Hur man Rengör Plastväxter och gör att de ser Riktiga ut (Rengör Konstgjorda Växter)

Falska växter, konstväxter, och plastväxter är trendiga dessa dagar, främst på grund av deras flera fördelar. De flesta av oss har inte tid eller lust att ta hand om riktiga växter, speciellt när allergier och insekter är risker som vi inte är villiga att ta. Det är då falska växter gör ditt hus vackert.

Med konstväxter behöver vi inte vattna, underhålla eller göra mycket för att vårt hem eller veranda ska se grönt ut. Men falska växter kan också se ganska klibbiga ut om de blir för smutsiga eller inte ser för realistiska ut.

Undrar du hur du får bort det där klibbiga dammet från dina dyrbara konstgjorda blad eller blommor?

Titta nedan för några praktiska tips.

Göra valet

Det första steget i att ha rena falska växter är att göra rätt val. Det finns faktiskt två sorters konstväxter: tyg eller plast.

Du bör köpa dina växter med tanke på deras lätta rengöringspotential. Även om tyger som siden har ett vackert utseende, drar detta material till sig damm ganska lätt. Det kan vara svårt att hålla sådana falska växter rena. De slits ut ganska snabbt också, så vi rekommenderar alltid plast framför tyg.

Om du tänker dekorera ditt hem med falska växter är det en bra idé att ha en bild på några riktiga växter som du skulle vilja ha i ditt hem och sedan använda den som referens när du shoppar runt. Du vill få något som ser så verkligt ut som möjligt utan att kräva mycket underhåll.

Håll dig borta från alltför glansiga löv och falska vattendroppar och överväg falska suckulenter för de mest realistiska valen.

Rengöring av sidenväxter

Om du väljer tyget bör du veta hur du rengör falska växter gjorda av siden. Låt dem inte bli blöta i första hand, eftersom det kan orsaka irreparabel skada. När dammet blir märkbart, lägg plantorna i en påse och lägg i lite salt. Det ska finnas tillräckligt för att täcka de orena områdena. Skaka påsen så att saltet fastnar på växtytorna.

Ta ut plantan och låt den stå i en timme. Täck sedan munstycket av en damssugare med några nylonstrumpbyxor, sträck ut det över öppningen. Slå på dammsugaren och ta bort saltet med hjälp av sugkrafterna. Förhoppningsvis kommer skräpet på din siden- eller polyesterväxt också att sugas bort. Om skräpet är envis kan du behöva prova den här metoden några gånger.

Rengöring av plastväxter

Du kan rengöra plastväxter med vatten, även utan att separera dem från behållaren. Om du inte vill göra behållaren blöt, täck den med en påse och säkra den lösa änden med ett gummiband eller snöre.

Fyll ett badkar, handfat eller hink med varmt vatten. Om det finns mycket smuts på plantorna, kanske du vill lägga till lite flytande diskmedel eller ett milt diskmedel. Lägg nu växterna i vattnet och flytta runt dem för att ta bort skräpet. Om det finns någon envis ansamling, kanske du vill skrubba den med en trasa.

Skölj växterna under kranen och du är klar! Ställ dem åt sidan för att torka. Du kan också använda ett spraymunstycke för en snabb rengöring varje vecka eller så. För extra glans, polera plantorna med några olivolja droppar på en bit tyg.

Slutsats

Visst, falska växter brukade vara en faux pas i inredningsdesign. Men med rätt urval och städrutin kan du vända din heminredning utan att behöva oroa dig för att hålla den vid liv! Att rengöra falska växter och ge dem den nästan verkliga glansen kräver bara några minuter. Så varför inte prova detta idag?

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!