Hur mycket El Använder en Vattendestillator?

De stigande levnadskostnaderna får varje husägare att ifrågasätta vikten av grundläggande apparater i sina hus. Till exempel, när du köper en vattendestillatör, kanske en husägare vill veta hur mycket el en vattendestillatör använder.

Detta beror på att de är bekymrade över kostnaden för el och skulle vilja utvärdera vikten av bänkvattendestillerare baserat på hur mycket el den förbrukar. Därför är det viktigt att förklara konceptet bakom en vattendestillatör för att veta hur mycket el den använder.

Vad är en vattendestillerare?

Om du vill ha ett heltäckande svar på mängden elektricitet som en vattendestillator använder, måste du förstå vad detta är och hur det fungerar.

En vattendestillerare är en maskin som behandlar vatten genom avdunstning. Så en vattendestillatör tar emot vatten och omvandlar det till ånga och kondenserar det till flytande form. Föroreningar som tungmetaller, bakterier och arsenik tas bort eftersom de inte kan förvandlas till ånga. Alla föroreningar som fanns i vattnet lämnas kvar i kokkammaren.

Därför producerar hela processen renat vatten, som är hälsosamt för mänsklig konsumtion.

Kostnaden för elektricitet när du använder en vattendestillerare

Kostnaden för elektricitet beror på storleken på vattendestillatören som du har hemma och hur regelbundet du använder den. Men för den här konversationen kommer vi att utforska megahome vattendestillatör och se hur mycket den använder per enskild liter.

Så när du kör vattendestilleraren kommer det att kosta dig cirka 9p att destillera en liter vatten. Den detaljerade kostnadsberäkningen visar att man använder cirka 3 kilowattimmar när man gör destillerat vatten uppgående till 4 liter. När du beräknar detta genomsnitt kommer det att innebära att du spenderar cirka 12p per kilowattimme. Så här kommer man fram till 9p per liter.

Är det bättre att använda el för att destillera vatten?

Den främsta anledningen till att många husägare frågar om elanvändning är att de letar efter förklaringar till om det är ett bra alternativ eller inte. För att förstå detta kommer vi att jämföra det med vatten på flaska.

Om du gör prisjämförelsen med att köpa vatten på flaska och använda el för att destillera ditt vatten hemma, kommer du att upptäcka att du sparar mycket pengar. Eftersom investeringen av en vattendestillatör är engångsföreteelse har du bara kvar elkostnaden, som är ungefärlig till 9p per liter. Därför är det som att du köper 1 liter rent vatten för 9p, vilket är en stor rabatt, vilket gör det ekonomiskt förnuftigt.

Hur lång tid tar det att destillera?

Destillationsprocessen tar ganska lång tid för den att producera vatten av god kvalitet. Om du vill destillera ca 4 liter i vattendestilleraren tar det ca 5-6 timmar.

Om du vill minska denna tid kan du välja att använda varmvatten. Den bästa tiden att destillera ditt vatten är på natten då du bara kan lämna det där för att destillera och det kommer att stängas av när processen är klar.

Destillerar kokande vatten fortfarande?

Nej, du måste veta att du inte kan ersätta destillationsprocessen med bara kokande vatten. Mängden renhet som du får från kokande vatten är inte detsamma som vattendestillation.

När du väljer att koka vatten minskar du helt enkelt skadliga patogener som finns i vattnet. Du kan ta bort eventuella bakterier eller andra mikroorganismer när du kokar vatten. Du bör dock veta att endast destillation kan eliminera tungmetaller, kemikalier och lösta fasta ämnen eftersom kokning inte är tillräcklig för att avlägsna dem.

Vilka är fördelarna med en vattendestillerare?

Nu när du vet att du redan har svaret på hur mycket elektricitet en vattendestillatör använder, bör du vara medveten om att du kan få många andra fördelar med att använda en vattendestillerare.

Garanterad vattenrenhet

Den främsta anledningen till att du behöver använda en vattendestillerare är att du får rent vatten. Det finns ingen annan metod hemma som kan garantera vattenrenhet. När du använder en vattendestillerare förstör du fullständigt alla bakterier, oorganiska föreningar och virus som kan ha funnits i vattnet.

Detta skyddar din kropp från dessa potentiellt skadliga ämnen. Därför får du överlägsen vattenrenhet för ditt hemmabruk.

Brett användningsområde

En annan fördel är att du kan använda destillerat vatten för många applikationer. Många tror att destillerat vatten bara är för att dricka. Även om det är sant att destillerat vatten är bra att dricka, kan du också använda det för andra ändamål som att förbereda din modersmjölksersättning och rengöra fönster och glasrutor för att ta bort suddighet.

Noll installation

En vattendestillerare är en fantastisk maskin som inte kräver installation. Till skillnad från andra vattenfiltreringssystem, kräver detta bara att du köper och placerar det någonstans i ditt hus eller kontor. Om du till exempel köper en bänkvattendestillerare kan du bara placera den i arbetsområdena i köket. Dessutom behöver du ingen erfarenhet av kabeldragning eftersom det är en plug-in maskin.

Bra avkastning på investeringen

Inledningsvis kan du hitta en vattendestillerare för dyr att köpa. Men om du bestämmer dig för att investera i det kommer du att få stor avkastning på din investering. Ta exemplet med en vattendestillerare på ett kontor. Det kommer att minska mängden pengar du spenderar på vatten på flaska varje dag. På samma sätt sparar du mycket pengar när du har en vattendestillerare i ditt hem eftersom du inte kommer att köpa vatten på flaska längre. Därför är det i slutändan bättre att ha en vattendestillerare.

Slutsats

Den enda oro som många alltid har är kostnaden för el som är relaterad till en vattendestillatör. Av diskussionen framgår det att mängden el som du kommer att använda är cirka 9p per liter. Om du undrar hur mycket el en vattendestillatör använder och om det kommer att påverka dig negativt, så bör du börja fundera på att investera i det eftersom det drar mindre el jämfört med att köpa vatten på flaska.

Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!
Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!