Hur man Gör ett Staket högre för Avskildhet i din Trädgård

Kontakta lokala stängselexperter för personlig rådgivning om hur man gör ett staket högre för Integritet

Det är inte lätt att koppla av i bekvämligheten på din bakgård om du kan se dina grannar stå bara några meter bort. Även om dina grannar inte är nyfikna, skulle du fortfarande känna dig mycket mer bekväm i en bakgård som är helt din egen. Det är när du frågar dig själv om idéer om hur man gör ett staket högre för avskildhet på din bakgård.

Ett högt insynsstaket är en otroligt önskvärd funktion för ett bekvämt hem, särskilt i ett livligt område. Framför allt låter det dig känna dig trygg och säker i din fastighet utan att passera främlingar som tittar in. Andra fördelar med ett insynsskydd inkluderar säkring dina utemöbler från inbrott och stöld. Med ett insynsstaket får du också chansen att hålla otroligt smidiga husdjur säkra inne.

Du bör också överväga att skaffa Inbrottslarm eftersom de ger mer säkerhet i ditt hem och du meddelas om eventuella förvaringsrörelser på ditt hem.

Om ditt befintliga staket är kort och du inte vill bygga om en hel nytt staket från grunden, det finns många enkla lösningar du kan hitta för att utöka höjden på ditt staket. Vi har skrivit ner olika alternativ du kan ta för att enkelt lägga till avskildhet till din trädgård och få ditt utrymme att kännas mer som ditt eget.

Viktig notering: Många städer och husägare har begränsningar för hur högt du kan bygga ditt staket. I vissa fall, även om du kan skapa, måste du först skaffa ett tillstånd. Dessutom kommer vissa strikta husägarföreningar att ha specifika krav på vilket material och färg på staketet du kan skapa. Kontrollera alltid med dina kommunala bestämmelser och villaägarförening innan du gör något nytt på din fastighet — du vill inte att myndigheter ska bötfälla dig!

Du kommer inte att förlänga ett trästaket på samma sätt som ett tegel- eller metallstaket. Alla primära material i bostadsstängsel – trä, kedjelänk, tegel eller vinyl – har olika förlängningskrav. Vi har delat upp den här guiden i de fyra stora stängseltyperna så att du snabbt kan komma åt den information du behöver.

Hur gör man ett trästaket högre?

Om du har lite snickarerfarenhet finns det flera gör-det-själv-lösningar du kan ta för att förlänga ditt trästaket. Om du har ett tjockt, stadigt staket som kan bära vikten av tillagda stolpar, prova dessa lösningar:

Använd en metallslipsplatta

Denna robusta metallplåt fäst på båda dina staketstolpar och ditt uppåtgående tillägg för extra förstärkning kallas också en knytrem eller lagningsplatta. Använd rätt spikar och/eller skruvar för jobbet, så förblir ditt staket stabilt och hållbart.

Använd en metall staketstolpsförlängare

Detta är i huvudsak en “hylsa” som omsluter runt din staketstolpe och tillägg för enkel höjdförlängning. Det här är inte den billigaste lösningen, men om du har ett kort stängselområde som du vill utöka är det en långvarig och enkel lösning.

Om du är säker på dina snickerifärdigheter, inklusive mätning och sågning, överväg att kapa både det befintliga staketet och tillägget till ett halvvarv. Denna process innebär att den motsatta halvan av två kraftiga balkar skärs och säkras ihop med tuffa galvaniserade bultar. Detta kan vara mycket tidskrävande men värt det om du har rätt material och kompetens till ditt förfogande.

Om ditt staket är inte gjort av robusta stolpar utan ganska långa, platta plankor, du kommer inte att ha den nödvändiga strukturella integriteten för att lägga till robusta balkar. Prova den här lösningen:

När det görs rätt kan en gallerskärm som läggs till toppen av ditt staket ge utmärkt avskildhet och en attraktiv visuell effekt. Du kan också lägga till ett integritetsgaller till staket med robusta stolpar med hjälp av ovannämnda dragplåtar eller stolpförlängare.

Hur man gör ett metallstaket högre?

Vid förlängning av en metallkedjelänk staket, bör du alltid försöka köpa ett stängselhöjdsförlängningssats från den ursprungliga återförsäljaren som sålde ditt befintliga stängsel. På så sätt kan du exakt matcha materialet och stilen på det ursprungliga staketet samt köpa ett material som du vet kommer att fungera.

Om du inte kan hitta den ursprungliga stängselåterförsäljaren, har du fortfarande några alternativ för att lägga till höjd på ditt metallstängsel. Ingen metod att förlänga ett metallstängsel är särskilt lätt, och du kanske vill överväga att anlita en professionell för att installera det nya metallstängslet.

För att lägga till höjd till ditt kedjelänksstängsel med en höjdförlängningssats följer du vanligtvis dessa steg

  • Ta bort de övre skenorna (horisontella kopplingarna) och eventuella grindar.
  • Ta bort det gamla stängslet, lämna stolparna.
  • Använd panelhylsor för att skjuta in nya stolplängder på dina befintliga stolpar och skruva in dem för extra höjd.
  • Byt ut dina övre skenor för bästa stöd
  • Lägg till nytt stängsel på din färdiga ram med hjälp av nya trådband.
  • Byt ut din gamla grind, eller köp en ny entré på önskad höjd.

Som du kan se är denna process lång och mödosam. Men om du lämnar staketstolparna och använder den här metoden för att installera nya stängsel kommer du att spara pengar och hindra dig från att installera om staketstolpar.

Hur gör man ett tegel- eller blockstängsel högre?

Om du vill förlänga ett staket av tegel eller betong har du tur: du har redan en mycket robust, platt bas att sätta på praktiskt taget vilken stängselförlängning du vill ha. Ta kontakt med din närmaste järnaffär eller stängselåterförsäljare eller sök online efter det mest attraktiva alternativet för ditt stängsel.

Här är några alternativ för att förlänga ett tegel- eller blockstängsel.

Ytterligare lager av tegel eller betongblock

Det är värt att notera att nya tegelstenar kommer att missfärgas i en annan takt än dina befintliga tegelstenar. Om du vill behålla den naturliga färgen på tegelstenen exponerad, finns det inget sätt att använda samma material och få det exakt att matcha originalfärgen. Överväg att måla din tegelsten om denna färgskillnad stör dig.

Hur gör man ett vinylstängsel högre?

Vinyl är en lågkostnad , hållbart alternativ för stängsel som är lätt att tvätta och underhålla. En annan anledning till att människor väljer vinyl som sitt stängselmaterial är hur lätt det kan ge avskildhet.

Vinylstaket är vanligtvis prefabricerade, vilket innebär att det är svårt att ändra höjden som du skulle göra med trä eller tegel. Vinyl- och PVC-material är robust, men dess allmänna form är utmanande att förändra. Att lägga till höjd på ett vinylstängsel är en uppgift som bäst lämnas till proffs.

Du kan vanligtvis lägga till ovan nämnda integritet galler till ett vinylstängsel, förutsatt att du säkert säkrar det med rätt verktyg och bultar. Rådfråga din lokala hårdvaruexpert för att säkerställa att du har rätt verktyg för att lägga till ett integritetsgaller eller annan höjdförlängning, till exempel vippbultar.

Det finns flera fall där du kanske inte kan lägga till höjd på ditt befintliga staket. Till exempel kanske gamla eller instabila staket inte håller för nybyggnation.

Höjdförlängningarna för din typ av staket kan vara oöverkomligt dyra eller så kanske du inte känner confi buckla tillräckligt med dina kunskaper för att kunna utföra nödvändig konstruktion.

Om du inte kan utöka din typ av staket av någon anledning, det finns flera andra alternativ som du kan bygga för avskildhet på bakgården.

Lägg till spaljéer eller en sekretessskärm

Om du ställer in en stor insynsskyddsarmatur flera fot från din fastighetsgräns, kan du skapa en visuell barriär med ett högt omslutet område av gallerträ eller en hög spaljé. Dessutom kan klätterväxter och vissa grönsaker växa upp och genom en spaljé, vilket ger en vacker egenskap till din trädgård.

En hög växt kan vara både attraktiv och tät, vilket gör en fantastisk integritetsfunktion i stället för (eller nästa) till) ett staket. Du kan plantera träd eller dekorativa växter av något slag i valfritt mönster. Kontrollera som alltid din villaägarförening innan du planterar för att undvika potentiella böter.

Plantera bambu

Förutsatt att du har rätt klimat för det. Bambu är en vacker, robust växt som ger din trädgård enkel avskildhet. Se till att bambu inte är en invasiv art i din miljö – om den är det, separerar den från dina inhemska växter med robusta trädgårdsbäddar.

Ska du köpa ett nytt staket?

Att installera ett nytt staket kan vara dyrt och arbetskrävande. Men om ditt staket inte är tillräckligt robust för ett tillägg, eller ditt klimat inte stöder höga växter eller buskar, är det bästa alternativet att installera ett nytt staket.

Om du väljer det här alternativet, överväg att sälja eller återvinna ditt gamla stängsel – släng inte bara det här stora bygga till en soptipp.

Kontakta lokala fäktningsexperter för personlig rådgivning om hur man gör ett staket högre för avskildhet

Att installera rätt staketstillägg beror på ditt klimat, jordkvalitet och befintlig konstruktion. För att säkerställa att ditt privatstaket är välbyggt, väderbeständigt och håller i många år framöver, kontakta lokala experter som har erfarenhet av ditt hemlandskap. Specialister hos din lokala stängselleverantör eller järnaffär är bäst utrustade för att hjälpa dig med denna utmaning.

Oavsett alternativ du välj, ett insynsskydd är väl värt det. Mellan den extra komforten, säkerheten och fastighetsvärdet kommer du aldrig att ångra att du lagt till en höjdförlängning till ditt staket. Vi hoppas att du känner dig inspirerad att ta dig an detta gör-det-själv-projekt och göra en enorm skillnad i din trädgård!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!