Hur man Förhandlar om ett bättre Bolån och Kontantinsats

Innan säljaren ger dig nycklarna, det finns en sista viktig del att ta reda på om du inte betalar kontant: att förhandla om din handpenning och bolån med din långivare.

Det finns många olika lånealternativ för bostadsköpare att förhandla om villkoren för sin bolåneränta. Av de 65 % av amerikanerna som äger bostäder skapades bolånen av…

  • Banker: 43,9 %
  • Kreditförbund: 9 %
  • Långivare utan depå: 47,1 %

 

Oavsett vilken lånepartner du väljer att arbeta med för att finansiera din nya hemma är det viktigt att ha dessa tips och tricks i åtanke när du går in i förhandlingar.

Eftersom ditt bolån kommer att vara värt mycket mer än din handpenning, är det vettigt att spendera mer i förskott för att sänka dina eventuella kostnader.

En lägre handpenning innebär längre bolåneskuld. En större handpenning, å andra sidan, kan sätta dig i ett bättre läge för dina bolåneränteförhandlingar.

Men en stor handpenning är inte ett alternativ för alla, särskilt på dagens marknad. Vad händer om du vill ha en lägre handpenning med samma fördelar som en bättre bolåneränta?

Du kan effektivt minska din handpenning med förhandla om köpeskillingen av själva hemmet.

Kom ihåg att de flesta hem har ett antal stängningskostnader förknippade med dem, som kan inkludera:

  • Spärrade avgifter , betalas till en advokat i utbyte mot att underlätta ett avslutande.
  • Överföringsskatter, som din lokala eller regionala myndighet har pålagt alla fastighetstransaktioner .
  • Avgifter för heminspektioner för att verifiera fastighetens skick före köp.
  • Överförings- och/eller dokumentationsavgifter.
  • Titelförsäkring.

 

Att förhandla om dessa avgifter kan sänka det totala beloppet du måste betala för ditt hem, vilket kommer att minska handpenningen. Om en besiktning upptäcker omfattande skador eller säljaren vill förhandla om flyttdatum, kan du även använda dessa exempel för att sänka prislappen även långt efter att du har lagt ett bud.

Hur man får ett bättre bolån

Steg ett: Var beredd att pruta (du kommer trots allt inte att vara den enda)

Det första du måste komma ihåg när du börjar förhandla är att personen i den motsatta änden av affären är beredd på att du ska förhandla. Det borde dock inte skrämma dig. Tvärtom, det borde ge dig lite extra självförtroende – särskilt i de inledande stadierna av din förhandling. Varför? Enkelt: om de kommer in och förväntar sig att du ska förhandla, bör du lätt kunna trycka tillbaka mot det ursprungliga bolåneerbjudandet.

Rob McLister, grundaren av RateSpy, en onlinetjänst som gör det möjligt för användare att jämföra olika bolåneräntor, säger att när det kommer till bolånär den initiala räntan som erbjuds nästan aldrig järnklädd. “Det finns bara en minoritet av fallen du har långivare som har strikta vardagslåga priser hela säsongen som är oflexibla,” säger McLister, “men även då kan långivarna göra undantag för starka kunder.”

Steg två: Läs det finstilta

Du kanske kan prata ner din långivare till en bättre bolåneränta, men börja inte fira ännu. Kursen i sig är inte den enda viktiga delen av din bolåneaffär. Läs alltid det finstilta på ditt kontrakt innan du skriver under det.

Många långivare inser att deras kunder bryr sig mest om räntor, så långivare kommer att göra kontrakten strängare på andra sätt för att motivera att sänka sina räntor. En påfallande låg ränta kan till exempel komma med höga straffavgifter. Du kanske också har mindre tid att betala av bolånet.

Den goda nyheten är att du också kan förhandla om dessa detaljer. Kom ihåg: inget i kontraktet är hugget i sten förrän du undertecknar det. De flesta långivare skulle hellre ändra sina villkor än att se dig gå ifrån dem helt. Med det sagt…

Steg tre: Var inte rädd för att gå någon annanstans

Ett av de bästa sätten att förhandla fram ett bättre bolån (eller handpenning) är genom att hota med att välja en annan långivare istället för den du förhandlar med.

Ju större ditt bolån är, desto mer sannolikt kommer denna metod att ge resultat. Större bolån innebär större provisioner för mäklare och mer vinster för långivare. Ju mer pengar du kan ta in för dem, desto mer flexibla blir de när det gäller villkoren för ditt bolån.

Förhandlingstaktik att undvika

Om du ska jämföra räntor inför en långivare som en del av en förhandlingstaktik, utelämna räntor som inte gäller till den situation du befinner dig i.

Du skulle till exempel inte vilja använda de priser som erbjuds av en liten privat långivare som uteslutande arbetar online när du förhandlar med en bank. Banker erbjuder mycket olika tjänster och nivåer av stöd från mindre organisationer, så de kommer inte att ta jämförelsen på allvar. Allt detta kommer att göra är att skada din trovärdighet som förhandlare.

Du bör också vara medveten om att det är praktiskt taget omöjligt att förhandla med en långivare när du försöker ha sönder a inteckning. Långivare har ett incitament att försköna affären för dig när de försöker få ditt företag, men om du försöker lämna dem kommer de att göra allt de kan för att hålla fast vid de pengar som din affär representerar. Vanligtvis innebär det att du upprätthåller varje enskild klausul i ditt kontrakt – så om du vill förhandla, gör det innan du undertecknar alla juridiskt bindande dokument.

Att förhandla om en fastighetsaffär kan verka komplicerat, men det är faktiskt ganska enkelt när du väl vet vad du ska leta efter. Att förstå sambanden mellan bolån och handpenning kan hjälpa dig att göra acceptabla eftergifter och känna dig mer säker på hur du närmar dig en långivare med en ny affär. När ditt bolån är satt är det äntligen dags att bosätta sig! Ditt söta hem är äntligen redo för dig.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!