Hur Man Bygger en Staket Grind

Vår grind ruttnade långsamt sedan vi köpte vårt hus för några år sedan. Mitt lata jag fortsatte att lägga till skruvar tills en gäst av misstag slog av en picket och det blev pinsamt. Med en timme kvar denna vecka drog jag äntligen hela grinden från gångjärnen och byggde en ny. Låt oss bara säga att jag blev CHOCKAD över hur enkelt det var att dra ihop med bara några brädor och grundläggande verktyg.

  • Kostnad: Cirka 200kr beroende på portstorlek
  • Tid: 1 timme
  • Svårighetsgrad: Lätt. De fyrkantiga skärningarna och hålmonteringen gör detta till ett fantastiskt nybörjareprojekt.

Steg för steg

1. Förbered ramstyckena

Skär de 2 x 4 ramstyckena (topp, botten och sidor) i längd med hjälp av en geringssåg och klipplistan ovan. Ställ över- och underbrädorna åt sidan. Använd en Kreg Jig (avsedd för 2 x 4-material) och borra två fickhål i vardera änden av sidokorten.

steg 1

2. Montera ramen

Placera sidokorten mellan topp- och bottenplattorna jämnt med ändarna. Kläm fästet på plats med fickhålen inåt. Använd en fyrkant för att justera placeringen av brädorna. Använd en borr / skruvmejsel för att köra 6cm skruvar genom fickhålen i sidokorten och in i de övre eller nedre korten. Upprepa för att säkra de återstående fogarna.

steg 2

3. Markera tvärstycket

Stoppa ramen på några skrot 2 x 4 som är placerade på kanten. Skjut tvärstycket 2 x 4 under ramen på en diagonal som sträcker sig från toppen av ena sidokortet till botten av den andra sidokortet. Markera det vinklade snittet på tvärstycket.

steg 3

4. Skär tvärstycket

Justera bladet på en geringssåg till den vinkel som är markerad på tvärstycket och skär sedan brädet i båda ändar.

steg 4

5. Installera tvärstycket

Skjut tvärstycket på plats inuti ramen. Kör 2½-tums yttre skruvar genom tvärstycket och in i ramen och var försiktig så att du undviker hålskruvarna.

steg 5

6. Placera de första och sista picketterna

Placera en picket på vardera sidan av ramen med dess kant. Med hjälp av ett måttband eller en kombinationsruta justerar du den vertikala placeringen av Pickets

steg 6

7. Fäst picketterna

Borra två pilothål genom över- och underkanten på staketet och in i ramen. Använd en borr / skruvmejsel för att skruva 4cmm  skruvar genom pilothålen och in i ramen. Borra ett pilothål och kör ytterligare en skruv genom stickspetsen och in i tvärstycket. Upprepa för att fästa picketten i den motsatta änden av ramen.

steg 7

8. Placera picketterna

Subtrahera den kollektiva bredden av det totala antalet pickets från portens bredd. Dela mätningen med antalet luckor mellan Pickets för att bestämma deras avstånd. Klipp ett block till denna mätning och placera det sedan på ramen för att placera plockarna.

steg 8

9. Avsluta installationen av picketterna

Använd distanshållaren och arbeta från utsidan mot mitten för att installera de återstående plockarna.

steg 9

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!