Hur man Rengör en Mikrovågsugn på ett Säkert Sätt

Vi slarvar alla ibland när det gäller köksstädning. Efter att ha förberett en omfattande måltid kan du känna dig för utmattad för att rengöra och trycka bort den till nästa dag. Och ibland förvandlas en dag till en vecka och en vecka till en månad.

En noggrann rengöring av din mikrovågsugn kan hamna längst ner på listan över kökssysslor. Men dess placering återspeglar inte en brist på betydelse. När den inte underhålls kan mikrovågsugnen utveckla skadliga bakterier och till och med orsaka bränder. Så här rengör du en mikrovågsugn ordentligt — så att uppgiften blir mindre skrämmande framåt.

Why Cleaning Your Microwave MattersBakterier utvecklas i varma, fuktiga klimat. De element som orsakar sjukdomar frodas i temperaturer mellan 41°F och 135°F. När du lagar mat i mikrovågsugn och bitar lämnas kvar, stannar värmen kvar i apparaten, vilket gör att bakterier kan växa.

Rester som finns kvar i mikrovågsugnen kan också brinna med tiden. Ju mer du använder en mikrovågsugn med överflödigt mat, desto större är chansen att elda. Du kan minska risken för att utveckla faror genom att rengöra din mikrovågsugn tillräckligt.

Hur man rengör en mikrovågsugn med vinäger

När individer diskuterar säkerheten med att rengöra en mikrovågsugn överväger de två faktorer – människors hälsa och miljöskydd. Som diskuterats ovan, kommer rengöring av din mikrovågsugn att minska risken för att konsumera bakterier och starta en brand. Det finns ytterligare åtgärder att vidta när du städar på ett miljövänligt sätt.

Vinäger är en säker produkt att använda vid rengöring i hemmet. Det är giftfritt och mindre skadligt för miljön än konventionella rengöringsprodukter. För de som undrar hur man rengör en mikrovågsugn med vinäger, allt du behöver är vatten, vinäger, en tandpetare och en mikrovågssäker skål.

  • Kombinera 2 koppar vatten med 2 teskedar vinäger och lägg den i en skål.
  • Tillsätt tandpetaren så att vätskan inte kokar över.

Ugn denna blandning i mikrovågsugn i cirka 5 minuter och låt den sitta i ytterligare några minuter.

Ångan som produceras av elixiret kommer att lossa stänk och gammal mat i mikrovågsugnen för enkel borttagning. Du kan helt enkelt använda en trasa för att torka bort det återstående materialet, och din enhet kommer att se bra ut som ny.

Väger är en säker lösning för köksstädning som effektivt tar bort bakterier, gifter, fett, och smuts.

Rengöra en mikrovågsugn med återanvändbara rengöringsmaterial

Det är vanligt att använda svampar för att torka av smuts efter en dag med matlagning. Tyvärr kan svampar vara källan till problemet. Svampar ger ett hem för patogener att utvecklas.

Salmonella, E. coli, listeria och mer kan leva på din vanliga kökssvamp. När vi använder dessa material för att rengöra mikrovågsugnen gör vi mer skada än nytta. För att minska spridningen av tarm- och hudinfektioner från patogener kan du använda återanvändbara trasor.

När dina byxor slits ut eller ditt barn växer ur en t-shirt, istället för att kasta bort den, du kan återanvända den som en rengöringstrasa. Till skillnad från svampar, efter att du har rengjort med en trasa, kan du slänga den i tvätten för desinficering. Denna praxis eliminerar textilavfall och minskar din exponering för skadliga ämnen.

Rengöra en mikrovågsugn med bakpulver

Som vinäger, bakpulver är ett giftfritt substitut till konventionella rengöringsprodukter för hemmet. Det här ämnet neutraliserar lukter och löser ihop fastnat material i din mikrovågsugn. Det är säkert att använda bakpulver i hela ditt kök för en djup och praktisk rengöring.

Du kan använda en återanvändbar sprayflaska för att kombinera bakpulver och vatten. Spraya sedan blandningen inuti mikrovågsugnen och torka av ytan med en trasa. Bakpulver har fått förtroende genom årtionden och har bevisat sin effektivitet och säkerhet.

Rutinrengöring för din mikrovågsugn

Oavsett vilken säker mikrovågsrengöringsmetod du väljer att använda i ditt hem, se till att du tränar på det rutinmässigt. Ju längre tid du låter överflödigt stänk och mat ligga kvar på ytan, desto mer tid kommer de att behöva för att utveckla bakterier och obehagliga lukter.

När du rengör din mikrovågsugn varje dag eller så, kan du hjälpa till skydda din familj mot dålig hälsa och leverera läckra, hälsosamma måltider varje gång.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!