Hur du Skapar ett Hemmakontor i ditt Sovrum

Det finns ett antal förmåner med att arbeta hemifrån: ingen pendling, ingen klädkod och ett mer flexibelt schema. Men det finns några nackdelar också. Till att börja med, många människor har inte ett extra rum som de kan dedikera till ett hemmakontor. Att ha ett separat kontor kan vara att föredra, men om detta inte är ett alternativ, överväg att skapa ett hemmakontor i ditt sovrum istället.

Att införliva ett hemmakontor i ditt sovrum är utmanande eftersom du måste skapa ett utrymme där du både kan fokusera och koppla av. Men det är möjligt att övervinna denna utmaning med rätt vägledning och design. Följ dessa tips för att inrätta en produktiv arbetsyta i ditt sovrum:

Sätt ditt skrivbord i rätt position

Det kan tyckas obetydligt, men placeringen av ditt skrivbord kan spela en stor roll för att skapa det perfekta hemmakontoret i ditt sovrum. Att placera ditt skrivbord så att det är vänd mot din säng eller TV kan påverka din produktivitet på jobbet negativt. Utsikten över din säng eller TV kan distrahera dig under arbetsdagen och få dig att vilja ta en tupplur eller luta dig tillbaka och koppla av.

Det är bäst att placera ditt skrivbord så att det är vänt mot antingen en vägg eller ett fönster. Din säng och TV kommer att vara utom synhåll och utom sinnet, så du har inget annat val än att fokusera på arbetet framför dig. Om du väljer att vända dig mot ett fönster, se till att bländningen från fönstret inte stör din förmåga att se din datorskärm.

Separata arbets- och sovområden

Nyckeln till att hitta den perfekta balansen mellan arbete och privatliv när du arbetar hemma är att separera arbets- och sömnområdena. Lyckligtvis är det fortfarande möjligt att separera dessa två områden även om de ligger i samma rum.

Det enklaste sättet att separera dessa områden är att lämna gott om utrymme mellan ditt skrivbord och din säng. På så sätt kan du mentalt växla ur arbetsläget när du går över till andra sidan av rummet för att koppla av.

Men det här är förmodligen inte ett alternativ i ett litet sovrum. Om det inte är möjligt att lämna utrymme mellan de två områdena, överväg att separera dem med en gardin, skärm eller rumsavdelare. Detta är det mest effektiva sättet att skapa en tydlig fysisk och mental skillnad mellan ditt arbetsområde och ditt sovområde.

Skapa en känsla av sammanhållning

Även om du skapar en separation mellan dina arbets- och sovområden, är det fortfarande viktigt att se till att dessa två utrymmen kompletterar varandra. Om hemmakontorets design krockar med resten av sovrummet kommer det att störa flödet och förstöra utseendet på hela rummet.

För att skapa en känsla av sammanhållning, se till att du använder samma färgschema på kontoret och i sovrummet. Du kan också skapa sammanhållning genom att använda samma textilier och tryck i båda utrymmena. Detta kommer att få hela rummet att se enhetligt och komplett ut.

Välj multifunktionella objekt

Det är avgörande att maximera varje tum av utrymme i ett rum som fungerar som sovrum och hemmakontor. Ett sätt att maximera utrymmet är att välja möbler som tjänar mer än ett syfte. Till exempel, välj ett skrivbord som också kan fungera som ett nattduksbord så att du inte behöver hitta ett sätt att passa in två separata möbler i ditt rum.

Placera en lampa på skrivbordet så att du kan använda den som läslampa och för att lysa upp din arbetsyta de nätter du bestämmer dig för att bränna midnattsoljan. Det här är ett utmärkt sätt att få ut det mesta av varje tum av utrymme i ditt sovrum-hemkontor.

Inkludera massor av lagringsutrymme

Om din arbetsyta ständigt är täckt av papper och dokument kommer det att vara en utmaning att glömma arbetet och koppla av i sovrummet. Inte bara kommer förekomsten av röran att påminna dig om arbete, utan studier visar att röran faktiskt kan orsaka ångest.

För att undvika detta problem är det bäst att designa ett hemmakontor i ditt sovrum med gott om förvaringsutrymme. Tänk vertikalt och horisontellt när du bestämmer dig för hur du ska få in mer lagringsutrymme i ditt nya hemmakontor. Korgar, arkivskåp och flytande hyllor kan hjälpa dig att organisera din arbetsyta så att du kan koppla av när du är ledig.

Investera i En loftsäng

Du kanske vill överväga att investera i en loftsäng om du planerar att arbeta hemifrån permanent. En loftsäng är som en våningssäng utan bottenvåning. Utrymmet under sängen är helt öppet, så du kan enkelt skapa en arbetsyta under.

Du kanske inte har ett dedikerat rum för ett hemmakontor, men genom att följa dessa tips kan du skapa utrymme för ett funktionellt kontor i ditt sovrum.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!