Hur skapar grön teknik jobb? Vad du bör veta

Grön teknik är på frammarsch, och den tar med sig den höga arbetslösheten. Enligt Fortune skapar förnybar energi nya jobb 12 gånger snabbare än något annat segment av ekonomin. Det är 20 procent årlig tillväxt och totalt 4,5 miljoner jobb bara i USA.

Varför den enorma tillväxten? Kostnaden för att tillverka och implementera grön teknik har sjunkit över hela linjen, medan avkastningen på investeringar har skjutit i höjden när konsumenter över hela landet efterfrågar solenergi för sina hem och lokala policyer som stödjer ren energianvändning. Även GOP-städer börjar se värdet av ren energi.

Vilken typ av jobbmöjligheter växer fram som ett resultat av detta fokus på grön teknik?

Sol & vind industrier

Ett av 80 jobb i USA har varit resultatet av solenergiindustrin som går tillbaka till den stora depressionen, en siffra som har haft en stadig tillväxt i årtionden. Den senaste tiden följer vindindustrin efter. United States Bureau of Labor Statistics rapporterar att vindtekniker för närvarande ser den största tillväxten av alla jobb i landet.

Fossila bränslen är på en begränsad tidslinje, eftersom icke-förnybara resurser inte kommer att vara för evigt. Sol- och vindindustrin välkomnar arbetare som arbetar inom olje-, gas- och kolkraftverk vars jobb snabbt försvinner, med arbetsmöjligheter som betalar i genomsnitt 50kr per timme mer än jämförbara jobb i andra industrier.

Tillverknings- och installationsindustrier

Från elleverantörer till energieffektivitet i hemmet, vi kan inte ha grön teknik utan arbetsstyrkan som gör det möjligt med hårt arbete inom tillverkning och installation.

I oktober 2017 släppte Bureau of Labor prognoser som tittade på tillväxttakten för nästa år, och de två högst växande jobben finns både inom tillverknings- och installationsindustrin för grön teknik.

Efterfrågan på solcellsinstallatörer förväntas växa med 105 procent, medan efterfrågan på vindkraftstekniker bör växa med 96 procent under samma tidsperiod. Det är mer än dubbelt så högt som alla andra jobb som kom med på listan.

Solceller Offert: En Komplett Guide – Få Gratis Offert

Energieffektiva hemindustrier

Grön teknik är inte begränsad till vindkraftverk och samhällsomfattande solpaneler: husägare är allt mer intresserade av att bli energieffektiva. Att minska ditt koldioxidavtryck börjar hemma, vilket innebär att investera i smarta hemteknik, såväl som energieffektiva komponenter som strålande golv, isolerade fönster och till och med solpaneler i hemmet.

Detta innebär oändlig jobbtillväxt för de tillverkningsteam som skapar och bygger denna teknik, men också för entreprenörer som är specialiserade på att installera dessa energieffektiva lösningar. Husägare vet att det finns ett värde i att sälja ett energieffektivt hem till rätt målgrupp, så samtidigt finns det nu en marknad för mäklare som är specialiserade på att avsluta affärer på gröna hem, såväl som teknisk utveckling för energisparappar.

Framtiden har alla möjliga spännande utvecklingar för grön teknik, både statligt och globalt, och vi kan bara förvänta oss att jobbmöjligheter kommer att växa härifrån. Vågdrivna vattenpumpar kommer att bli en källa till ren energi inom en snar framtid, och Apple meddelade just att de bygger ett grönt energicenter för 1 miljard dollar. En sak är klar: grön teknik kommer ingenstans, och inte heller dess plats på arbetsmarknaden.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!