Hur Man blir av med Vägglöss

Vägglöss är en olägenhet. De stör inte bara medan vi är i fred utan är också svåra att lokalisera. Dessa är mycket små varelser som är nästan osynliga för blotta ögat. Dessutom är de smarta och förökar sig snabbt.

Vägglöss vet var de ska gömma sig för att undvika att bli upptäckta. Med tanke på att en hona kan lägga runt 500 ägg under sin livstid är det viktigt att bli av med dem så fort de upptäcks eller känns. Lyckligtvis kan du bli av med dem men du måste lägga ner lite ansträngning och tid.

Identifiera vägglöss

Det första du skulle vilja göra är att identifiera vägglöss. Normalt är människor inte medvetna om skillnaderna mellan vägglöss, loppor, fästingar eller andra insekter. Det finns olika sätt att eliminera loppor, fästingar och andra insekter. Därför, om du felaktigt identifierar insekten och ger förebyggande behandling av vägglöss, är chansen stor att problemet inte kommer att lösas.

Dessutom är de ganska smarta också. Så fort de känner rörelse kommer de att fly och gömma sig. Därför, om du ska fånga dem, måste du ligga steget före

Inspektera ditt husdjur

Ja, du hörde det rätt, vägglöss livnär sig också på ditt husdjur eller dina djur. Även om vägglöss föredrar att äta på människor, men om de inte kan hitta en i närheten, kommer de att sätta sig på sällskapsdjur. Dessutom är sällskapsdjur en perfekt göm- och utfodringsplats för dessa saker. Eftersom djur vanligtvis är håriga och pälsiga kommer vägglöss att gömma sig inuti dem och äta i timmar. Därför, om du inte kan lokalisera och eliminera dem, inspektera ditt husdjur. Kan vara så att de livnär sig på det också.

Rensa upp röran

Det råder ingen tvekan om att ett rörigt hem kommer att ge en gratis möjlighet för vägglöss att gömma sig. I sådana fall kommer de inte bara att reproducera sig snabbt utan det blir också svårare för dig att hitta dem. Om vägglössen sitter i din madrass kan du testa att installera sänghöljen eller enkla resårfjädrar för att hålla dem borta. Detta kommer att göra det svårare för dem att nå dig, men det betyder inte att problemet är löst. Håll höljet intakt ett tag. Se till att du väljer den som är testad för vägglöss.

Tvätta och värm lakanen regelbundet

Värme är vägglössens främsta fiende. Professionella utrotare använder kemiska behandlingar, djup värme och ångrengöring för att döda dem. Om ditt lakan är insektsangripet och du råkar kasta kläder på dem, finns det stora chanser att dina kläder också blir angripna. Tvätta dem därför först och lägg dem sedan i en varm torktumlare i cirka 20 minuter. Upprepa processen om det behövs för att bli av med dem helt.

Dammsug

Att dammsuga dina mattor och mattor etc. kan hjälpa dig att lösa problemet. Du kommer dock att behöva ta dig under sängen, möblerna, inuti sprickorna och springorna för att få ordentligt grepp om dem. Se till att du byter väska också så att insekterna inte har någonstans att fly. Linda en plastpåse över dammsugepåsen och släng den i soptunnan.

Huskurer för att bli av med vägglöss

Kiselgel

Kiselgel finns normalt i skokartonger och livsmedelsprodukter. Du kanske inte visste men dessa saker har visat sig fungera effektivt mot vägglöss. Ta kiselgel och sprid ut den pulveriserade formen i områden där du tror att vägglöss kan gömma sig och lägga ägg. Men om du har barn och husdjur, var extra försiktig. Kiselgel är skadligt för både barn och djur.

Använd doft

Att spraya en parfym över sängen kan förhindra att vägglöss når dig, men det är tillfälligt. Vägglöss riskerar inte att lukta på något oidentifierat. Faktum är att de anser att det är ett potentiellt hot, därför väljer de att hålla sig borta. Men de kommer att hitta en annan plats att bo i, så se till att du arbetar med att eliminera dem permanent.

Använd dubbelhäftande tejp

Nu är dubbelhäftande tejp en smart idé. Om vägglössen är smarta är det bara rätt att du också är det. Använd därför dubbelhäftande tejp och klistra längs sängstolparna. På så sätt, medan du sover och det är dags för insekterna att klättra, kommer de att fastna på tejpen. Kom dock ihåg att inte släpa dina kläder och filtar på golvet medan du håller på. Detta kommer att förstöra dina ansträngningar.

Använd kiselgur

Om du letar efter en produkt som gör mirakel, använd kiselgur. Grejen med kiselgur är att den är gjord av naturliga sedimentära bergarter. Det krossas till fint pulver vanligtvis innan det används. Sprid det runt i ditt rum eller hela huset om möjligt och nödvändigt. Det kommer att ta cirka 10 dagar för det att fungera, så du måste visa tålamod. Sprid inte jorden i din madrass. Det kan låta som om det kan fungera. Det kan dock komma in i dina lungor och förlängd exponering kan skada dem.

Slutord

När den här artikeln når sin slutsats har vi säkert hjälpt dig med din goda natts sömn. När du väl blivit av med vägglöss är uppgiften att nu hålla dem borta under en livstid. Se till att du regelbundet tvättar dina lakan och värmer dem, inspektera ditt husdjur eller dina djur och dammsug sovplatsen. Du skulle inte vilja att det här problemet dyker upp då och då och det är därför det rekommenderas att underhålla och innehålla saker längs vägen.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!