Hur man blir av med Myror i ditt Hus

Oavsett vilken tid på året det är, människor blir överraskade när de ser myror i sitt hem. Även om du kanske har koordinerat ett inredningsschema och satt upp möbler för att skapa en välkomnande miljö för gästerna i ditt hem, var myror förmodligen inte den typ av gäster du planerade för.

De irriterande insekterna komma överallt när de hittar en ingång till ditt hem. Du kanske först ser dem i köket, men de jobbar sig över till mattan vid soffan och mattorna i ditt badrum. Det är irriterande att hitta dem överallt, särskilt om de börjar bita.

Läs vidare för att lära dig hur du kan bli av med myror i ditt hus utan att betala för mycket av en proffs för att komma och spraya ner din fastighet. Med några snabba steg kommer du att förvisa myror från ditt hem och ha en säker, buggfri plats att koppla av med din familj igen.

1. Följ dem först

När du ser kryp i ditt hem kan din första instinkt vara att hoppa tillbaka och lämna rummet. Det är en naturlig känsla att ha, men kom ihåg att gå tillbaka och följ myrornas spår. Spåra dem tillbaka till där de kommer in från, som en lucka i ditt trägolv eller inuti ett skåp. Om du kan hitta var de kommer ifrån blir det lättare att bli av med dem alla på en gång.

2. Lägg ut fällor

Nästa steg du kan ta är att lägga ut myrfällor i de områden du ser dem oftast. Dessa säljs i de flesta butiker och online.

En sak att notera är om du vill lägga ut fällor, var uppmärksam på alla husdjur du äger. Vätskefällor som droppar eller fällor med stark lukt kan locka till sig hundar eller katter som bor i ditt hem. Sätt fällor på platser som dina husdjur inte kan nå, som under möbler eller inuti skåp. Du kan också blockera husdjur från att komma in i de myrangripna rummen, om du märker att de bara finns på vissa ställen.

3. Rengör ditt hem grundligt

Oavsett om du bestämmer dig för att lägga ut fällor eller inte, är det en smart idé att rengöra ditt hem noggrant när du upptäcker insekter eller insekter av något slag. Att dammsuga och torka golven är en bra början. Se till att du spraya ner alla bänkskivor och ytor med en rengöringslösning och ta bort all gammal mat från ditt skafferi.

Myror kan också äta mat som fastnat i botten av din papperskorg, så torka av det ner också eller byt ut den mot en ny.

4. Hitta en stark spray

Att städa ditt hem tar bort insekter på kort sikt, men myror kommer att hitta tillbaka in. Om fällor inte fungerar, undersök starka myrsprayer som kommer att göra jobbet åt dig. De flesta sprayer går längs kanterna på varje rum och torkar snabbt. De skyddar ofta ditt hem i upp till några månader åt gången, beroende på vilket märke du får.

Som alltid, låt inga husdjur eller barn komma i närheten av nybesprutade områden. Även när sprayen har torkat, låt inte dina husdjur slicka där du sprayade. Om sprayer gör dig nervös, leta efter en burk som är säker för hem med barn och husdjur, som bör annonseras på förpackningen.

5. Blanda en gör-det-själv-lösning

Vissa människor är motvilliga till att introducera kemikalier i sitt hem, så om du är i den båten, oroa dig inte för sprayer eller fällor. Med föremål som du kanske redan har i ditt hem kan du blanda en gör-det-själv-lösning som inte påverkar någon som bor i ditt hus — förutom myrorna.

Se till att byta upp dina lösningar att attrahera och döda myror som föredrar socker eller proteiner, eftersom myror inte alltid är intresserade av samma ingredienser.

6. Schemalägg din nästa behandling

Oavsett vilken myrdödsmetod som fungerar för dig, glöm inte att schemalägga din nästa behandling. Myravstötande och dödande produkter kommer bara att fungera under en viss tid, så du kan hitta fler myror i ditt hem efter den tidsperiodens slut.

Markera i din kalender eller i din planerare när du ska spraya eller sätta ut fällor i framtiden, så att du inte behöver oroa dig för att hitta en myröverraskning i ditt hem när som helst snart.

Det är möjligt att bli av med myror i ditt hus

Om du hittar myror som strövar omkring i ditt kök, oroa dig inte. Det är inte svårt att lära sig att bli av med myror i ditt hus. Prova dessa sätt att eliminera dem, och du behöver inte oroa dig för att dela ditt hus och din mat med dessa irriterande inkräktare.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!