Hur man Förvandlar en befintlig Fastighet till ett Netto-Noll Hem

Framsteg inom grön teknik och hållbarhet förändrar sätten vi laddar våra liv. Från vindkraftverk till elbilar, vi kan se miljömedveten energikälla runt omkring oss. I takt med att hållbara innovationer ökar i popularitet förändrar de traditionella elektricitetsmetoder i hemmet, vilket resulterar i uppkomsten av hem med nettonoll.

Du kanske märker hus i ditt grannskap med solpanelstak eller LED-belysning. Dessa husägare använder energieffektiva enheter för att minska deras bidrag till miljöförstöring och utsläpp. Vissa individer tillverkar fastigheter som drivs med 100 % förnybar energi och inte skapar några koldioxidutsläpp, så kallade netto-noll-hem.

Vikten av förnybar energikälla

Konventionell energiförsörjning i bostäder kommer från två sektorer – fossila bränslen och kol. Ångturbiner och gasturbiner är beroende av fossila bränslen för att generera energi. Dessa system förbränner naturgasen i elutveckling som förorenar atmosfären.

När naturgaser och kol brinner frigör de gifter i luften, vilket skapar den förstärkta växthuseffekten. Jorden har en naturlig process för att värma upp miljön till en viss grad och upprätthålla allt liv. När solens energi penetrerar planeten värmer ozonet och andra naturligt förekommande element upp luften. En del energi matas ner till jordens yta, där den värmer marken och går tillbaka till atmosfären.

Luftföroreningar invaderar atmosfären och fångar överskottsvärme i miljön. Till skillnad från naturligt förekommande element håller föroreningar energi i luften under en längre period, vilket skapar en global temperaturhöjning. När temperaturen ökar upplever klimatet och det globala ekosystemet hårda effekter.

Vårt koldioxidavtryck beräknar vårt bidrag till de luftföroreningar som fångas i atmosfären. I USA kommer 40 % av deras koldioxidavtryck från elanvändning. För att krympa vårt fotavtryck och eliminera alla utsläpp från våra hem kan vi hämta vår el från förnybara energisystem.

Neto-noll hem

Netto-noll hem producerar lika mycket förnybar energi som de förbrukar, utan att använda överskott av icke-förnybar el. Ett netto-noll hem kombinerar förnybara energisystem, hållbar design, effektiv isolering och miljömedvetet underhåll för att begränsa sin elanvändning och eliminera sina koldioxidutsläpp.

Installera solpaneler

Solpaneler är ett tillgängligt komplement till tidigare byggda bostäder. När husägare installerar paneler på sina tak, kan de eliminera sitt beroende av icke-förnybara energikällor.

Majoriteten av solenergisystem som du ser på tak är solceller (PV). PV-system omvandlar effektivt direkt solljus till el för ditt hem. I dessa paneler släpper solceller ut elektroner när de kombineras med ljus som skapar en elektrisk ström.

Solpaneler är en förhandsinvestering och de betalar sig över tiden. När du använder förnybar energi för att driva ditt hem betalar du inte längre en elräkning. Pengarna du sparar från dina verktyg kan gå till att betala av ditt panellån.

Solceller Offert: En Komplett Guide – Få Gratis Offert

Fönsterdesign

När du väl installerat solpaneler i ditt hem vill du se till att din investering fungerar. Du kan maximera effektiviteten av din förnybara energianvändning genom att designa ditt hem för hållbar temperaturkontroll. Fönster är solens naturliga ingång till ditt hus, tillsammans med dess värme och ljus.

När du använder dina fönster för energibesparing kan du minska ditt beroende av elektriska ljus och värmesystem. Att förstå maximal solexponering och skuggade områden kan hjälpa dig att bestämma var du ska sätta upp mörkläggningsgardiner i färdigbyggda hem. Du kan naturligtvis värma ditt hem genom att tillåta total exponering för solljus genom fönster som vetter inom 30 grader söderut.

På sommaren kan du stänga persiennerna på dessa fönster för att spara på luftkonditioneringen. Du kan också använda rena persienner för att låta solljus lysa upp rummen snarare än artificiellt ljus. Dessa små förändringar kan spara ett hems energianvändning så att solel kan köra alla funktioner.

Energieffektiv isolering

Du kan också få ut det mesta av din solenergianvändning genom att installera energieffektiv isolering i ditt hem. Denna process är mer invasiv än panelinstallation eller att sätta upp persienner, och den är effektiv. När du minskar belastningen på ditt värme- och luftkonditioneringssystem kan din förnybara el kontrollera ditt huss temperatur tillräckligt.

Du kan isolera dina väggar, golv och tak med tjockt material för att säkerställa adekvat temperaturkontroll . För att begränsa värme och luftkonditionering från att fly hemmet måste du också täta sprickor, byta ut gamla fönsterramar och ta itu med alla regioner som tillåter oönskat luftflöde. Isoleringsrenoveringar kan hjälpa husägare att nå sitt mål att skapa ett hem med nettonoll.

Bostadsvanor

Netto-noll-hem förlitar sig inte bara på grön teknik utan också på invånarnas praxis. När ett hus är självförsörjande och utanför elnätet måste det utnyttja energibesparing för att upprätthålla sina mål. Husägare kan begränsa sin elanvändning genom att koppla ur enheter för att dra ström när de inte används.

Boende kan också släcka lamporna när de lämnar huset för att spara energi ytterligare. Att byta alla glödlampor med LED-lampor kan dessutom minska deras elanvändning med 75 % årligen. Utvärdera ditt hems viktigaste energivampyr och försök att skära ner på dess elanvändning.

Hållbarhet är möjlig

Med tillägg, renoveringar och ändrade vanor kan du förvandla din fastighet till en netto- noll hemma. Många människor tror att du måste bygga ett hållbart hem från grunden, men du kan alltid konvertera din nuvarande bostad. Att göra denna övergång är en investering i förväg som kommer att betala sig själv med tiden. Ditt beslut att skapa ett netto-noll hem kommer att glädja både din plånbok och planeten.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!