Hur man Implementerar ett Energieffektivitetsprogram Hemma

Enligt Energy Information Administration använder det genomsnittliga hushållet i USA luftkonditionering, elektroniska apparater och apparater mer än någonsin tidigare. Ju mer du använder dessa enheter, apparater och system, desto högre kommer dina energiräkningar att stiga.

Om du vill spara pengar – och göra din del för att skydda planeten – överväg att implementera ett energieffektivitetsprogram hemma. Med andra ord, börja göra små förändringar och investera i uppgraderingar för att göra ditt hem mer energieffektivt. Följ dessa steg för att komma igång:

Genomför en energirevision i hemmet

En energibesiktning i hemmet är en bedömning av hur du för närvarande använder energi hemma . Det hjälper dig att identifiera områden där du slösar energi och möjligheter att förbättra ditt hems energieffektivitet.

Du kan slutföra en energirevision i hemmet med Byggtipsen.se-appen på så lite som fem minuter. Allt du behöver göra är att ladda ner appen, svara på frågorna som visas på skärmen och granska dina resultat.

När du har svarat på alla frågorna kommer appen att ge dig en lista med rekommendationer för att förbättra ditt hems energieffektivitet. Den här rapporten kommer till och med att berätta hur mycket du potentiellt kan spara genom att implementera varje rekommendation. Appen kommer också att söka efter energieffektiva rabatter i ditt område som du kan kvalificera dig för baserat på informationen du angett.

Om du inte är säker på var du ska börja när det gäller att göra ditt hem mer energieffektivt är det ett bra ställe att börja med att genomföra en energirevision i hemmet . Resultaten av en revision kommer att peka dig i rätt riktning så att du vet vad du behöver göra för att spara pengar och minska ditt hems energiförbrukning.

Fokus på uppvärmning och kylning Värme och kyla står för ungefär hälften av ditt hems energianvändning , vilket är anledningen till att detta bör vara ett viktigt fokus i ditt energieffektiva program hemma. Det finns många sätt att förbättra energieffektiviteten i ditt värme- och kylsystem. Så här gör du:

 

 • Använd en programmerbar termostat för att förinställa värme- och kylscheman . Se till att ditt värme- och kylsystem stängs av under de timmar då ingen är hemma.
 • Byt dina luftfilter en gång var tredje månad. Ju smutsigare luftfiltren är, desto hårdare kommer ditt värme- och kylsystem att behöva arbeta för att fördela luften i hela ditt hem.
 • Håll dig svalt med en takfläkt. Genom att använda en takfläkt kan du höja temperaturen på din termostat med cirka 4 grader.
 • Anlita en fackman för att täta luftläckorna i dina kanaler. Genom att göra detta förhindrar du att kall och varm luft strömmar ut så att ditt värme- och kylsystem inte behöver förbruka lika mycket energi för att hålla rätt temperatur i ditt hem.
 • Justera temperaturen på din termostat. För att maximera din energieffektivitet, håll temperaturen på din termostat så nära temperaturen utanför som möjligt.Du bör se en stor skillnad i dina energiräkningar efter att du har gjort dessa små ändringar i ditt värme- och kylsystem.

 

Anta energieffektiva belysningsstrategier Belysning är ett annat område du bör fokusera på när du implementerar ett energieffektiviseringsprogram hemma. Belysning står för ungefär 12 % av dina årliga energikostnader. Så här gör du för att spara energi och sänka kostnaderna för belysning i ditt hem:

 • Byt ut dina traditionella glödlampor med lysdioder (LED) eller kompaktlysrör (CFL). Båda typerna av energieffektiva glödlampor är designade för att hålla längre och förbruka mindre energi än traditionella glödlampor.
 • Släck ljusen när de är används inte. Ta för vana att släcka belysningen när du lämnar ett rum eller lämnar ditt hem.
 • Installera dimmerbrytare. Dessa strömbrytare ger dig mer kontroll över hur mycket energi dina lampor förbrukar.
 • Investera i rörelsesensorer för utomhusbelysning. På så sätt tänds dina utomhuslampor bara när rörelse upptäcks så att du inte slösar energi genom att ha dem på hela natten.
 • Utnyttja naturligt ljus. Öppna gardinerna eller persienner och släpp in naturligt ljus i ditt hem istället för att bara lita på artificiell belysning.
 • Välj korrekt storlek och ljusstyrka vid köp av glödlampor. Att använda glödlampor som är för stora eller ljusa för din armatur kommer att slösa energi.
 • Genom att följa dessa steg kan du drastiskt sänka dina månatliga elräkningar, minska ditt hems energiförbrukning och minska ditt koldioxidavtryck. När du har slutfört dessa steg får du gärna göra andra ändringar och uppgraderingar för att maximera ditt hems energieffektivitet!

 

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!