Exakt hur Säkra är Kemikalier på din Gräsmatta för Husdjur?

Det är viktigt att vara fullt medveten om vad du använder på din gräsmatta. Detta gäller särskilt om du har husdjur som ofta går runt i din trädgård. En majoritet av hundar går inte bara runt i din trädgård ens, de rullar och hoppar runt i den. Det du använder för att sköta din gräsmatta kommer därför sannolikt att exponeras för din hund regelbundet.

Detta kan vara ett stort problem om du använder bekämpningsmedel och andra potentiellt skadliga kemikalier på din gräsmatta. Nedan kommer vi att gå igenom hur säkra kemikalier som du kan använda på din gräsmatta är för dina husdjur och hur du gör din trädgård säkrare.

Håll giftiga växter borta: En av de saker du kommer att vilja göra är att hålla borta potentiellt giftiga växter från dina hundar och katter. Det finns alla typer av olika växter som kan orsaka allvarliga hälsokomplikationer för dina husdjur. Några av de växter som du vill undvika att ha på din trädgård är azaleor, begonia och till och med klematis. Undvik att ha någon typ av art som kan skada dina husdjur.

Läs etiketterna:

När du planerar att sätta kemikalier i din trädgård, vill du vara säker på att du läser alla etiketterna på de produkter du använder. En majoritet av gödningsmedel och insekticider utgör en betydande risk för dina husdjur. Som regel bör du läsa alla etiketterna och ta hänsyn till potentiella risker innan du applicerar något på din trädgård.

Medan ekologiska trädgårdsprodukter sannolikt utgör mindre risk, utgör även ekologiska produkter någon form av risk för dina husdjur. Vissa av de ekologiska produkterna kan utgöra en lika stor risk som ett mindre ekologiskt alternativ. Genom att läsa etiketterna innan du applicerar bör du kunna följa etiketternas riktlinjer som kan minska risken för att använda alla produkter som du planerar att använda på din trädgård, vilket vanligtvis kräver att du håller dina husdjur borta från din trädgård under en viss period tid för att undvika överexponering.

Tips för att göra din trädgård säkrare:


1. Håll din hund borta

Om du ska behandla din trädgård med bekämpningsmedel, måste du hålla din hund borta från din trädgård så länge som etiketten anger.

Ju längre du kan hålla din hund borta från gården efter att du har använt bekämpningsmedel – desto bättre. Olika gräskemikalier har visat sig ligga kvar på gräset i så mycket som 48 timmar efter applicering. Därför vill du undvika att låta din hund gå in på din trädgård under åtminstone denna tid. På så sätt ger du din trädgård tid att absorbera bekämpningsmedlen för att minimera exponeringen som de kommer att ställas inför när de går i din trädgård.

2. Torka av din hund

Tillsammans med att hålla din hund borta från gården i minst 48 timmar efter att du har lagt ner gödselmedel, kommer du att vilja torka av din hunds tassar och päls innan du släpper in dem i huset. På så sätt kommer du att kunna förhindra att bekämpningsmedlen spåras in. Det kan också hindra kemikalierna från att stanna kvar på din hund tillräckligt länge för att absorberas genom hans/hennes hud.

3. Titta på din hund

Istället för att lämna din hund utomhus för att göra vad han eller hon vill, kommer du att vilja titta på din hund och hålla ett öga på din hund under en bra tid för att säkerställa att han eller hon inte äter gräset eller slickar gräset även dagar efter applicering. Kemikalierna kommer sannolikt att finnas kvar även vid den tidpunkten, vilket betyder att du bör hålla din hund från att äta gräset.

4. Se efter tecken på reaktioner

När du ska använda kemikalier på ditt gräs och på din trädgård, kommer du att vilja se efter möjliga kemiska reaktioner. Detta inkluderar allt från hudutslag till kräkningar. Tillsammans med detta vill du se efter andra potentiella reaktioner inklusive ögonirritation och till och med andningsproblem.

Alla dessa symtom eller tecken kan vara ett direkt resultat av att ha exponerats för kemikalier i gräsmattan. Därför bör du hålla ett öga på din hund för att säkerställa att den inte uppvisar dessa symtom och om de är det, bör du ta dem till en veterinär omedelbart.

5. Inte bara insekticider

Många antog att just insektsmedel var farliga för hundar. Men mer forskning tyder på att allt från insekticider till både herbicider och gödningsmedel kan vara lika farligt för dina husdjur. Därför kommer du att vilja vara säker på att du inte använder dessa saker ofta och att du är försiktig om du använder dem.

6 . Säkrare produkter

Det finns produkter på marknaden som är “grönare” och mycket säkrare för både människor och djur. Därför skulle det vara klokt att överväga de säkrare alternativen som du kan använda på din gräsmatta. Istället för att ens riskera att utsätta dina husdjur för de skadliga kemikalier som du placerar på din gräsmatta, bör du försöka leta efter några av de olika produkterna som inte kommer att vara skadliga för dina husdjur. En majoritet av gräsmattor kommer inte att kräva många kemikalier utöver de näringsämnen som appliceras i konstgödselprodukter. Därför är det alltid en bättre idé att välja säkrare produkter och mindre när det gäller kemikalier för gräsmattan.

Sammantaget finns det många olika saker som du kommer att vilja vara medveten om när det gäller att använda kemikalier i din trädgård om du har husdjur.

Ditt husdjurs hälsa bör komma först och det finns massor av olika saker du kan göra för att minimera de negativa effekterna du utsätter för dina husdjur genom att använda säkrare produkter och genom att ge din trädgård tid efter att du har placerat kemikalierna på den, till att börja med, före låta dina husdjur på den.

Bästa Handhållna Gräsklipparen – Handgräsklippare Bäst i Test [Lista & Guide]

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!