Hur man Förbättrar Energieffektiviteten hemma

Att leva en grönare livsstil är viktigare nu än någonsin tidigare. Men många husägare som vill göra sina hem mer energieffektiva är inte säkra på var de ska börja. Här är vad du behöver veta för att förbättra energieffektiviteten hemma:

Varför behöver du förbättra energieffektiviteten?

Det finns ett antal anledningar till varför det är fördelaktigt att förbättra energieffektiviteten hemma, inklusive:

Lägre månatliga elräkningar. Att minska mängden energi som förbrukas i ditt hem kommer också att sänka dina månatliga elräkningar, så att du kan spara pengar månad efter månad.

Bekvämare hem. En del av att förbättra din energieffektivitet är att kontrollera flödet av luft, värme och fukt i ditt hem, vilket gör ditt hem mer bekvämt att leva i.

Skydda planeten. Att förbruka mindre energi hemma minskar mängden giftiga växthusgaser som släpps ut i miljö.

Öka ditt hems andrahandsvärde. Många studier har visat att energieffektiva bostäder har högre andrahandsvärden än genomsnittsbostäder.

Det råder ingen tvekan om att att bli mer miljövänlig kan gynna husägare, och det är därför det är viktigt att lära sig hur man förbättrar ditt hems energieffektivitet.

Hur kan du förbättra energieffektiviteten hemma?

Det finns otaliga sätt att förbättra ditt hems energieffektivitet, inklusive:

 • Installera en programmerbar termostat
 • Täta luftläckor
 • Sänk temperaturen på din varmvattenberedare
 • Byt luftfilter regelbundet
 • Tvätta kläder i kallt vatten
 • Installera en programmerbar termostat

Se till att du inte slösar energi på att värma eller kyla ett tomt hus genom att installera en programmerbar termostat. Programmera din programmerbara termostat för att automatiskt justera temperaturen under de timmar du är på jobbet varje dag.

Denna enkla strategi kommer att drastiskt minska din energianvändning. Dessutom behöver du aldrig komma ihåg att stänga av ditt värme- och kylsystem när du rusar ut genom dörren på morgonen.

Täta luftläckor

De små sprickorna och hålen runt dina fönster släpper in varm luft i ditt hem på sommaren och kallt drag in i ditt hem på vintern. Detta luftflöde kan sätta mer press på ditt värme- och kylsystem, vilket tvingar det att förbruka mer energi för att hålla en behaglig temperatur.

För att förhindra detta problem, använd en tätningspistol för att applicera tätning runt dina fönster. Detta kommer att täta de luftläckor som är ansvariga för dina höga elräkningar och minska din årliga energianvändning med upp till 20 %.

Sänk temperaturen på din varmvattenberedare

De flesta tillverkare ställer in vattenvärmare på 60 grader, men det finns ingen anledning att hålla dem vid denna temperatur. Att sänka temperaturen till 48-50 grader Fahrenheit kommer att minska din energianvändning utan att påverka ditt hems varmvattenförsörjning.

Att sänka temperaturen på din varmvattenberedare kan leda till betydande besparingar – i själva verket uppskattas det att denna justering kan minska din energianvändning med upp till 22 % årligen.

Byt luftfilter regelbundet

Om dina luftfilter är smutsiga måste värme- och kylsystemet arbeta hårdare för att cirkulera luft i hela ditt hem. Ju hårdare systemet arbetar, desto mer energi förbrukar det.

Öka effektiviteten hos ditt värme- och kylsystem – och energieffektiviteten i ditt hem – genom att byta luftfilter regelbundet.

Luftfiltren i ditt hem bör bytas minst en gång var tredje månad. Du kan dock behöva byta dem oftare på vintern och sommaren. Det är bäst att kontrollera alla luftfilter en gång i månaden för att avgöra om det är dags att byta ut dem.

Tvätta kläder i kallt vatten

Cirka 90 % av energin som förbrukas av din tvättmaskin går till att värma vatten. För att förbättra din energieffektivitet, tvätta dina kläder i kallt vatten istället.

Det här är några av de många sätt som du kan förbättra energieffektiviteten hemma.
 • Solpaneler
 • Soldrivna varmvattenberedare som används för att ge varmvatten inne i hemmet
 • Vindkraftverk som genererar maximalt 100 kilowatt el
 • Geotermiska värmepumpar
 • Bränsleceller som använder en förnybar källa för att generera energi
 • Denna skattelättnad är lika med 30 % av kostnaden för installation av utrustning. Det finns ingen gräns för krediten för sol-, vind- eller geotermisk utrustning, men det finns en gräns på 1 000 USD per kilowatt för utrustning för bränslecellsteknik.

Ta första steget mot att leva en grönare livsstil

Du behöver inte göra stora förändringar i din livsstil eller spendera tiotusentals kronor för att bli mer energieffektiv. Faktum är att att bli mer miljövänlig och konsumera mindre el grönt har aldrig varit lättare ! Följ dessa tips för att förbättra ditt hems energieffektivitet så att du kan börja skörda frukterna av att bo i ett miljövänligt hem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!