Hur man kompenserar kostnaden för energieffektiva fönster

Enligt energidepartementet går upp till 30 % av energin som används för att värma och kyla ditt hem bort på värmeförlust och värmeökning genom fönstren. För att förhindra detta problem rekommenderar vi att du byter ut dina befintliga fönster mot energieffektiva.

Energieffektiva fönster sparar energi genom att isolera hemmet så att värmen inte kan komma ut på vintern eller ta sig in i ditt hem på sommaren. Att installera energieffektiva fönster kommer att minska dina uppvärmnings- och kylkostnader, så att fönstren betalar sig själva över tiden. Den initiala kostnaden för att installera energieffektiva fönster är dock hög. Här är några sätt att kompensera för kostnaden:

Uppdatera befintliga fönster

Om du försöker hålla dig inom en stram budget, lägg dina planer på att installera energieffektiva fönster på bakbrännaren tills vidare. Fokusera på att göra dina befintliga fönster mer energieffektiva istället. Börja med att täta små sprickor och springor runt fönstren i ditt hem för att förhindra värmeförlust och vinst. Använd tätning för att täta sprickorna och springorna på de icke-rörliga delarna av fönstret, såsom ramen. Om sprickan eller springan är placerad på en rörlig del av fönstret är det bäst att använda tätningslister istället.

Att uppgradera dina fönsterbehandlingar kan också öka energieffektiviteten för dina fönster. Hängande draperier som är ett mellanfärgat, slutet vävt tyg kan minska värmevinsterna i ditt hem på sommaren med cirka 33%. Cellulära nyanser är ett annat populärt val. Denna typ av fönsterbehandling kan minska värmeförlusten med cirka 40 % på vintern och minska värmevinsten med cirka 80 % på sommaren. Att installera fönsterbehandlingar är mycket billigare än att installera nya fönster, så det är ett perfekt alternativ för människor som vill spara energi utan att spränga sina budgetar.

Se efter rabatter

Om du har tillräckligt mycket sparat för att byta ut dina fönster helt, kan rabatter hjälpa husägare att kompensera för den initiala kostnaden för energieffektiva fönster. Leta efter rabatter som erbjuds av elleverantörer eller statliga myndigheter nära dig.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!