Hur Man Bygger en Magnetisk Knivhållare

Att konstruera en magnetisk knivhållare är ett populärt projekt med magneter. Här har vi byggt vårat egna med enkla konstruktionsmetoder och inkluderar vilka magnetstorlekar som fungerar bäst! Konstruktionen är verkligen ganska enkel, men valet av magneter är där det kan vara svårare att bestämma vad som fungerar bäst.

Materialet inkluderar: trä efter eget val, magneter, lim / lim och skruvar.

Verktyg: Bordssåg, router och borr.

Steg 1: Såga ut önskad storlek

Steg 1: Såga ut önskad storlek

Klipp ut ett block av platt trä efter storlek. Vårt är 5cm långt och 40cm brett, och 2cm tjockt. I efterhand kan 45cm vara trevligare. Vi har hört från några människor som vill skapa en snygg design, säg bokstaven K för kök. Oavsett din design är processen fortfarande densamma.

Steg 2: Skapa en fixtur för Groove

Steg 2: Skapa en fixtur för Groove Steg 2: Skapa en fixtur för Groove

Vi skapade en fixtur för att skära spåret i en fin, rak linje med en handhållen router. Vid denna tidpunkt bör du bestämma vilken träsida som är trevligare, så att du kan klippa spåret på motsatt sida. Du kan ha ett annat sätt att göra detta eller andra verktyg som kan användas. Med de verktyg vi har här var detta det bästa alternativet för oss.

Den här enkla fixturen är gjord av något MDF-kort och är anpassad till vår router. Vi använde en bordssåg för att skära ut hålet i MDF-kortet, men en sticksåg eller bandsåg kan fungera bättre (och vara säkrare!).

Steg 3: Skär spåret

Steg 3: Skär spåret

Med hjälp av fixturen och routern skär vi spåret på baksidan av knivhållaren. Se till att du ställer in djupet ordentligt för att lämna önskad tjocklek på träet. Vi lämnade 1/16 “tjocklek på kvarvarande trä.

Det är här lite teknisk information om magneter spelar in, men det är enkelt. Ju mindre material kvar, desto mindre (och billigare) magneter kan du använda. Ju mer material, desto starkare måste magneterna vara för att effektivt hålla knivarna. Vi tycker att 1.5mm av det kvarvarande materialet är en bra tjocklek. Det betyder att vi ställer routerdjupet till 17mm.

Steg 4: Rutta de andra kanterna och sanden

Steg 4: Rutt de andra kanterna och sanden Steg 4: Rutt de andra kanterna och sanden

Efter att ha klippt spåret ville vi ha en fin filé i de andra kanterna, så vi använde routern för detta. Återigen kan din design vara annorlunda, vår är ganska enkel. Vi slipade sedan spåret och slät. Vid den här tiden är alla större skärningar på blocket färdiga, så att du kan slipa för att avsluta också.

Steg 5: Sätt in magneter!

Steg 5: Sätt in magneter! Steg 5: Sätt in magneter!

Nästa steg är vår favoritdel, att sätta in magneterna! Vi placerade blocket på ett stålkakplåt för att hålla magneterna på plats medan vi placerade dem i spåret. Vi lägger papper däremellan för att skydda vår efterbehandlingssand. Vårt spår är 12 cm brett och vi använde 13mm x 5mm “magneter. Tunnare magneter kan också fungera om det finns 1.5mm material kvar.

Magneternas orientering är viktig. De bör placeras i alternerande polariteter. Om du tittar på magneterna kommer stolparna att vara norr, söder, norr, söder etc. Kanterna lockar i den här riktningen så att du vet om de sätts i rätt läge. Om du försöker placera dem sida vid sida och magneterna stöter bort, vrid helt enkelt en av magneterna så att den lockar.

Obs! Magneter är mycket hårda och spröda. Om de får smälla ihop kan de eventuellt gå sönder. Denna process bör göras noggrant. Stålplattan hjälper verkligen till att hålla magneterna nere så att de inte slår ihop.

Steg 6: Fäst magneterna på plats

Steg 6: Fäst magneterna på plats Steg 6: Fäst magneterna på plats

I det sista steget fäster vi magneterna på plats medan vi fortfarande är på stålplåten. Medan många olika typer av lim fungerar bra använde vi ett silikonlim. Se till att du täcker alla magneter längs hela spåret. Var inte rädd för att vara generös med limet!

När limet har torkat kan du avsluta blocket med vilken finish du än väljer (olja, fläck, vax osv.).

Steg 7: Installera blocket

När limet är torrt och blocket är klart är det dags att installera blocket! Vi fäster den på väggen med skruvar för en snabb, enkel installation.

Se till att du borrar ett pilothål innan du skruvar! Det skulle vara hemskt att komma hela vägen och sedan knäcka virket med en skruv. När ditt block har fästs på väggen (eller var du än placerar det), placera dina knivar på blocket och njut!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!