Hur man tar bort Nagellack från Golv

En manikyr hemma kan vara roligt sätt att skämma bort dig själv, men det är sällan en upplevelsefri upplevelse. Oavsett om du ska måla dina naglar eller det är dags att låta dem torka, finns det alltid en chans att du kommer att spilla eller smeta ut lite färg på ditt golv.

Innan du oroar dig för att du har förstört din matta för alltid, finns det en lösning för att ta bort nagellack från golv.

Ta en titt på hur du tar bort nagellack från golv – oavsett om du har fick matta, trä eller vinyl.

1. Matta

Åh, nej! Du har spillt lite nagellack på din matta. Lyckligtvis är det möjligt att ta bort alla fläckar med några få hushållsartiklar. Använd en smörkniv för att skrapa bort så mycket nagellack som möjligt om det redan är torkat. Du behöver pappershanddukar, tvättsprit, diskmedel och varmt vatten. Följ sedan dessa steg:

 1. Blöta upp området med en pappershandduk för att lyfta upp eventuellt överflödigt nagellack.
 2. Häll lite tvättsprit på fläcken.
 3. Dutta mattan med en pappershandduk tills den blir ren.
 4. Skapa en blandning med diskmedel och varmt vatten. Använd bara lite tvål.
 5. Doppa en pappershandduk i blandningen. Dutta på området för att ta bort det överblivna nagellacket.
 6. Använd några pappershanddukar för att suga upp överflödig fukt på mattan.
 7. De här stegen ska lyfta bort fläcken helt. Du kan prova något nagellackborttagare utan aceton om du fortfarande märker några nagellacksrester. Det är viktigt att agera så snabbt du kan när det finns en ny fläck, eftersom det blir svårare att ta bort när det torkar. Du kan djuprengöra din matta efteråt för att garantera att den är fläckfri.

2. Trägolv

Det är mycket lättare att ta bort nagellack från ett trägolv än en matta. Du måste fortfarande vara försiktig eftersom du inte vill ta bort ditt golvs lack. Eftersom nagellackborttagningsmedel innehåller hårda ingredienser som acetat, är det bäst att undvika det för denna process. Du behöver en mjuk trasa, alkohol och stålull. Du kan ta bort nagellack från dina trägolv med dessa steg:

 1. Ta en torr trasa på golvet så att du kan torka bort eventuella rester.
 2. Häll lite vattensprit på trasan.
 3. Testa en annan del av ditt golv för att se om någon skada uppstår.
 4. Använd en mjuk cirkulär rörelse för att skrubba bort fläcken. Gå med säden, inte mot den.
 5. Se till att inte sprida fläcken när du gnuggar.
 6. Prova stålull om du behöver putsa bort eventuella rester lätt.

Upprepa gärna denna process om det behövs. Se till att inte skrubba aggressivt, eftersom du inte vill skada dina golv ytterligare.

3. Vinylgolv

Om det finns en nagellacksfläck på dina vinylgolv är det i allmänhet okej om du inte agerar omedelbart. Många människor gillar att använda detta material för sina badrum eftersom de är resistenta mot fukt, så eventuella spill torkar inte för snabbt. Som sagt, det är fortfarande alltid bäst att agera snabbt. Du behöver en mjuk nylonborste och aceton nagellackborttagare. Så här tar du bort nagellack från vinylgolv:

 • Ta bort eventuellt överflödigt nagellack.
 • Häll lite nagellackborttagningsmedel på det drabbade området.
 • Puffa försiktigt bort fläcken med borsten.
 • Använd lite diskmedel och varmt vatten för att rengöra golv.

De här stegen bör ta bort alla nagellackfläckar helt. Eftersom vinyl inte kräver mycket underhåll är det lättare att hantera när det är rörigt.

4. Kakelgolv

Du bör inte stöta på många problem med nagellack på kakel eftersom du kan torka bort ämnet. Ändå kan överblivna rester orsaka fläckar – så det är viktigt att ha en plan om du låter ett nagellacksspill sitta för länge. Du behöver en mjuk luddfri trasa och aceton nagellackborttagare. Du kan ta bort nagellack från klinkergolv med dessa steg:

 1. Tvätta en trasa med nagellackborttagare.
 2. Försök med en mjuk cirkulär rörelse för att torka bort fläcken.
 3. Skölj området med vatten när du är klar.
 4. Denna process bör bara ta några minuter, och du kommer att ha glänsande rena plattor igen!

Använd dessa steg för att ta bort nagellack från vilket golv som helst

Så länge du agerar snabbt kan du ta bort nagellackfläckar från dina golv. Prova dessa tips om du någon gång har en nagellacksstök på händerna – eller någon annanstans.

Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!
Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!