de kan lämnas kvar i huset. Å ena sidan där du framgångsrikt avskräcker flygande insekter, å andra sidan sprider du fantastisk arom inuti huset. Du måste dock se till att apelsinskalen är färska och inte torkade ut. Genom att gnugga ihop dem frigör du mer lukt, vilket hjälper medlet att fungera ännu bättre.

Slutord

Husflugangrepp är inte acceptabelt på något sätt. Om du skulle veta hur många bakterier och sjukdomar dessa saker bär på, skulle du börja döda dem direkt. Men genom att placera flera flugfällor, använda naturläkemedel och viktigast av allt, hålla ditt hus fritt från matavfall, minskar du risken för flygangrepp. Om ett angrepp inträffar, överväg de ovan nämnda tipsen för att komma igång.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!