Hur man startar en liten husgemenskap: trivas utanför nätet

Små hemkommuner fortsätter att växa i popularitet, och de kommer sannolikt att hålla sig på detta spår under överskådlig framtid. Bostadskostnaderna har ökat hastigt och många områden saknar överkomliga alternativ. Det är ingen överraskning att småhus ses som ett kostnadseffektivt alternativ. Och när fler människor inser detta, slår många samman sina resurser och lär sig hur man startar en liten husgemenskap.

Att hitta, fixa och säkra mark för att bygga ett litet hus är inte en enkel process. Den byråkrati bör dock inte stoppa hängivna hemman eller andra som vill leva denna dröm. Du måste följa flera juridiska steg – men här är hur du startar en liten husgemenskap och gör den framgångsrik.

Hur man startar en liten husgemenskap:

 1. Hitta en lämplig plats
 2. Följ alla erforderliga zonindelnings- och byggregler
 3. Installera de nödvändiga verktygen
 4. Samla en gemenskap av intresserade individer
 5. Hantverk CC&Rs

Hur man startar en liten husgemenskap: mark och Verktyg

Hitta en lämplig plats

Innan du kan börja bygga en liten husgemenskap måste du hitta rätt plats att plantera dina rötter på. Du kanske måste söka utanför ditt närområde för att hitta en lämplig plats. Många förordningar innehåller strikta riktlinjer för strukturell storlek och syfte – mer om detta inom kort. Därför kan du behöva placera din fastighet långt från tjänster som järnaffärer som du behöver för att fylla på dina förnödenheter.

Om du bygger varje liten bostad på hjul kan du börja bygga innan du hittar en lämplig tomt. Prata med vänner och grannar som har areal på sin fastighet om du inte har en plats att arbeta. Du kan också överväga denna väg för ditt slutprojekt. Om du hittar en bonde som säljer av en del av sin areal, fråga dem om ett direktköp för att starta ditt lilla hemsamhälle.

Annars bör du kontakta en fastighetsmäklare med expertis inom landsbygdsutveckling. Se till att du frågar dem om deras kunskap om zonindelning och byggregler och förklara ditt projekt i detalj. Du vill inte slösa tid på att köra till avlägsna regioner för att upptäcka att de inte är indelade för ditt ändamål.

 • Följ alla nödvändiga zonindelningar och byggregler

  Var du bor avgör om du kan starta ditt lilla hus nära tjänster, eller om du måste söka utanför din bekvämlighet zon. Var du än etablerar din bas måste du följa bygg- och zonförordningen. Se till att du förstår skillnaden mellan de två:

  Byggnadskoder: Dessa berättar hur du bygger ditt hem. Här stöter du på storleksbegränsningar. De kan kräva att badrum tar upp till exempel 70 kvadratfot, vilket avsevärt kan förändra din design – om du kan använda den.

  • Zonindelning förordningar:

  De här föreskrifterna handlar om var man får bygga. Anta inte automatiskt att tunnelbanecentra är förbjudna. Även om det är sällsynt, börjar vissa små hemsamhällen på stadsfastigheter som är för dyra att renovera men för värdefulla för att sälja. Det kan ta lite förhandling, men du kan vända dig till kommunfullmäktige om din idé.

  Att bygga ett litet hem på en grund måste du ofta göra det som en tillbehörsbostad för att komma runt byggnormer. Du måste bygga ett formellt hem som uppfyller standarderna. Sedan kan du bygga din lilla husgemenskap på din fastighet.

  Därför, om du vill veta hur man startar en liten husgemenskap för att minska kostnaderna, kan du överväga ett mobilt alternativ. Du kan bygga sådana strukturer på hjul som du kan parkera på en trevlig väns egendom. Att ha dem certifierade som fritidsfordon (RVs) ger ytterligare problem, eftersom vissa städer förbjuder individer att bo i husbilar. Det är dock relativt få som tillämpar dessa regler om inte någon klagar.

  Installera nödvändiga verktyg

 • Om du bygger ditt lilla hus gemenskap på landsbygden mark för vilken du har fått det nödvändiga godkännandet du kommer att behöva för att installera verktyg. De som ligger långt från stadens vattenförsörjning kommer att behöva gräva en brunn och en septiktank för avfall. Om du är en survivalist som vill göra detta för hand, se till att ta kontakt med kommun innan du gräver för att undvika att träffa nedgrävda gasledningar.

  När det kommer till el, lita alltid på en certifierad fackman. Elstöt utgör en allvarlig risk – försök inte göra DIY, oavsett hur kompetent du tror att du är.

  Hur är det med internet och telefon? Även om dessa kan ha ansetts vara luddiga en gång i tiden, och fortfarande kan vara för inbitna off-grid-entusiaster, visade den nya coronavirus-pandemin att många människor litar på att dessa bekvämligheter fungerar. Tyvärr saknar många områden som gör tilltalande små hemplatser med tillräcklig infrastruktur för att leverera kvalitetsservice.

  När miljardären Elon Musk och hans team får igång sitt Starlink-satellitinternet för att surfa, kommer saker och ting att förbättras. Under tiden, gör din forskning för att hitta den bästa leverantören i ditt område – och förstå att du kan ha begränsade nedladdnings- och uppladdningshastigheter. En Wi-Fi-förlängare kan hjälpa i vissa fall, men dessa enheter kan inte kompensera för bristen på kablar som går till hem i mitten av ingenstans.

  Du kommer att behöva att bege sig in till stan efter förnödenheter på något sätt. Kommer du att kräva att invånarna har terrängfordon? Om du går långt utanför allfartsvägarna för att bygga din dröm måste du lära dig att olja en grusväg så att alla säkert kan fylla på med mat och bränsle.

  Hur man startar en liten husgemenskap: folket

  Samla en gemenskap av intresserade individer

  Vissa grupper vill veta hur man starta en liten hemgemenskap för att starta ett kollektiv eller grannskap med de som har gemensamma intressen. Ofta fungerar små hem som bostäder för personer som saknar rösträtt. Tim Ransom, ordförande för ideella Panza, startade Quixote Village för att ge tidigare hemlösa personer en permanent adress.

  Att gå den ideella vägen öppnar dörrar till potentiella finansieringskällor för ditt samhälle. Kontrollera med din delstats bostadsavdelning och förklara ditt projekt. De kan ha tillgängliga medel och förslag för att hjälpa dig att förverkliga dina drömmar om att bygga ett litet hussamhälle.

  Förbise inte potentiella crowdfundingkällor för ditt projekt. Webbplatser som GoFundMe kan ha blivit kända för att hjälpa människor med medicinska räkningar, men de kan också samla in pengar för andra ändamål – som att bygga små hemgemenskaper för hemlösa.

  Finns det brist på billiga bostäder nära dig? Att erbjuda sig att bli en del av lösningen kan få stöd från ditt lokala samhälle. Varför inte starta en petition för att se vem som skulle vara intresserad av att donera pengar, material eller till och med arbetskraft för ett sådant projekt?

  Överväg att kontakta lokala företag också. Företag får betydande skatteförmåner för att donera till välgörenhet, men om du vill lyckas på denna väg behöver du rätt enhetsstruktur. Undersök hur du skapar en organisation för ditt företag. Du och givarna kommer båda att dra avsevärda skattefördelar.

  Om att starta en ideell organisation låter skrämmande är det inte det. Du måste följa åtta steg för att hålla allt lagligt. Du kan leta runt för att se om du kan hitta en lokal advokat som är villig att se över dina pappersarbete pro-bono eller för en nominell avgift.

  Hantverk CC&R

  På grund av zonindelningen och byggnadskraven består många småhus- och småhusgemenskaper av medlemskap, inte individuellt ägande av varje enhet. Som sådan måste du utarbeta koder, överenskommelser och begränsningar (CC&R) angående användning.

  Om du startar ett välgörenhetsprojekt kan du utöva primär kontroll över regelverket. Däremot har du störst chans att få glada invånare om alla har något att säga till om.

  Många små samhällen i hemmet tillhandahåller hemlösa individer som behövs, men du behöver rätt temperament och en generös dos empati. Många av dessa människor har inte känt någon byrå under de senaste åren, om de någonsin har gjort det i sina liv.

  Det mesta av deras existens består av att de blandas runt från plats till plats. Många har fått brottsbekämpande myndigheter att konfiskera vilka magra ägodelar de har för att överleva, för att aldrig få tillbaka dem. De har förlorat allt och är rädda för att det ska hända igen. De behöver återfå en känsla av makt och riktning över sina liv.

  Därför är det viktigt att hålla ett kollektivt möte och samla in allas input när du skapar dina CC&R:er för denna typ av liten hemgemenskap. Det kan vara första gången som vissa individer har något att säga till om i de krafter som styr deras liv. Att göra det är det första steget för att få dem tillbaka på vägen mot självständighet.

  Lär dig hur man startar en liten husgemenskap

  Nu när du vet hur man startar en liten husgemenskap, har du slut på jobbet. Börja ditt sökande efter mark och forska om lokala bestämmelser och gör din dröm till verklighet.

  Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
  Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!