Hur man Rengör en Illaluktande Mikrovågsugn: Enkelt och Kostnadseffektivt

Är du trött på den dåliga lukten i din mikrovågsugn? Det är svårt att värma upp något på grund av den lukten! Undrar du hur man rengör en illaluktande mikrovågsugn? I så fall är du på rätt plats.

Du kan tänka på massor av saker, men du gör ditt bästa för att hålla din mikrovågsugn i toppskick. Den goda nyheten är att det är möjligt att rengöra din mikrovågsugn. Faktum är att det är viktigt att du håller din mikrovågsugn ren för att undvika någon form av obehaglig eller distinkt lukt.

Låt oss ta reda på hur du kan rengöra en illaluktande mikrovågsugn på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

4 tips om hur man rengör en illaluktande mikrovågsugn

Det spelar ingen roll om du använder den bästa mikrovågsugnen på marknaden, dålig lukt kan fortfarande vara ett problem. Du köpte en mikrovågsugn för att göra livet lättare för dig, men nu undrar du hur du ska bli av med lukten. Tänk på följande:

1. Hur man rengör illaluktande mikrovågsugn med bakpulver

Ja, så enkelt är det! Allt du behöver göra är att ta ett paket bakpulver från mataffären (eller så kanske du redan har det i köket). Den minsta mikrovågsugnen kan vara mycket lättare att rengöra för dig!

Öppna lådan med bakpulver och placera den i mikrovågsugnen över natten. Voila!

Du kan torka av mikrovågsugnen med en fuktig pappershandduk och sedan använda en torr för att rengöra den ordentligt.

Prova den här metoden och se om den hjälper mot den dåliga lukten. Men om det inte fungerar för dig så finns det andra sätt att bli av med den lukten.

2. Hur man rengör illaluktande mikrovågsugn med citrusfrukter

Tja, du kan definitivt välja mellan apelsin och citron! Så välj din favorit och skär den på mitten.

  • Du kan lägga apelsiner i en skål och fylla den med 2 koppar vatten.
  • Se till att skålen är mikrovågssäker. Värm den nu i mikron i 4 minuter, men se till att vattnet inte kokar.
  • Låt den stå i mikron över natten!
  • Nu när det gäller citronerna, tänk på följande:
  • Du kan lämna citronskivorna doppade i 2 dl vatten i en skål över natten.Mikrovågsugnen kan nu ha en fruktig lukt, men om du gillar det så varför inte!

3. Hur man rengör illaluktande mikrovågsugn med vit vinäger

Det är också möjligt att använda vit vinäger för att bli av med lukten! Det spelar ingen roll om du har en bänkskiva varmluftsmikrovågsugn eller någon annan, lukt är inte alls välkommen!

 • Bara blanda 1 msk vinäger i en halv kopp vatten. Se till att du använder en skål som tål mikrovågsugn.
 • Värm den i 2 minuter.
 • Lämna nu blandningen i mikron i ca 15 minuter. Kolla om det hjälper! Det är viktigt att se vad som fungerar för dig eftersom det finns massor av metoder som du kan prova för att bli av med den oönskade lukten.

4. Hur man blir av med illaluktande mikrovågsugn med kaffe

Visst älskar du kaffe! Vem gör inte det? Men vet du att det kan hjälpa till att bli av med den illaluktande lukten! Ja, du hörde rätt. Den färska kaffearomen är kanske din favorit. Om så är fallet, vill du definitivt prova den här metoden.

Allt du behöver göra är att blanda 2 msk malet kaffe i en halv kopp vatten. Se bara till att du använder en skål som tål mikrovågsugn.

Värm den i cirka 10 minuter, men med jämna mellanrum på 2 minuter. Du måste vara säker på att denna kaffeblandning inte kokar och skapar en röra för dig i mikrovågsugnen. Efter 10 minuter kan du märka skillnad i lukten. Om det inte fungerar för dig, prova en alternativ metod.

Tips att tänka på för rengöring av en illaluktande mikrovågsugn Tänk på följande tips:

  • Vänta inte för länge med att rengöra din mikrovågsugn. Ju tidigare desto bättre! Håll alltid din mikrovågsugn ren så att du inte behöver gå igenom mycket krångel.
  • Fokusera på att rengöra innerdelen och dörrarna av mikrovågsugnen. Dessa delar ignoreras lätt.
  • Om din mikrovågsugn ser dålig ut, är det dags att rengöra den noggrant först. Det kan finnas matpartiklar inuti som orsakar all lukt. Se till att du rengör din mikrovågsugn en gång i veckan.
  • Du kan rengöra din mikrovågsugn med en fuktig pappershandduk i slutet av dagen. Om du är upptagen, försök att städa varannan dag. Rengör den noggrant en gång i veckan. Det är tråkigt men kommer att vara värt ansträngningen.Prova de ovan nämnda metoderna och se vad som fungerar för dig.

Att veta hur man rengör en illaluktande mikrovågsugn kan hjälpa dig att bli av med den oönskade lukten. Du kan faktiskt dela dina idéer med andra också. Vem vet, folk i din familj kanske kommer till dig för fler magiska trick för att bli av med de dåliga lukterna i mikrovågsugnen! Tänk också på att det som fungerar för en person kanske inte fungerar för den andra. Prova metoderna som nämns ovan och se vad som fungerar för dig.

Lycka till med att rengöra din mikrovågsugn!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!