Hur du Undviker Skilsmässa Under en Renovering

Det är ingen nyhet att renoveringar och ombyggnationer kan skapa mycket spänningar på ett äktenskap och relation.

En renovering innefattar många utmaningar och inte minst kan situationen under en renovering vara väldig stressig för alla inblandade. Detta kan resultera i potentiella risker med ditt äktenskap och din relation.

Men dessa tips hjälper dig att slutföra alla renoverings-oh byggnadsprojekt samtidigt som du behåller ett lyckligt förhållande.

Få med hela familjen på projektet

När det är dags för en hemrenovering kan relationer bli ansträngda. Ett viktigt sätt att göra projektet roligare och mindre ansträngande. En ombyggnad som inte tillgodoser allas behov kommer att leda till fler argument och mer stress. Ett projekt är ofta stressigt, men genom att tillgodose allas behov hålls entusiasmen uppe och alla har någonting trevligt att se fram emot.

Välj dina strider

Välj dina strider. Om det verkligen inte spelar någon roll för dig om rummet är blått eller gult, låt det vara och undvik istället en argumentation som kan skapa spänningar i äktenskapet.

Vissa skulle argumentera att de tre viktigaste orden i ett äktenskap är “du har rätt”. Om något inte är så viktigt är dig, men det är väldigt viktigt för din partner är det betydligt bättre att låta det vara för att undvika konflikter. Om något däremot är väldigt viktigt för dig, försök alltid att lösa det genom kommunikation där du undviker att höja rösten och att vara onödigt frusterad. Försök alltid att lösa saker med kommunikation. Detta är det absolut viktigaste receptet för en lyckad renovering.

Timing är allt

Timing och förståelse för hur lång tid renoveringen kommer att ta. Se till att både du och din partner är underförstådd med tiden som renoveringen kommer att ta så att ni vet vad ni kan förvänta er. Om du inte har planerat tiden som renoveringen tar kan det leda till ökad frustration och spänningar.

Under stora projekt kan det också vara bra att ta pauser ibland, speciellt om du renoverar själv och gör allt arbete. Det är speciellt viktigt med tidsplaneringen när du gör allt själv och kanske inte har så mycket tid att spendera med din partner. Detta är någonting som kan skapa ansträngningar på äktenskapet om ena partnern bara arbetar med bygget och inte har så mycket tid eller ork att vara närvarande, varken fysiskt eller mentalt.

Ta råd från en klok entreprenör

Det är viktigt att du och din partner är på samma sida. Starta inte ens ombyggnaden om ni inte är det. Om du inte kan bestämma saker i förväg när det är lugnt, kommer du säkert inte att kunna göra det när klockan tickar, och pressen är igång.

Vet din budget

Pengar är en av de främsta saker som skapar spänningar i en relation. En kamp om budgeten för projektet är vanligt förekommande under ombyggnationer och renoveringar.  Och problemet är att det finns inget sätt för entreprenören att fixa det. Det är trots allt de som beställer jobbet som bestämmer. Och målet är att vara eniga i vad som bestäms.

Gör tre listor: Måste ha, skulle vilja om möjligt och valfritt. Behåll så mycket av lista 1 som du kan, för det är därför du gör om. Behåll 10 till 25 procent av lista 2, beroende på budget.

Ombyggnad kan vara farligt för ditt äktenskap

En skilsmässoadvokat säger att han sett fler skilsmässor vid ombyggnadsprojekt än från utomäktenskapliga förhållanden.
På en skala från 1 till 10 betygsätter familjeterapeuter ombyggnadsprojekt till cirka 6 i termer av stress på en relation.
Färg är en av de största källorna till oenigheter för par.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!