Hur man startar ett snöröjningsföretag – Guide

Oavsett om du är en trädgårdsarkitekt, entreprenör, eller någon annan branschpersonal som vill starta ett snöröjningsföretag på vintern är borttagning av snö ett helt logiskt steg på vägen mot att expandera ditt företag.

Tenderar ditt företag att vara säsongsbetonat? Att övergå till snöröjning på vintern kan vara ett bra sätt att hålla saker konsekventa under hela året – även under lågsäsongen.

Om du är nyfiken på hur man startar ett snöröjningsföretag till vinter, här är några steg att tänka på när du planerar.

1. Förskottskostnaderna för ett snöröjningsföretag

En av de viktigaste delarna av att hantera ett företag av något slag är att förstå kostnaderna för att driva det långsiktigt. När du startar ett nytt företag måste du ta reda på hur mycket kapital du behöver för att komma igång.

Snöröjningsföretagare har rapporterat att startkostnaderna för detta satsningen är högre än många förväntar sig. Utrustningskostnader, drivmedel och pågående reparationer äter upp det mesta av budgeten, och man måste också förbereda sig på möjligheten till mildare vintrar.

Även om detta kan vara svårt om du startar ett företag från början, kan mycket av detta åtgärdas och förklaras om du helt enkelt startar en annan del av en befintlig verksamhet. Hur som helst, saker och ting blir mycket enklare när du är öppen om de initiala kostnaderna och den budget du har.

2. Skaffa rätt utrustning

En av de största affärsutgifterna du kommer att stöta på i den första processen för att sätta upp din snöröjningsverksamhet kommer att vara all ny utrustning du behöver köpa.Driva plogverksamheten från en pickup? Du måste säkra ett plogfäste för dig och alla andra entreprenörer på dessa tjänster. Om du förväntar dig en större mängd kommersiella kunder och vill skona ditt fordon kan du också välja en minilastare med snöslunga och snöskopa för att effektivt ta bort snö från större kommersiella utrymmen.Även om det kan vara frestande att köpa allt du tror att du kan behöva direkt, kan det faktiskt vara fördelaktigt att hyra din utrustning i början. På så sätt kan du prova olika modeller och spara pengar för att köpa kvalitetsutrustning med funktionalitet du gillar.

3. Sätta dina snöröjningspriser

Även om alla prissätter sina tjänster på olika sätt, är att lära sig att sätta dina priser ett av de viktigaste stegen för att starta ett företag.

En av de komplicerade bitarna med att starta ditt snöröjningsföretag är att timprissättningen ofta inte fungerar så bra som du kan förvänta dig. Även om att sätta ett timpris kan hjälpa dig att räkna ut en baslinje för din prissättningsprocess, tar många av de jobb du kommer på att utföra mindre än en timme, vilket kan komplicera saker och ting.

Att helt enkelt dividera ditt timpris kan hjälpa dig att ta reda på lämpliga priser för ditt företag. Se sedan till att du klarar kostnaderna för utrustning, underhåll och gas för att ersätta dig själv ordentligt. Du bör också hålla ett öga på konkurrenterna om de underskrider sina priser, överväg att erbjuda rabatter eller betona kvaliteten på dina tjänster för nya kunder.

4. Marknadsföra dina nya tjänster

När du startar ett nytt företag, oavsett bransch, kan marknadsföring av dig själv och sprida budskapet om dina tjänster vara ett av de mest avgörande stegen du kan göra i få affärer.

Om du har ett befintligt företag kan det vara fördelaktigt att sprida budskapet innan vintersäsongen slår igenom i din befintliga verksamhet. På så sätt kan du lita på att många av samma kunder vänder sig till dina vintertjänster.

Men om du råkar bygga från grunden, sprid budskapet hur du kan, helst så tidigt som möjligt. Mun till mun är fortfarande en av de mest effektiva formerna av marknadsföring som finns.

5. Lär dig branschriktlinjer

Även om branschriktlinjerna kommer att vara olika beroende på var du befinner dig, är det viktigt att hålla koll på alla lagar, förordningar eller utvecklingar på området.

Kontrollera med din lokala kommun om allt du behöver veta, inte bara som företagare, utan specifikt som snöröjningsföretag som arbetar under svåra väderförhållanden. Även om du tror att du har allt skött kan det aldrig skada att dubbelkolla.

Slutligen

Självklart är alla olika och allas affärsstil kommer att vara det också. Det är vad framgång och säljbarhet handlar om. Oavsett om du går från ett landskaps- och entreprenadföretag eller om du börjar helt nytt med ditt snöröjningsföretag, kan det kännas som att det finns mycket att lära.

Genom att planera i förväg, känna till din prissättning och marknadsföring av dig själv via mun till mun, kan du komma igång med att ha en framgångsrik snöröjningsverksamhet oavsett var du är. Är du redo att börja plöja denna lågsäsong?

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!