Hur man Rengör en Toalett som ett Proffs

Det finns en plats i ditt hem som alla använder – toaletten. Men knappt någon pratar om att rengöra den. Förståeligt, eller hur? Vi ska dyka in i ett obehagligt ämne. För att hålla din familj frisk och säker måste du rengöra den här armaturen rutinmässigt.

När du underhåller din toalett på fel sätt, kan skadliga bakterier byggas upp och invadera ditt badrum. Komponenter i enheten kan också erodera, vilket kräver inköp av dyra delar. Du kan skydda din familj och din plånbok genom att rengöra din toalett som ett proffs.

Vad du bör rengöra

Det första steget för att underhålla din toalett tillräckligt är att utvärdera vad som ska rengöras. Många individer känner igen skålen som en viktig komponent för att skrubba. Husägare håller borstar bredvid sina toaletter av just den anledningen.

Du kanske känner igen bakterieansamlingar i din skål som en rosa ring som cirklar runt vattenlinjen. Den färgade filmen indikerar närvaron av en patogen som är skadlig för många individer. Det orsakar urinvägsinfektioner, sårinfektioner, lunginflammation med mera. Det är viktigt att skrubba och desinficera ytor som innehåller denna patogen för att skydda ditt välbefinnande.

Tanken är en komponent som individer försummar att rengöra, men underhållet är viktigt. Proffs föreslår att du desinficerar din toaletts tank två gånger om året för att förhindra uppbyggnad av rost, mögel och smuts. När mineraler samlas i denna komponent kan de utveckla obehagliga lukter och fräta på vitala element.

Husägare kan också lägga märke till smuts och mögel vid botten av armaturen. Detta är en effekt av toalettplymer, vilket betyder de mikroskopiska partiklar som färdas genom luften när du spolar. Dessa droppar innehåller bakterier och annat material från skålen, som förorenar omgivande ytor.

Det är viktigt att rengöra basen och andra omgivande ytor, som sitsen, för att upprätthålla en hälsosam badrumsmiljö. En del av att upprätthålla en god atmosfär för dig själv och din familj är att använda hälsosamma rengöringsprodukter.

Toalettrengöringslösningar

Konventionella toalettrengöringslösningar innehåller frätande ämnen som irriterar individers hud, ögon och lungor. De inkluderar även sulfater, som orsakar astmaanfall och andra andningsproblem.

Det är viktigt att inte blanda klorrengöringsmedel med blekmedel för att ta bort bakterier och fläckar snabbt och effektivt. När du kombinerar dessa produkter frigörs klorgas i atmosfären, vilket orsakar allvarliga lungskador och miljöförstöring.

För att skydda dig själv, din familj och miljön från skadorna från traditionella badrumsstädare , använda giftfria och naturliga lösningar. Husägare kan använda vinäger, bakpulver, vatten och miljövänlig diskmedel för att rengöra sina toaletter på ett säkert sätt.

Samla material

När du gör städlösningar och tar dig an en smutsig toalett på egen hand, kommer först att behöva samla in nödvändiga förnödenheter. Husägare behöver en trasa, toalettborste, sprayflaska, skål och handskar för att rengöra armaturen tillräckligt.

Använd en trasa för att torka av sätet, basen och omgivande områden med en rengöringsblandning . Sprayflaskan kan innehålla en kombination av vatten och vinäger, vilket tar bort bakterier och bakterier. Även om denna lösning inte är skadlig för människor, kan bakterierna och gifterna i toaletten vara det, så du bör bära handskar när du utför djuprengöring.

Procedur för toalettstädning

När du har samlat ihop ditt material är du redo att börja jobba. När du rengör toalettskålen kan du börja med att strö bakpulver runt vattenlinjen där rosa hinna utvecklas. Spraya sedan området med vatten och vinägerlösning och skrubba med borsten. Detta tar bort fläckar, bakterier och andra skadliga element.

När du har rengjort skålen, flytta till tanken. Du kan fylla denna region med vinäger och skrubba dess inre komponenter med en trasa. Vinäger tar bort ansamlingar, förhindrar korrosion och obehagliga lukter.

När du har slutfört denna process kan du lägga några droppar eteriska oljor i tanken för att behålla en njutbar doft i badrummet.

När du har rengjort tanken, gå vidare till ytor som utsätts för toalettplymer. Husägare måste skapa en annan lösning för denna region för att ta bort smuts, mögel och bakterier.

Du kan kombinera 1/4 kopp vinäger, en tesked tvål, två koppar vatten , och eteriska oljor i en skål. Använd sedan en ren trasa för att torka av områdena.

Desinficera tillbehör

Det är viktigt att desinficera din material efter en djuprengöring för att hålla ditt badrum säkert.

För att rengöra borsten, häll bakpulver på borständen och spraya sedan ner den med vinäger och vattenlösning. Du kan ta dina använda trasor och slänga dem i tvättmaskinen tillsammans med kläderna du bar under städningen.

Slutligen kan du blötlägga dina handskar i diskmedel och vatten för att ta bort bakterier och bakterier .

När du rengör ditt material efter rengöring kan du använda dem för flera användningsområden, vilket sparar pengar och miljön. Att hålla dessa föremål sterila kommer att minska giftig uppbyggnad.

Hur man rengör en toalett rutinmässigt

Du har en bättre uppskattning för ditt badrum när du rengör din toalett regelbundet. Rengöring varannan månad kan förhindra skadlig uppbyggnad och skydda dig själv och din familj. Att förvara en borste och sprayflaska med vinäger och vatten i badrummet kan möjliggöra snabb och enkel rengöring.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!