Hur man Framgångsrikt Köper Mark utan Pengar

Din dröm om att bli markägare måste ha fått dig att fundera och planera.

Tyvärr är kostnaderna för mark generellt ganska dyrt, särskilt om de är i områden som utvecklas snabbt.

Med den takt som marken går upp i värde kan det bli en inkomstkälla för dig, både på kort och lång sikt. Du kan välja att hyra ut den eller sälja den igen när värdet ökar avsevärt.

Att äga en bit mark ger dig också något att falla tillbaka på om du blir ekonomiskt överväldigad och är i stort behov av pengar. Dessutom tillåter det dig att ge dig in i företag som kommer att vara riskabla att göra på hyrd mark på grund av möjligheten att kasta ut av markägaren.

Hur man köper mark utan kontantinsats

Att uppnå din dröm om att bli markägare kan tyckas vara en avlägsen önskan på grund av den höga kostnad för mark.

Tack och lov finns det andra sätt att bli markägare med små eller inga pengar. Tipsen nedan hjälper dig att uppnå din dröm.


1. Gör en sökning

Att söka i det här fallet handlar det inte bara om att leta efter markbitar som är till salu, utan också om att leta efter mark med vänliga köpvillkor.

Sök till exempel efter mark vars ägare tillåter köpare att köpa sina fastigheter med lån, betalning på avbetalning eller med användning av andra fastigheter. Dessa typer av mark kanske inte är lätta att hitta men du kan hitta dem med rätt informationskälla.

Titta efter annonsplaceringar i dina lokala tidningar och tidskrifter. När du också kör förbi grannskapet, se upp för skyltar som anger markförsäljning. Du kan också fråga från fastighetsmäklare eftersom de flesta säljare använder agenter som ett snabbare och säkrare sätt att sälja sina fastigheter.

Det finns också webbplatser som är dedikerade till annonser för markfastigheter. Besök dessa webbplatser för att kolla in några av markbitarna och deras platser. Om du hittar någon bit mark du gillar, se till att du genomför förhandlingar fysiskt för att undvika att bli lurad.

När du söker efter mark med flexibla betalningsvillkor måste du vara uppmärksam på att undvika att köpa mark. med dolda problem. Vissa säljare gör det lätt att köpa sin egendom för att locka intet ont anande köpare att köpa mark som är utsatt för översvämning eller en med dålig jordkvalitet.

2. Ta ett lån

Överväg att ta ett lån från en bank, en kooperativ förening du tillhör, långivare, vänner eller familjemedlemmar. Oavsett vilket är fallet, se till att det finns ett juridiskt dokument som binder dig och din långivare med tydliga villkor.

Ett lån är ett enkelt sätt att köpa mark när du inte är ekonomiskt kapabel att göra så. Sök dock efter långivare med låg ränta när du söker ett lån.

Sök även efter lån som kräver en liten procentandel som kontantinsats. Även om du betalar en liten kontantinsats kan minska dina chanser att få lånet och höja din ränta.

Utbetalningar är alltid förhandlingsbara. Du kan ha turen att betala väldigt lite som din handpenning.

3. Använd din skicklighet som ett utbyte

Om du har en eller flera färdigheter inom fastighetsbranschen, överväg att använda din skicklighet som ett utbyte eller en delbetalning för en bit mark. Ett typiskt scenario är när du anställs som ingenjör för att hantera byggandet av en egendom eller som besiktningsman.

Om du anlitas för att undersöka ett stort område kan du begära att dina kunder betalar dig med en del av marken.

Förutom att du använder dina fastighetsrelaterade färdigheter kan du byta andra tjänster mot en bit mark, särskilt om din klienten har många tomter. Du kan också förhandla med din arbetsgivare på jobbet om att dra av en del av din lön under en överenskommen period, varefter du får en bit mark.

4. Slå dig ihop med andra köpare

Det finns alltid styrka i enhet. Skaffa ett team av andra köpare som också är intresserade av att köpa mark med lite eller inga pengar. Tillsammans som ett team kan ni göra en bättre affär med en markförsäljare.

Även om den markyta som säljs till ditt lag kan vara stor, kommer den att ha ett lägre pris än när varje lag medlem köper sin del individuellt. Det kommer också att minska effekten av räntorna och handpenningen på varje bidragsgivare.

Se till att det finns ett juridiskt dokument som binder varje gruppmedlem om du överväger den här metoden.

5. Handla med din egendom

Du kan ha värdefulla ägodelar som inte är till stor nytta för dig. Dessa fastigheter kan vara fordon, industrimaskiner eller något annat arv som du fått av en avliden släkting.

Sätt upp en annons i lokaltidningen som visar ditt intresse att byta ut din egendom mot en bit av mark.

Tänk på den här metoden om du har fastigheter som ligger obrukade och sjunker snabbt med tiden. Gör dock en fullständig utvärdering av värdet på din egendom innan du byter ut den mot en bit mark för att undvika att hamna i den förlorande änden.

6. Bär din säljares inteckning

Om din potentiella säljare betjänar ett lån för den bit mark du är på väg att köpa, kan du göra en affär för att fortsätta att ha din säljares lån samtidigt som du övertar vid ägandet av marken. Denna typ av affär är vanligtvis gynnsam om räntan är låg och fast.

Observera att alla lån inte är övertagbara. Så du måste göra dina iakttagelser för att säkerställa att lånet du är på väg att ta upp är möjligt och att din säljares långivare är vederbörligen involverad i processen.

Att ta ditt säljarlån hjälper dig kringgå kostnaderna och stressen med att ta ett nytt lån.

7. Anta din säljares skulder

Din säljare kan vara djupt skuldsatt med lite eller inget hopp om att lösa dem innan deadline. Om du har den ekonomiska förmågan att sanera skulden, kan du träffa en affär med din säljare för att rensa bort skulden i utbyte mot en handpenning för marken.

Precis som i fallet. av att ta ditt säljares bostadslån, kontrollera om det finns en låg ränta och eventuella dold klausul som kan vara knuten till skulden.

8. Arrendera marken

Du kan träffa en överenskommelse med din säljare så att du får arrendera marken du ska köpa under en tid.

Pengarna från att arrendera marken kommer att betalas till din säljare tills det överenskomna priset på marken är fullt betalt. I själva verket kommer du inte att göra många utgifter i processen förutom att hantera marken för att den ska ge avkastning, varefter du blir ägare.

En säljare kan välja att låta potentiella kunder köpare arrenderar sin mark om priset är högt och ingen köpare kommer fram för att köpa den genom en engångsbetalning. Både du och din säljare kan dra nytta av detta arrangemang.

Din säljare kan sätta priset på marken till ett högre pris, väl medveten om att du inte är den som direkt finansierar betalningen. Du, å andra sidan, kommer att få äga marken bara genom att sköta uthyrningen av fastigheten och överlåta hyresavgiften till din säljare under en överenskommen period.

9. Hitta alternativ till handpenning

Förhandla med din säljare om andra betalningsalternativ i det fall du inte har råd att betala handpenningen för marken. Du kan till exempel föreslå att du betalar för marken med en högre avbetalning.

Om du betalar genom ett lån och du behöver betala en handpenning för att ditt lån ska godkännas, du kan begära att din säljare betalar handpenningen för din räkning. Du kompenserar din säljare i efterhand för att ha gått med på affären.

10. Överväg fastighetsbolag

De flesta fastighetsbolag erbjuder köpare en betalningsplan när de köper mark från dem.

Dessa betalningsplaner är utformade för att tillgodose köpare med olika inkomstnivåer. De är också väl spridda så att de inte har någon större inverkan på sina kunders inkomster.

En fördel med att köpa direkt från fastighetsbolag är frånvaron av onödiga utgifter som mäklararvoden och höga räntor på lån. Med fastighetsbolag ges full äganderätt till din mark till dig efter att du har slutfört din betalningsplan. Och din betalningsplan ger dig tillräckligt med tid att slutföra.

Fastighetsbolag låter dig köpa din mark i ett välplanerat område. De är genuina källor för att förvärva mark. Och de kommer att hämta och dokumentera dina filer ordentligt med lämpliga dokumentationssystem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!