Hur Stoppar man Kökskranen från att Läcka?

Vi använder vår köksblandare otaliga gånger om dagen för att utföra en mängd olika uppgifter som att diska, fylla kastruller. Det blev en viktig armatur som underlättar vårt köksarbete avsevärt. Vad händer om, om din köksblandare läcker från botten av pipen? En läckande köksblandare är inte bara irriterande, den kan kosta mycket pengar och kan slösa massor av vatten. Det är nödvändigtvis viktigt att upptäcka problemet och kräva en snabb åtgärd.

Efter att ha förstått varför läckande kranar uppstår bör du ringa en rörmokare eller vill fixa det själv? Om du inte vill spendera pengar genom att ringa en rörmokare kan du fixa det genom att göra lite DIY-arbete. Vi har en steg-för-steg-guide för hur du förhindrar att köksblandare läcker för olika märkens kranar. Fortsätt följa oss med tålamod till slutet.

Hur man förhindrar att kökskranen läcker

Innan du går till den slutliga processen måste du förstå vilken typ av kran du har. det finns fyra typer av kranar som vanligtvis används på basis av en ventil. De är kompressionskranar, kulkranar, patronkranar och keramiska skivkranar.

Följ våra riktlinjer nedan för att reparera alla typer av köksblandare på kort tid.

Steg 1: Inaktivera vattenledningen

Först och främst måste du stänga av vattenlinjen. Om du inte stänger av vattenledningen kan ditt kök svämma över. För att stoppa vattenlinjen, titta på fixturen, stäng av ventilerna och vrid handtaget medurs. Om du inte har några avstängningsventiler, stäng av den centrala vattenförsörjningen i ditt hus. Kontrollera om vattenledningen är ordentligt avstängd eller inte genom att slå på kranen. Om inget vatten visas, gå till nästa steg. Steg 2: Ta isär kranhandtagen

Faktum är att sättet att dra ut handtagen på en droppande kran beror på typen av fixtur. För konventionella fixturer, använd en platt skruvmejsel för att dra ut kåporna från toppen av handtaget. Skruva loss dessa avslöjande handtag och dra av handtagen.

Bästa Skruvmejselsats – 11 Bäst i Test [Lista & Tips]

Steg 3: Separera ventilstammen

När kranens handtag tas bort hittar du den inre ventilen på skaftet eller patronen. Denna ventil måste tas bort. I en kompressionskran finns en mässingsventil som skruvar loss dessa komponenter. Om du stöter på några problem kan du separera ventilen manuellt genom att följa bruksanvisningen.

Steg 4: Undersök diskbänkens delar

När du tar ut alla delar, undersök dem för att vara säker på vilka delar av kranen som behöver bytas ut. Viktigast av allt bör du undersöka skicket på gummibrickan, tätningarna och O-ringarna.

Steg 5: Byt ut de trasiga delarna

När du hittar några skador eller trasiga komponenter byt ut dem. Gå till din lokala järnaffär för att leta efter delarna du behöver. Det enklaste sättet att få de rätta delarna för droppande kranar är att bära den gamla till hårdvaran för att be om exakta dubbletter.

Steg 6: Rengör och sätt ihop kranen För att desinficera och rengöra, häll den med vit vinäger över ventilsätet en kort stund. Borsta nu bort det och borsta de andra delarna för att återställa dens jämnhet och glans. Efter det när du har de nya delarna och rengjort allt så placera och likna kranen. Slå på den centrala vattenförsörjningen och kontrollera om det finns ytterligare läckor.

Vanliga orsaker till läckande kranar

Innan vi diskuterar vanliga orsaker till läckande kranar, låt oss prata om platsen för vattenläckage. Vatten som läcker från pipen är det mest uppenbart läcker och det är väldigt lätt att märka. När du stänger av vattnet ser du ett litet dropp i kranpipen. Denna typ av läckage uppstår normalt med ett enstaka dropp och förvärras med tiden.

En annan typ av läckage är basläckan som inte är lika uppenbar. När du stänker vatten på basen av kranen och ser att vattnet rinner och pooler på diskbänksdäcket så är det uppenbarligen för läckan i basen.

Ibland inköp av dålig kvalitet köksblandare är också ansvarig för att lämna. Eftersom de inte är gjorda med minimal hållbarhet. Att köpa en kran av ett kvalitetsmärke kan därför minska den största risken för ytterligare läckage. Se Recensioner av Miseno-kranar, de har ett gott rykte när det gäller köks- och badrumsapparater.

Det finns dock mycket fler orsaker till läckande vatten på de två ställena som ligger utanför ditt tänkande. Här har vi listat de fem vanligaste orsakerna som faktiskt är ansvariga för läckage.

En trasig patron

En patron är en ventil som styr flödet av vattnet i handtaget. När du har en kran i patronstil och har två handtag, ett för kallt vatten och ett annat för varmt vatten, och det är droppande vatten, är det ett tecken på ett problem med din patron och den kan vara trasig inuti kranarna.

Trasiga brickor

Detta är den vanligaste orsaken i de flesta fall till en läckande kran. Med tiden för olika fraktioner kan denna bricka slitas ut och leda till att vatten läcker från basen. Ibland kan en tvättmaskin av fel storlek och felaktig installation också orsaka vattenläckage.

Vattentryck

Trycket av vatten och flöden kan vara orsaken till att kranen läcker. När du ser vattenläckan hända under en viss tid när ditt handtag rör sig bort, kan läckan bero på vattentrycket i ditt hem.

O -ring problem

Kranens handtag fästs med en spindelskruv på platsen som har en liten skiva som kallas O-ring. Denna ring hjälper till att täta kökskranen och för regelbunden användning kan den bäras och lösas. Detta kan orsaka en läcka på kranen och denna typ av resultat ses ofta i patronkranar.

Korroderat ventilsäte

Ett ventilsäte fungerar som en koppling mellan kran och pip på kompressionsmekanismen. Genom ansamling av vatten leder rester till att ventilsätet korroderar och orsakar skador runt området. Att inte rengöra ventilsätet med en professionell rörmokare är orsaken till denna typ av problem.

Slutsats En kran är en viktig köksapparat som används för det mesta. Därför kan varje form av läckage i kranen orsaka arbetsstörningar i köket och framför allt vara ansvarig för bullret. Att fixa köksblandaren kan spara tusen liter vatten.

Förhoppningsvis har du samlat all kunskap om hur du stoppar köksblandare från att läcka genom att gå igenom den här artikeln. Om du fortfarande har några stenbrott i denna fråga, vänligen meddela oss genom att kommentera nedan.

Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!
Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!