Hur värms pommes frites i mikrovågsugn?

Både vuxna och barn är lika besatta av pommes frites. Denna måltid är mycket lätt att tillaga och passar bra till annan snabbmat eller hemlagad mat. Trots att det är en av de mest konsumerade måltiderna är det inte alltid det lättaste att värma pommes frites.

Det slutar med att många av oss slänger överblivna pommes frites eftersom vi är rädda att de inte kommer att smaka lika gott dagen efter. Tänk om vi berättade att du kan värma pommes frites och ändå få njuta av deras unika smak och krispighet? Om du undrar hur man värmer pommes frites i mikrovågsugn? En konvektionsmikrovågsugn i sig är den enda hemliga ingrediensen. Här är några av sätten du kan värma dina dagsgamla pommes frites utan att tappa smaken och krispigheten.

 

Metod 1 – Använda olja

Det behövs många produkter för att förbereda pommes frites. Du behöver potatis, och det är också lämpligt att skaffa den bästa pommes fritesen eftersom det gör ditt arbete enklare. Den andra nyckelingrediensen är olja. Och den senare är den enda ingrediens som behövs för att värma upp dina pommes frites.

Människor tillsätter olja när de värmer pommes frites för att förhindra att fukten kommer ut och på så sätt äventyra pommes fritesen. Tanken bakom detta är det faktum att vatten stöts bort av olja. Trots att det är ett enkelt sätt att värma pommes frites kan olja ibland överkoka det yttre lagret, vilket gör att pommes frites blir alltför knapriga.

För att värma pommes frites med den här metoden, ta bort dem från kylen. Ge dem minst 15 minuter för att återgå till rumstemperatur, häll sedan dina pommes frites i en skål, följt av olja. Du kan välja mellan vegetabilisk och olivolja. Placera dem i mikrovågsugnen i cirka fem minuter med temperaturen på 75 %. Låt pommes fritesen stå i en minut eller två innan du tillsätter salt och äter.

Metod 2 – Använda pappershanddukar

Om du funderade på hur du skulle värma pommes frites i mikrovågsugn med hushållspapper? Jo, målet med denna andra metod är också att förhindra att fukt kommer ut från pommes fritesen. Men istället för att bara använda olja som kan överkoka pommes fritesen kommer vi att använda pappershanddukar också.

Denna process är lite mer hektisk, men det är värt det. Du måste lägga på hushållspapper i mikrovågsugnen, hälla lite överblivna pommes frites på den och sprida lite olja innan du täcker pommes fritesen med en annan pappershandduk. Som nämnts tidigare kommer pappershandduken att förhindra att fukt läcker ut, vilket säkerställer att dina pommes frites inte förlorar sin krispighet och smak. Lägg de täckta pommes fritesen i en mikrovågsugn och värm dem igen i fem minuter. När du är klar kastar du handdukarna så är dina pommes frites redo att ätas.

Metod 3 – Använd en krispbricka

Alla äger inte en krispbricka, men du bör överväga att skaffa en om du är en pommes fritesentusiast. Denna bricka är inte bara idealisk för att värma upp pommes frites, utan den kan också förbereda dem. Så att ha det i ditt hem är en värdig investering. Vad en krispbricka gör är att den fördelar värmen jämnt över maten. Den levereras med ett lock som fångar upp eventuell fukt inuti brickan. Se därför till att alla pommes frites är jämnt uppvärmda utan att tappa smak.

För att värma pommes frites med hjälp av en knaprig bricka behöver du lite olja och en mikrovågsugn. Även den minsta mikrovågsugnen bör vara tillräckligt bra för att värma pommes fritesen åt dig. Innan du sätter in pommes fritesen på din krispbricka i ugnen, se till att de är väl belagda med olja. Till skillnad från de två ovanstående metoderna kräver användningen av en krispningsbricka exponering för värme i cirka tio minuter. Efter denna tid kan du alltid gå tillbaka och bekräfta om pommes fritesen är uppvärmd genom att titta på deras yttre utseende. Om de inte är tillräckligt varma kan du alltid kasta in dem i ytterligare två minuter.

Varför smakar överblivna pommes frites så illa?

När de fortfarande är färska smakar pommes frites fantastiskt. Men när du väl har lagt dem i kylen en dag blir de slemmiga, mjuka och tappar sin en gång krispiga smak. Återuppvärmning av pommes fritesen återställer smaken den en gång hade. Och du behöver inte slänga dem. Att värma pommes på nytt anses säkert, och så länge du förvarar dem i kylen direkt behöver du inte oroa dig för bakterier. När du värmer upp pommes blir de lika fluffiga och krispiga som de en gång var. Problemet med pommes är att de inte kan värmas upp flera gånger eftersom de blir gummiaktiga och tappar smaken helt.

Vad är betydelsen av olja vid återuppvärmning av pommes frites?

Olja spelar en avgörande roll för att förhindra att fukt kommer ut inuti pommes fritesen. Om du värmer dem utan olja är chansen stor att fukt kommer ut, och pommes fritesen blir inte längre krispiga. Pappershanddukar gör också samma jobb. Genom att använda dem sida vid sida förblir dina pommes frites krispiga. Du kan använda antingen vegetabilisk eller olivolja.

Poängen

Förhoppningsvis hjälper guiden ovan om hur du återuppvärmer pommes frites i mikrovågsugn dig att njuta av dina överblivna pommes frites utan att behöva slänga dem. Dessutom, om du är en pommes frites-entusiast, kommer en investering i en knaprig bricka att göra det lättare för dig att värma upp och laga din favoritmåltid.

Upp till 40% rabatt på hundratals maskiner, verktyg och tillbehör från Metabo. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till 22/5.
Upp till 40% rabatt på hundratals maskiner, verktyg och tillbehör från Metabo. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till 22/5.