Hur man Rengör ett Badrum – Så Gör Du!

Även om du använder samma områden i din hemma varje dag är det lätt att glömma att rengöra dem. Du kan lämna disken i diskhon i några dagar eller glömma att dammsuga. Det är också lätt att använda ditt badrum i veckor i sträck utan att komma ihåg att det också behöver din uppmärksamhet.

Ge ditt badrum en makeover under din nästa lediga eftermiddag eller kväll. Använd den här checklistan för framgång så att du kommer ihåg hur du städar ett badrum och håller det så. Du behöver inte oroa dig för att rengöra den när du har använt den här listan för att göra ett grundligt jobb nästa gång du är redo att ta itu med smutsen och smutsen.

1. Ta bort allt skräp

När du undrar hur man städar ett badrum, fastna inte i din planering. Börja med något enkelt, som att ta bort allt skräp. Lägg eventuella mattor och smutstvätt i ett annat rum. Samla in inrednings- och personliga hygienartiklar från din bänkskiva och placera dem någon annanstans.

När allt är ur vägen har du direkt tillgång till smutsen så att du kan fokusera på det du behöver städa.

2. Starta tvätten

Gör dig själv en tjänst och förbättra dina multitasking-färdigheter genom att starta tvätten innan du städar. När tvättade du dina badrumsmattor senast? Fluffa upp dem och ge dem en desinficerande tvätt i tvätten. Lägg till din duschdraperi också om den är rosa med mögel.

3. Blötlägg duschen

Ta tag i din föredragna rengöringslösning och spraya den över hela din dusch. Det finns sannolikt rosa eller svart mögel som växer runt avloppet, på hyllorna eller mellan plattorna. Ge produkten några minuter på sig så att det är lättare att skrubba varje yta ren.

Glöm inte fläckar som undersidan av inbyggda hyllor, bakom sugkopparna som håller dina duschhuvudshyllor på plats eller under din duschmatta. Det är också smart att flytta bort produkter som schampo och kroppstvätt så att du kan rengöra ringarna från smuts som bildas under flaskorna.

4. Spraya toaletten

Samma rengöringslösning som fungerar i din dusch kommer sannolikt att fungera på din toalett också. Lyft upp sätet och spraya över eventuell mellanform och allt som växer runt toalettvattnets kant. Det är en grov men nödvändig del av att se till att din toalett inte sprejar bakterier och virus runt ditt badrum varje gång du spolar. När du har sprayat klart, låt rengöringslösningen dra i toaletten så länge den blötläggs i duschen.

5. Torka av diskbänken

Ta en titt i diskbänken. Du kan hitta mögel, klot av oanvänd tandkräm och hårstrån. Torka av diskbänken med en antibakteriell våtservett eller flasklösning och en pappershandduk. Handtagen, pipen och handfatet ska lysa när du är klar.

När du har rengjort diskbänken, ge även bänkskivan och spegeln lite uppmärksamhet. De samlar upp varje skvätt ansiktstvätt och allt tandkrämsspytt som inte hamnar i avloppet.

6. Desinficera alla handtag

Näst är det dags att desinficera alla saker som människor rör i ditt badrum. Studier har funnit att handtagen innehåller flest bakteriekolonier jämfört med andra hushållsytor. Torka av handtagen på badrumsdörren och -skåpen, plus ljusströmbrytarna också.

7. Skrubblösningar

Det bör inte ta mer än några minuter att rengöra din diskbänk, bänkskiva, spegel och alla badrumshandtag. När du är klar kan du återvända för att skura din dusch och toalett.

Rengöringslösningen ska ha lossat all smuts så att den är lätt att skrubba eller torka bort. Se till att spola och skölja ner duschen när du har fördrivit all mögel.

8. Moppa golvet

Om du vill göra en extra mil kan du torka golvet som ditt sista badrumschecklista. Mattorna kommer sannolikt fortfarande att finnas i tvättmaskinen och vid det här laget är du klar med all rengöring som kan resultera i ett skurkstänk eller två. Moppa eller rengör golvet så att du har en bakteriefri yta att gå på.

Hur man rengör ett badrum från topp till botten

Ge dig själv en klapp på axeln för ditt nya rena badrum och bind sedan ihop de återstående lösa ändarna. Lägg tillbaka dina personliga hygien- och inredningsprodukter där de hör hemma. Återställ dina duschartiklar på hyllorna och häng rena handdukar på hyllorna.

Kom ihåg att byta ut mattorna efter att de har avslutat en cykel i torktumlaren och du är igång. Att lära sig hur man städar ett badrum är inte svårt när du använder en enkel checklista för att få jobbet gjort.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!