Hur man Väljer Färger för din Heminredning

När det kommer till att renovera hemmet försöker kreativa hjärnor alltid använda innovativa metoder.

Men, precis som skickliga hantverkare, börjar de ofta processen från rummets strukturella brister. Varje rum har distinkta arkitektoniska karaktärer som gör dem exklusiva eller unika.

Men färgen som används för varje rum spelar en viktig roll för att renovera och åtgärda deras strukturella brister.

Hur man väljer målarfärger för din heminredning


Tänk på olika färger

När du väljer färgscheman som passar ett rum, finns det vissa tips att tänka på för att det ska se elegant ut.

Ett av dessa tips är att känna igen krongjutningsfärgen som skiljer högt upphöjda rum och låga rum.

Ett annat använder vit färg för tak för en mycket upphöjd visuell representation. Det här tricket med att måla taket vitt är att få rummet att se luftigt ut och dra nytta av takreflektionen i hela rummet.

Tänk på väggarna

Du bör också tänka allvarligt på färgläggningen av de fyra väggarna i ett rum. Beroende på färgen kan ett rum se livligt, lekfullt eller lika högtidligt ut som en kyrkogård. Vilken färg du väljer bör dock bero på typen av rum.

Du kan till exempel inte använda samma färg för ditt badrum som ditt vardagsrum. Du bör undvika nakna färger som grått, brunt eller olivgrönt för att måla de fyra väggarna. Observera att dessa färger skulle få ett rum att se mindre ut jämfört med dess faktiska storlek, och även under dagtid kan det göra ett rum mörkt.

Tänk på livsstil

Människor som älskar att läsa böcker hela dagen verkar vara väldigt minimala i sina önskemål. Allt de vanligtvis behöver är ett mysigt rum där de kan njuta av romaner under en hel dag. I det här fallet skulle det vara bra att välja varma färger som gult eller lime. Dessa färger har en egen fräschör. Man skulle bli kär i ett så varmt rum, fullt av böcker.

Du bör dock vara försiktig när du väljer den perfekta färgen för ditt arbetsrum. Kom ihåg att val av mörka färger kan absorbera ljus och påverka din syn medan du bläddrar igenom din favoritroman på natten.

Å andra sidan reflekterar färger som lime och gul nästan allt ljus de får , vilket gör det lättare att läsa.

Tänk på husplanen

För bostäder med öppen planlösning där kök, matsal och vardagsrum får stora utrymmen, definierar rummets färghjälp dem. Aspekten av att måla ett rum med olika färger används för att ge funktioner till särpräglade rum.

Tänk på färgkombination

När du ställer in ditt vardagsrum är det bäst att använda en kombination av kontrasterande färger för att förbättra ditt rums estetik. Om du till exempel har ett stort vardagsrum och inte vill att det ska vara särskilt ljust, kan du välja en kombination av mörka och ljusa färger.

En kombination av mörk rödbrun med vit är en klassisk för vardagsrum. Se till att använda den mörkare färgen på en eller två väggar och måla resten med ljusare nyanser.

I samma veva kan du använda två olika färgnyanser i ett rum. Du kan till exempel använda den ljusa nyansen på de tre väggarna och den mörkare nyansen på den fjärde. Ofta återspeglar det kreativiteten hos ägaren av rummet.

Tänk på temat

Färgvalsprocessen bör utgå från att man observerar temat för rummet som ska renoveras. Välj sedan fyra färger, där två används för att måla rummet och de andra två för möblering.

Välj sedan färgen för de intilliggande rummen genom att följa samma färgremsor som används i föregående. Slutligen, välj en färg för att accentuera ändamål. Här stänks denna färg på väggarna för att göra olika konstformer. Färgerna ska ge olika attraktiva visuella effekter.

Tänk på ägaren

En annan viktig sak för överväga när du väljer ett rum färg färg är psykologi av dess ägare. Utan tvekan ger varje färg olika känslomässiga effekter. Till exempel kan blått återspegla rumsägarens fridfulla sinne, medan orange kan beskriva rumsägarens lekfullhet.

Ljusa färger som orange, lila, vinröd används bäst för ritrum eftersom de ger själen energi.

Bästa färger för ditt hus

Det finns olika färgtoner som du kan använda i ditt hus. Vilken typ av färg du använder är lika viktig som färgen. Människor som bor i olika områden måste välja den typ av färg som är bäst lämpad för deras temperaturförhållanden.

Dessutom bör vilken typ av färg du väljer bero på vilken typ av hus du äger.

Här är några av de populära färgtyperna som du kan använda:

Akrylemulsionsfärg

Dessa färger är vattenbaserade och de mest föredragna bland människor. Akryl emulsionsfärger är mycket hållbara och torkar snabbt.

Intressant nog behöver du inte oroa dig för att färgen ska flisas av inom några år om inte dina väggar är fuktiga. En viktig anledning till att de är de mest föredragna är att de är svampresistenta och inte bleknar när de utsätts för extremt solljus. Således, om du gillar starkt solljus i ditt rum under dagen, är dessa färger de bästa.

Emaljfärg

Emaljfärger är oljebaserade och ger som ett resultat en glansig textur till dina väggar. Dessa färger är mycket hållbara och håller i flera år. Att belägga dina väggar med emalj hjälper dig att förhindra att de blir fuktiga. Av denna anledning används de mest på fuktiga platser med kraftiga regn.

Dämparfärger

Dämparfärger består av krita, vatten och lime tillsammans med färger. Många föredrar dem eftersom de kan lägga dem direkt till cement utan att använda en primer. Dessutom är kostnaden för att måla väggar med distemperfärg ganska låg.

Att ta bort risker och faror vägen

Att måla dina väggar med färger av bästa kvalitet kan bli dyrt. På det här sättet är det bäst att försäkra ditt hus så att din investering inte går till spillo. Hemförsäkring skulle ge ekonomisk täckning för att återställa eventuella skador som orsakats av en oförutsedd katastrof.

Det är viktigt att värna om kvaliteten på färger eftersom ångorna från färger av dålig kvalitet kan orsaka flera luftvägar och andra allvarliga sjukdomar. För att vara säker kan du välja ekologiska färger eftersom de avger mindre skadliga ångor, vilket inte utgör någon risk för din hälsa.

Experttips

Hur många varianter av färgnyanser det än finns så består spektrumet av endast sju färger. Dessa färger är violett, indigo, blå, grön, gul, orange och röd.

Ett annat tips från är att när du är förvirrad i färgaffären, bör du gå igenom djupaste färgnyanserna. Om du hittar en nyans du gillar, bör du gradvis flytta dina ögon mot de ljusare nyanserna för att välja din utvalda.

Hade du börjat flytta dina ögon från de ljusare nyanserna till de ljusare nyanserna. djupare, skulle du ha misstat varje färg för samma.

Sammanfattningsvis

Det finns några försiktighetsåtgärder att ta vid målning, bland annat att använda en ytbehandling av god kvalitet. Halvblanka och högblanka ytbehandlingar är bra, ger en böjd accent till profilerna eller dörrpanelerna och förbättrar rummens visuella effekter.

Färgen eller den färgkategori du väljer för ditt rum är helt ditt val. Punkterna ovan skulle hjälpa dig att enkelt bestämma dig samtidigt som du säkerställer att du målar ditt hus rätt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!