Hur man Maximerar Utrymmet i ett Litet Hus

Inte alla människor har råd att bo i ett stort hus med flera rum. De flesta människor måste hålla jämna steg med mindre utrymmen och måste vara kreativa för att hålla ordning på alla sina ägodelar. Att bo på ett litet utrymme är inte alltid en promenad i parken. Du måste dekorera utrymmet för att få det att se större ut samtidigt som du justerar alla nödvändiga föremål.

Att inreda ett litet hus är heller ingen lätt bedrift. Att förändra en interiör här är helt emot att renovera ett större hus. Med små utrymmen måste du hitta kreativa sätt att förvara föremål på ett sätt som är praktiskt och inte äventyrar husets estetik.

Några vanliga idéer inkluderar att integrera dolda lådor och hyllor under sängen, trappor eller stapla dekorerade lådor som en utrymmessparåtgärd.

Sätt att maximera utrymmet i ett litet hus

Här är några idéer för att komma igång med din strävan att få ut det mesta av ditt lilla utrymme.

Använd förvaringsenheten

Innan du börjar göra ändringar, eliminera de extra saker som ligger runt i huset. Det kan vara extra möbler, inredningsdetaljer eller kartonger fulla av kläder eller sängkläder som inte är säsongsmässiga. Kort sagt, leta efter allt som inte behövs för tillfället. Du kan köpa eller hyra en förvaringsenhet och helt enkelt dumpa alla saker i den. Att rensa upp öppnar upp utrymmet i ditt hus, får ditt hem att se större ut och gör det enkelt för dig att tänka på kreativa sätt att inreda.

Installera hyllor från golv till tak

Det går att förvara allt och skapa mer utrymme genom att installera hyllor från golv till tak. De ger en illusion av mer utrymme och låter dig lagra och organisera 70 % av dina saker. Dessutom kan du måla hyllorna och väggarna i samma färg för att skapa en öppen känsla. Du kommer att bli förvånad över hur väl dessa hyllor organiserar ditt hus.

Investera i möbler som kan tjäna flera syften

En praktisk lösning för att justera möbler på ett litet utrymme är att köpa smarta möbler. Håll utkik efter föremål som bäddsoffor eller hopfällbara bord när du köper. Soffan kan användas som säng på natten men förvandlas till en soffa på dagen. Fällbara bord kan förvandlas till järnbrädor, eller så kan de helt enkelt erbjuda fördelarna med båda föremålen utan att ta mycket plats.

Ordna dina möbler efter dess skala och proportion

Glöm inte att ta hänsyn till skala och storlek när du köper möbler. Du vill inte att möblerna ska verka trånga eller ur proportion med rummet. Att välja möbler enligtstorleken på rummet, mät utrymmet innan du ger dig ut och handlar.

Inred ditt hus med högblanka material

Många inredningsarkitekter föredrar att använda högblanka material när de dekorerar ett liten rum eftersom blanka ytor reflekterar maximalt ljus och ger hela rummet en utökad känsla. Effekten liknar den hos speglar. För en extra effekt kan du lägga till kakel och vitlackerade väggar till ditt hus också. Med denna taktik kommer du att se att samma lilla utrymme i ditt hus kommer att verka luftigare och studsare.

Välj fickdörrar

Fickdörrar är de bästa tillflyktsorterna till spara utrymme i små hus. Dessa dörrar är designade för att glida in i väggen och fungera som en öppen dörr när det behövs. Om du använder den som en bakdörr kan du lägga till funktionen med genomskinliga fönster för gott om solljus inne i huset, eller helt enkelt placera den i ett av rummen och låta den fungera som en avdelare.

När du ska köpa en matta till ditt hus, välj en stor eftersom en stor matta kan få området att se rymligare ut. När den placeras snyggt under soffbordet, soffan eller någon annan möbel i rummet, förstorar den utsikten och ger rummet ett bredare utseende.

Välj din matta baserat på dess färg och mönster

Få ditt rum att se rymligt ut genom att välja mattor i ljusare nyanser. Du kan också skapa en illusion genom att välja en matta med geometriska mönster och linjer. Neutrala färger som grädde och taupe förstärker rummets visuella dragningskraft utan att det blir överbefolkat i onödan.

Använd utrymmet under trappan

Oanvänt utrymme under trappan är vanligtvis det perfekta förvaringsutrymmet i små hus. Den kanske inte är tillräckligt stor för att få plats i en soffa inuti, men du kan utnyttja detta utrymme väl genom att placera långa utdragbara lådor. Eftersom utrymmet kan vara ganska vidsträckt kan de vara perfekta för att gömma böcker, skor eller till och med redskap.

Håll alltid bänkskivorna rena

Ett rörigt hus får ett trångt utrymme att se ännu trängre ut. Håll ditt hem organiserat. Det är viktigt att vara uppmärksam på bänkskivan i köket och bordet i matsalen. Att ha många föremål på bordet kan få det att se stökigare och mindre tilltalande ut.

Slutsats

Att designa ett litet utrymme i ditt drömhem kan vara ganska utmanande. Du har fler alternativ för att ta bort objekt än att lägga till nya. I allmänhet gäller att ju färre föremål du har, desto bättre.

Även att lägga till en soffa i ett vardagsrum kräver mycket övervägande. Det är bara utrymmet i ditt hus som avgör om möblerna är ett ja eller ett nej. En tumregel är att använda ljusa färger, hålla ditt hus fritt från röran och den är minimal för att den ska se rymlig ut.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!