Hur man hittar byggnadsarbetare för ditt företag | Byggtipsen.se

Vi är läsarstödda. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate-provision.

När du driver ett byggföretag, din arbetsstyrka är ryggraden i ditt företag. När allt kommer omkring tillhandahåller du en tjänst, och utan kvalificerade personer att utföra den kommer du inte att uppleva något annat än klagomål och annullerade arbetsorder.

Därför måste du lägga tid och eftertanke på rekryteringsprocessen, särskilt på dagens konkurrensutsatta marknad. Det råder ingen brist på arbetssökande, men du vill inte slösa tid och pengar på det opålitliga och odedikerade. Så här hittar du byggnadsarbetare för ditt företag utan att bli grå i processen.

Läs mer: Hur man startar ett byggföretag

1. Online jobbsökning och uppsökande

De flesta arbetssökande vänder sig till internet som sitt första steg i att hitta nytt arbete nuförtiden. Det räcker dock inte att hoppa in på Indeed.com och lägga upp en tunt formulerad listning. Högt kvalificerade kandidater tenderar att diskriminera, och många har blivit brända av arbete som låter lockande på pappret men som blir en mardröm efter anställningen.

Var ska du börja med dina listor? Börja med din företagswebbplats och LinkedIn-sida eller andra sociala mediesidor. Detta tillvägagångssätt har den unika fördelen att locka kandidater som åtminstone har en viss förtrogenhet med ditt företags mission och vision. Det här utrymmet låter dig också lyfta fram de attraktiva funktionerna i att arbeta med din organisation.

Om du går med en kommersiell jobbbräda måste du förmodligen betala för din annons. Sök upp dem som fokuserar på att rekrytera byggproffs, eftersom branschens unika krav kommer att ge dig mer kvalificerade individer på sådana webbplatser.

2. Gemenskapens jobbannonser och mun till mun

Med tanke på byggbranschens natur kommer du inte att anställa många distansarbetare som kan bo var som helst i landet. Du behöver arbetare som kan vara praktiska på fältet.

Se därför till ditt lokala samhälle när du söker arbetare. Du kan hitta flera små lokala tidningar med attraktiva reklampriser. Många sådana publikationer är kostnadseffektiva eftersom de bara är specialiserade på att publicera olika önskemål och behov.

Beroende på omfattningen av ditt arbete kanske du inte behöver betala för att annonsera alls. Många lokala livsmedelsbutiker och stadskontorskomplex har anteckningstavlor för att lägga upp tryckta annonser för allmänt arbete.

Även om du förmodligen inte kommer att ha den största turen med att hitta en licensierad rörmokare eller elektriker via denna väg , kan du hitta folk som kan transportera tegelstenar och hjälpa till med allmänna arbetaruppgifter. Se till att du kollar med platsen för att säkerställa att det inte kostar något att hänga upp din bulletin.

Kolla in dagarbeten om allt du behöver är allmänna extra händer. Även om du måste betala en avgift för att använda ett bemanningsföretag, gör de flesta organisationer ett utmärkt jobb med att förhandsgranska kandidater angående deras erfarenhet och kunskap. Det finns en lägre chans att de än den genomsnittliga civila når arbetsplatsen utan att veta hur man slår en hammare.

3. Skapa ett lärlingsprogram

Om du vill ha de bästa arbetarna, varför inte bygga dem från grunden, som nybyggnation? Rätt lärlingsprogram kan ta lite arbete att etablera, men det kan garantera dig en arbetskraft som är utbildad i hur du vill att jobbet ska utföras.

Först av allt, avgör om du vill hitta en utbildningspartner som en lokal handelsskola. Många sådana institutioner har praktikprogram och de behöver företag där de kan placera studenter.

Inrätta sedan ett mentorskapsprogram. Detta steg kräver att du får din seniora personal med på att utbilda dessa rekryter. De flesta lärlingsprogram är betalda, så välj ett rimligt pris med löfte om en ökning när praktikanter slutför programmet.

4. Rekrytera borta från tävlingen

En sättet att hitta högkvalificerade teammedlemmar är att rekrytera bort från tävlingen. Men du måste trampa lätt. När allt kommer omkring är företag beroende av sitt rykte, och du vill inte tjäna ett som en organisation som tar illa upp andra människor.

Det finns dock inget som hindrar dig från att erbjuda en konkurrenskraftig löne- och förmånspaket och annonsera det på ditt företags karriärinformationssida. Det finns inte heller någon regel som hindrar din nuvarande arbetsstyrka från att prata om fördelarna med att arbeta med dig.

Det är en klok idé att erbjuda dina nuvarande teammedlemmar incitament för att ge kvalificerade remisser. Du får ett försprång när det gäller att förebygga personlighetskonflikter i fält på detta sätt — personal kommer inte att rekommendera rekryter som de inte kan stå ut med utanför jobbet.

5. Affiliate With a Union

Äntligen, om du behöver den högsta kvalitet du kan hitta, överväg att ansluta dig till ditt lokala fackförbund. Sådana organisationer kräver medlemsavgifter, vilket innebär att de du anställer är dedikerade till professionell excellens nog att lägga sina egna pengar på det.

Dessutom har arbetare du anställer från ett fackförbund redan licenserna och certifieringarna du söker. Du vet också mer om deras respektive års erfarenhet, vilket gör din granskningsprocess mindre betungande.

Hitta byggnadsarbetare för ditt företag med dessa 5 tips

Om du vill hitta byggnadsarbetare till ditt företag har du flera alternativ. Följ de fem tipsen ovan för att hitta kvalificerad personal.

,

Affiliate-avslöjande: Som Amazon Associate tjänar vi på kvalificerade köp.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!