Hur man gör en Energirevision Själv för ditt Hem

Att utföra en energibesiktning i hemmet kan hjälpa dig att utvärdera hur ditt hem använder energi. Genom att slutföra denna energirevision kan husägare lära sig hur de slösar energi och sätt att förbättra sitt hems energieffektivitet.

Det kan låta komplext, men det är enkelt att göra en DIY-energirevision i hemmet. Här är vad du behöver veta:

Kan du göra din egna energirevision?

Det finns flera sätt att genomföra din egen energirevision, inklusive:

    • Energieffektiva checklistor
    • HomeSelfe-appen

Energieffektiva checklistor

Det finns ett antal checklistor för energieffektivitet online som är tillgängliga för nedladdning. Varje checklista innehåller en lista över områden i ditt hem som du behöver bedöma under en energibesiktning. En checklista kan till exempel råda dig att kontrollera om din vindslucka, vindsgolv och vindstak är isolerade eller inte.

Om du skriver ut en av dessa checklistor kan du skriva anteckningar bredvid varje punkt när du utför granskningen. På så sätt kan du granska dina resultat i slutet av granskningen för att avgöra det bästa sättet att förbättra din energieffektivitet.

HomeSelfe-appen

Det bästa sättet att genomföra en DIY-energirevision i hemmet är att använda HomeSelfe-appen. När du har påbörjat revisionen kommer HomeSelfe-appen att guida dig genom revisionsrum för rum.

Tryck på ett rum för att börja så ber appen dig att svara på frågor om energieffektiviteten i rummet. Till exempel, i köket kan appen fråga dig om åldern på dina apparater och om du har ett andra kylskåp i garaget. Granskningen är klar när du har svarat på frågorna i varje rum i ditt hem.

Nästa steg är det som skiljer HomeSelfe från andra gör-det-själv-metoder. Efter att revisionen har slutförts kommer HomeSelfe att skapa en anpassad energieffektivitetsrapport baserat på informationen du lämnat. Den här rapporten innehåller personliga rekommendationer som du kan använda för att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

Rapporten berättar också hur mycket du kommer att spara genom att göra varje rekommenderad uppgradering. Detta gör det enkelt för husägare att prioritera uppgraderingar och maximera sina besparingar.

Både energieffektiva checklistor och HomeSelfe-appen kan användas för att göra en gör-det-själv-revision. Men checklistorna kommer inte att ge dig den information du behöver för att förbättra ditt hems energieffektivitet. Av denna anledning är det bäst att välja HomeSelfe-appen för din gör-det-själv-revision.

Hur mycket kostar en energirevision i hemmet?

Kostnaden för en energibesiktning i hemmet kan variera beroende på om du väljer att anlita en professionell eller utföra den på egen hand.

En professionell energibedömning kan kosta mellan 3.000kr till 10.000kr beroende på storleken på ditt hem och din plats. Du bör förvänta dig att betala mer för noggrannare revisioner som inkluderar tak– och strukturbedömningar.

Att utföra en gör-det-själv energirevision i hemmet kommer inte att kosta dig en krona. Av denna anledning väljer många människor att genomföra sina egna revisioner istället för att spendera hundratals dollar på en professionell energirevision.

Hur lång tid tar en energirevision?

Den tid det tar att genomföra en energibesiktning kommer att variera. Professionella energirevisioner för hemmet tar i genomsnitt två timmar. Detta genomsnitt återspeglar dock inte den tid du kan ägna åt att vänta på att en professionell revisor ska komma hem till dig.

Om du inte vill lägga timmar på en energirevision, överväg att göra en på egen hand. Du kan genomföra en energibesiktning på några minuter med HomeSelfe-appen. Appen guidar dig genom varje steg i revisionen, så att du inte behöver ta reda på vad du ska göra på egen hand.

Om du använder en energieffektiv checklista för att göra en gör-det-själv-revision måste du ta reda på hur du slutför varje punkt på checklistan. Detta kan vara mycket svårt för människor som inte kan mycket om energieffektivitet. Av denna anledning kan användning av dessa checklistor ta lika lång tid – eller till och med längre – än en professionell revision.

Om du vill genomföra en revision i all hast är det bästa du kan göra att göra en gör-det-själv-revision med HomeSelfe-appen.

Är gör-det-själv-energirevisioner värda det?

Det finns ett antal fördelar med att genomföra en energirevision i hemmet, inklusive:

  • Spara pengar på elräkningar. Energibesiktningar hjälper dig att identifiera sätt att spara energi i ditt hem så att du kan sänka dina elräkningar.
  • Skydda planeten. Att förbättra ditt hems energieffektivitet kommer att minska ditt koldioxidavtryck, så att du kan göra din del för att skydda planeten.
  • Öka ditt hems andrahandsvärde. Energieffektiva bostäder har högre andrahandsvärden än andra bostäder.

Du har inget att förlora – men mycket att vinna – genom att genomföra en energirevision i hemmet.

Skörda frukterna av att bo i ett energieffektivt hem

Ta dig tid att genomföra en energibesiktning i hemmet idag så att du kan lära dig hur du kan förbättra ditt hems energieffektivitet. Även om du inte är villig att göra större uppgraderingar finns det små förändringar som du kan göra för att spara energi. Innan du vet ordet av kommer du att njuta av de många fördelarna med att bo i ett energieffektivt hem!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!