Hur Mycket kostar det att lägga till ett Badrum?

Ett av de bästa sätten att öka ditt hus v alue är att lägga till ett badrum. Alla vill ha ett extra badrum och det kan öka andrahandsvärdet med cirka 50% till 60% än tidigare. Renovering av badrum är också bra för att förbättra detta värde. Om du inte vill sälja ditt hus kan ett extra badrum ge dig attraktivitet och komfort.

Att lägga till ett badrum till ditt hus är en dyr process. Kostnaden för att lägga till ett badrum till ditt hus beror mycket på de material du använder och storleken på ditt badrumsutrymme. I den här artikeln hittar du idén om kostnaden för att lägga till ett badrum.

Innan du börjar

Om du har lite ledigt utrymme till ditt huss förfogande kan du behöva cirka 30000-50000 kr för att installera ett enkelt badrum. Tvärtom, den genomsnittliga kostnaden för ett uppdaterat badrum är 750.000 kr, och utrymmet här skulle vara 100 kvm. Så du bör vara försiktig när du räknar!

Det bästa valet är att plocka upp ett befintligt rum i ditt hus för att göra ett badrum. Det kan vara en större garderob eller källare men se till att du har rätt tillgång till elektrisk installation och VVS där. Om allt redan finns där kan du behöva 30000 kr.

Du kan lägga till ett badrum var som helst du vill ha i ditt hus, men ett utrymme utan VVS skulle kosta dig mer, och det är ungefär 150000 till 250000. I kostnaden ingår VVS, elarbeten och andra badrumselement.

Du kan lägga till två typer av badrum;

Helt Badrum

Ett badrum inkluderar ett handfat, badkar, eller dusch och toalett, troligen med duschpanel . Det här alternativet skulle vara bra för att lägga andrahandsvärde till ditt hus.

Halvbad

Ett halvbadkar inkluderar endast ett handfat och en toalett. När du inte har tillräckligt med pengar att spendera kan du välja detta billigare alternativ. Ett sådant badrum består av längden sex till åtta fot och en bredd på tre till fyra fot.

Kom alltid ihåg att du kan förbättra ditt husvärde med minst 20 % genom att lägga till ett badrum. Därför är det bättre att spendera lite mer pengar och få en enorm avkastning i framtiden.
Hur mycket kostar det att lägga till ett badrum beror på olika faktorer.
Kostnaden beror på platsen för badrummet. Utan VVS skulle kostnaderna minska och du måste betala lite extra pengar för att ta med avloppsledningar, ventiler och VVS om du vill lägga till ditt badrum på en annan plats.

 

Byggdatumet för ditt hus

Att lägga till ett badrum i det gamla huset är lite dyrt då det finns mindre system för el- och VVS-arbeten. Nya hus uppdateras, och du skulle behöva mindre pengar för att lägga till ett badrum.

 

Storlek

Det bästa vore om du tänkte på dina badrumsmått. Du måste betala mer för att slå ut väggar för att göra ett stort utrymme för ditt badrum. Ett litet badrum kräver mindre kostnad. Typ av tillägg     

Att göra om befintliga rum till badrum skulle vara mer överkomligt, och kostnadsintervallet är 25000 till 125000 kr. Men om du vill bygga ett nytt badrum skulle kostnaden bli högre, runt 18000 till 300000 kr i genomsnitt.

Omfattning

Vanliga duschkabiner eller badkar kommer till en överkomlig kostnad, men snygga saker kostar alltid mer pengar. Du bör vara försiktig när du väljer ett alternativ som kan passa budgeten. Bekvämligheter

Om du kan stå för de extra utgifterna kanske du vill ha en dusch eller ett badkar med helkroppsstrålar som kan ge dig en massagekänsla. Andra modeller kan ge handtag, inbyggda sittplatser, belysning, stereoapparater, schampohållare och även aromaterapi. För att få alla dessa bekvämligheter måste du förbereda dig för en enorm kostnad.

Kostnaden för att installera en duschkabin är cirka 30000kr. Om du vill ha en supermodern dusch, skulle kostnaden säkert öka upp till $10 000. Den slutliga kostnaden skulle bero på vissa faktorer och deras pris-

Glasdörrar- 6500-10000 Ramlösa dörrar- 9000-13000

 • Glaspaneler- 8500-12000
 • Duschpanna- 2000-7000
 • Stalldörrar- 2000-5000
 • Duschplattor- 3000-30000
 • Duschinsatser- 500-5000
 • Duschhuvud- 250-2500

Den ordinarie kostnaden för att installera en badkaret är runt 28000. Utan installation är priset på badkaret följande:

 • Stålbadkar – 3000-5000
 • Gjutjärnsbadkar- 4000-25000
 • Glasfiberbadkar- 3000-5000
 • Akrylbadkar- 6000-9000
 • Badkar i odlad marmor- 17000-25000

Timlönen för VVS är 300kr. Du måste spendera cirka 1500kr för en sådan typ av uppgift.

Installationskostnaden för badrumsplattor

Du bör försöka göra en kombination av ditt rum golvplattor och badrumskakel. Deras storlek, färger och mönster beror på badrummets mått och frånvaro eller på fönstrets existens. Om du använder plattor som är större än 6 tum kan du få problem när avloppet lutar.

Installationskostnad för handfat, tvättställ och toalett

Dessa element skulle definiera utseendet på ditt badrum, och du måste välja dem mycket noggrant. De ska vara moderna och eleganta, och stilen ska passa med dina övriga delar av huset. Justera diskbänkens höjd så att det skulle vara bekvämt för dig att använda. En krandesign skulle vara perfekt för att göra ditt handfat funktionellt.

Installationskostnaden för toaletten

Du skulle behöva en funktionell toalett som kan uppfylla det grundläggande syftet. Den glamorösa toaletten är inte nödvändig för alla. De flesta toaletter skulle kosta omkring 1000-2000, men du måste lägga till 1200-2500 för installationsprocessen.

Det genomsnittliga installationspriset är 2500 till 6000 för standard till lyxiga modeller. Priserna beror på röranslutningen, märket och toalettskålen. Vägghängda toaletter är dyrare än traditionella toaletter.

Installationskostnaden för armaturer

Kostnaden för montering av armaturer beror på bredden som kommer från 24-72 tum eller 61 cm till 1,8 m.

24-tumsbredden skulle kosta 700-22000, medan 36 tum skulle kosta 1800 -40000—priset ökar med bredden. Den större 72-tumsbredden kommer i 45000.

Installationskostnaden för diskbänken

Drop-in diskho

Den här typen av diskbänksdesign skulle se snygg och elegant ut. Du bör fixa cirka 350kr för sådana diskbänkar, men kostnaden kan gå upp till 20000kr.

Undermonterad diskho

Undermonterade diskbänkar skulle kosta cirka 400 till 21 000 kr.

Vägg- monterad diskho

Dessa typer av diskbänkar vill inte ha en disk, och du kan fästa dem direkt på väggar. Kostnaden beror på modellen som kan vara cirka 400-15500kr.

Pedestal diskhoar är fristående diskhoar, och du bör välja en modell med bas och diskbänk separat. Kostnaden börjar från 600 och kan sträcka sig upp till 3000.

Hörnvask

Dessa typer av handfat är de bästa för ett litet badrum. De kan enkelt fästas och tar mindre plats. Priset skulle gå runt 1200-8000kr.

Du måste överväga materialet och din diskbänkens hårdvara eftersom priset i hög grad skulle bero på det.

Slutsats

Eftersom hela processen med att lägga till ett badrum är dyr kan du spara lite pengar genom att göra processen själv. VVS och grund är en rörmokares arbete, men du kan göra andra arbeten. Du kan få idéer om hur du gör detta på olika webbplatser. Få en rimlig budget och planera för det bästa!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!