Hur du blir av med Syrsor i din Trädgård i sommar

Syrsors milda sång är synonymt med sommar. Att titta på solnedgången en varm julidag känns fel utan syrsor som serenaderar sina potentiella kompisar, men det krävs inte mycket för att dessa musikaliska insekter ska ta över hela din trädgård. Om du har fler syrsor än gräs framför ditt hus, här är sju enkla sätt att bli av med dem.

Vi har försökt att hålla oss till naturläkemedel så mycket som möjligt, men ibland duger det bara inte. Läs vidare för några idéer om hur du kan bli av med syrsor i din trädgård.

Underhåll och landskap

Syrsor älskar mörka fläckar och områden som ger skydd från naturliga rovdjur.

Att hålla gräset kort och flytta saker som vedhögar och papperskorgar där de kan gömma sig kan göra det lättare för saker som fåglar och andra insektskännare att hitta sitt eftermiddagsmellanmål. Klipp gräset inte för kort dock. Det släpper igenom för mycket solljus till jorden, vilket skapar en gynnsam miljö för syrsor och andra skadedjur.

Använd kiselgur

Kiselgur, även känd som DE, är ett fint vitt pulver som du kommer att hittar du ofta i din lokala butik som ett filtreringshjälpmedel för simbassänger. Det är också ett användbart och giftfritt verktyg för skadedjursbekämpning. DE är de pulveriserade resterna av fossiliserade vattenlevande mikroorganismer. Deras skelett innehåller kiseldioxid, som, när de pulveriseras, skapar otroligt skarpa kanter.

På en torr dag eller efter regn , strö lite matklassad DE i din trädgård och var du än ser syrsorna. Pulvret kommer att tränga igenom syrsans exoskelett, vilket gör att de torkar ut och så småningom dör. Var dock försiktig när du applicerar DE på din trädgård — det skadar inte din hud, men du vill inte andas in det.

Skapa fällor med melass

De säger att du fångar fler flugor med honung än vinäger, men du fångar fler syrsor med melass. Om du har en burk med ren melass, blanda endel melass med tio delar vatten i en burk och lägg den i områden där du ser syrsor. De älskar doften, kommer att klättra upp på utsidan av krukan och falla i.

Även om det inte är det snällaste sättet att hantera ett syrsangrepp, eftersom de så småningom kommer att drunkna, och det löser inte problemet med bon på din fastighet, dessa melassfällor kan hjälpa till att minska den totala syrspopulationen.

Häng en fågelmatare

Syrsor är läckra. Även om du inte är så sugen på att småäta de som finns på din trädgård, finns det massor av fåglar och andra djur som gärna förvandlar din syrse-angripna trädgård till en buffé där du kan äta så mycket du kan.

Det finns förmodligen gott om fåglar i ditt område, men om du inte aktivt bjuder in dem till din trädgård kanske de inte vet att du har ett smörgåsbord som väntar på dem i din trädgård. framsida. Häng upp en fågelmatare eller två och håll dem fyllda. Fåglarna tar gärna en bit ur syrsepopulationen.

Välj dina växter på ett klokt sätt

Syrsor är nöden för varje trädgårdsmästares existens, särskilt under vår- och sommarmånaderna , när dina nya växter precis spirar. De älskar att tugga på nya och ömma plantor. Istället för att låta dem en fest, överväg att plantera kvävefixerande växter som kommer att irritera syrsorna när de matar.

Växter som vitlök, klöver, sötpotatis och söta ärtor – bland annat – tillsätter kväve till jorden och kommer att avskräcka syrsor från att festa i din trädgård. Plus, om du sköter dem väl, kommer du att ha några läckra godsaker att äta på om några månader.

Piffa upp saker med naturliga bekämpningsmedel

Om du gillar att laga mat kanske du redan har allt du behöver för att skapa ett effektivt naturligt bekämpningsmedel som kommer att avskräcka syrsor från att förvandla din trädgård till ett hem. Syrsor hatar kryddor, så blanda lite färsk eller torkad chili med vatten och diskmedel i en sprayflaska och applicera den på din trädgård. Om du vill göra den lite mer potent kan du lägga till lite pressad vitlök också.

Se till att du inte spraya detta direkt på några ömtåliga växter. Det är ett effektivt sätt att avskräcka syrsor från att äta i din trädgård, men det kan vara otroligt hårt och kan bränna löv och rötter.

Bekämpningsmedel som köps i butik är en sista utväg

Om inget av dessa naturläkemedel bidrar till att minska syrspopulationen i din trädgård finns det massor av kemiska bekämpningsmedel på marknaden som du kan använda. De är inte vårt favoritalternativ, men de är effektiva. Vi säger att du använder dessa som en sista utväg eftersom förgiftning av syrsorna också potentiellt kan förgifta fåglarna och andra djur som äter dem.

Det finns så många olika alternativ på marknaden att det enda rådet vi har är att följa anvisningarna på förpackningen noggrant. Skydda dig själv med masker, handskar och ögonskydd eftersom dessa frätande kemikalier också kan vara skadliga för dig.

Hantera syrsor i din trädgård

Om du har ett syrsangrepp på din trädgård kan det verka som du kommer aldrig att bli av med dem. Ge inte upp! Om du är ihärdig kan du avskräcka dem från att förvandla din trädgård eller trädgård till en buffé där du kan äta så mycket du kan.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!