Hur Värms Pommes Frites i Mikrovågsugn?

Både vuxna och barn är lika besatta av pommes frites. Denna måltid är mycket lätt att tillaga och passar bra till annan snabbmat eller hemlagad mat. Trots att det är en av de mest konsumerade måltiderna är det inte alltid det lättaste att värma pommes frites.

Det slutar med att många av oss slänger överblivna pommes frites eftersom vi är rädda att de inte kommer att smaka lika gott dagen efter. Tänk om vi berättade att du kan värma pommes frites och ändå få njuta av deras unika smak och krispighet? Om du undrar hur man värmer pommes frites i mikrovågsugn? En konvektionsmikrovågsugn i sig är den enda hemliga ingrediensen. Här är några av sätten du kan värma dina dagsgamla pommes frites utan att tappa smaken och krispigheten.

Metod 1 – Använda olja

Det behövs många produkter för att förbereda pommes frites. Du behöver potatis, och det är också lämpligt att skaffa den bästa pommes fritesen eftersom det gör ditt arbete enklare. Den andra nyckelingrediensen är olja. Och den senare är den enda ingrediens som behövs för att värma upp dina pommes frites.

Människor tillsätter olja när de värmer pommes frites för att förhindra att fukten kommer ut och på så sätt äventyra pommes fritesen. Tanken bakom detta är det faktum att vatten stöts bort av olja. Trots att det är ett enkelt sätt att värma pommes frites kan olja ibland överkoka det yttre lagret, vilket gör att pommes frites blir alltför knapriga.

För att värma pommes frites med den här metoden, ta bort dem från kylen. Ge dem minst 15 minuter för att återgå till rumstemperatur, häll sedan dina pommes frites i en skål, följt av olja. Du kan välja mellan vegetabilisk och olivolja. Placera dem i mikrovågsugnen i cirka fem minuter med temperaturen på 75 %. Låt pommes fritesen stå i en minut eller två innan du tillsätter salt och äter.

Metod 2 – Använda hushållspapper

Om du funderade på hur du skulle värma pommes frites i mikrovågsugn med hushållspapper? Jo, målet med denna andra metod är också att förhindra att fukt kommer ut från pommes fritesen. Men istället för att bara använda olja som kan överkoka pommes fritesen kommer vi att använda pappershanddukar också.

Denna process är lite mer hektisk, men det är värt det. Du måste lägga på hushållspapper i mikrovågsugnen, hälla lite överblivna pommes frites på den och sprida lite olja innan du täcker pommes fritesen med en annan pappershandduk. Som nämnts tidigare kommer pappershandduken att förhindra att fukt läcker ut, vilket säkerställer att dina pommes frites inte förlorar sin krispighet och smak. Lägg de täckta pommes fritesen i en mikrovågsugn och värm dem igen i fem minuter. När du är klar kastar du handdukarna så är dina pommes frites redo att ätas.

Metod 3 – Använd en krispbricka

Alla äger inte en krispbricka, men du bör överväga att skaffa en om du är en pommes fritesentusiast. Denna bricka är inte bara idealisk för att värma upp pommes frites, utan den kan också förbereda dem. Så att ha det i ditt hem är en värdig investering. Vad en krispbricka gör är att den fördelar värmen jämnt över maten. Den levereras med ett lock som fångar upp eventuell fukt inuti brickan. Se därför till att alla pommes frites är jämnt uppvärmda utan att tappa smak.

För att värma pommes frites med hjälp av en knaprig bricka behöver du lite olja och en mikrovågsugn. Även den minsta mikrovågsugnen bör vara tillräckligt bra för att värma pommes fritesen åt dig. Innan du sätter in pommes fritesen på din krispbricka i ugnen, se till att de är väl belagda med olja. Till skillnad från de två ovanstående metoderna kräver användningen av en krispningsbricka exponering för värme i cirka tio minuter. Efter denna tid kan du alltid gå tillbaka och bekräfta om pommes fritesen är uppvärmd genom att titta på deras yttre utseende. Om de inte är tillräckligt varma kan du alltid kasta in dem i ytterligare två minuter.

Mikrovågsugnens funktion

När det kommer till att värma pommes frites i mikrovågsugnen är det viktigt att förstå hur själva apparaten fungerar för att kunna uppnå bästa resultat. Mikrovågsugnen använder elektromagnetiska vågor med en specifik frekvens för att generera värme. Här är en detaljerad förklaring av mikrovågsugnens funktion:

Generering av mikrovågor

Mikrovågsugnen innehåller en mikrovågsgenerator, vanligtvis en magnetron, som omvandlar elektrisk energi till mikrovågor. Magnetronen skapar dessa mikrovågor genom att passera elektroner genom ett magnetfält, vilket resulterar i att vågorna bildas och sprids i ugnens kavitetsutrymme.

Interaktion med maten

När mikrovågorna skapas och sprids i ugnen, tränger de in i maten och interagerar med dess molekyler, särskilt med vattenmolekyler. Mikrovågorna består av en elektrisk och en magnetisk komponent som växlar snabbt i riktning. Detta gör att vattenmolekylerna också ändrar riktning snabbt och skapar friktionsvärme. Det är denna friktionsvärme som värmer upp maten, inklusive pommes frites.

Värmens distribution

För att maten ska värmas jämnt är mikrovågsugnen utrustad med en roterande tallrik eller en roterande antenn. Denna rörelse hjälper till att fördela mikrovågorna jämnt över maten och förhindrar “kalla fläckar” där maten inte blir tillräckligt varm.

Penetration och absorption

Mikrovågor kan penetrera maten beroende på dess densitet och tjocklek. Vattniga eller fuktiga livsmedel, som pommes frites, absorberar mikrovågor mer effektivt än torra livsmedel. Vattenmolekylerna i pommes fritesen absorberar mikrovågorna och omvandlar energin till värme, vilket leder till uppvärmning av pommes frites.

Genom att förstå dessa grundläggande principer för mikrovågsugnens funktion kan vi anpassa vår tillvägagångssätt för att värma pommes frites på ett effektivt sätt. Genom att placera pommes fritesen på tallriken, säkerställa att de är jämnt fördelade och använda rätt inställningar på mikrovågsugnen kan vi uppnå en jämn och tillfredsställande uppvärmning av våra favoritpommes frites.

Pommes frites och mikrovågsugnen

Pommes frites är en populär maträtt som ofta serveras som tillbehör eller snacks. Men hur fungerar det när vi vill värma upp dem i mikrovågsugnen? Här är en närmare titt på pommes frites och deras interaktion med mikrovågsugnen:

Pommes fritesens struktur

Pommes frites är vanligtvis tillverkade av skivade eller hackade potatisar som har blivit friterade för att få den klassiska krispigheten. Den yttre delen av pommes fritesen består av en tunn skorpa som ger den dess spröda textur, medan insidan är mjuk och potatisig. Det är viktigt att förstå denna struktur för att kunna värma upp dem på rätt sätt i mikrovågsugnen.

Värmeprocessen i mikrovågsugnen

När pommes frites värms upp i mikrovågsugnen påverkas de av mikrovågornas energi. Eftersom pommes frites innehåller vattenmolekyler, som är polariska, reagerar de på mikrovågornas elektriska fält. Denna interaktion orsakar en snabb rörelse och friktion hos vattenmolekylerna, vilket resulterar i värme.

Effekter på pommes frites under uppvärmning

När pommes frites värms upp i mikrovågsugnen kan det finnas vissa effekter på strukturen och konsistensen. Eftersom mikrovågsvärmen huvudsakligen absorberas av vattnet i pommes fritesen kan det påverka den krispiga ytan. Mikrovågorna tenderar att göra pommes frites mjukare och kan minska deras sprödhet. Det är därför viktigt att ha rätt tillvägagångssätt för att undvika att pommes fritesen blir överdrivet mjuka eller förlorar sin ursprungliga konsistens.

Tips för att värma pommes frites i mikrovågsugnen

Att värma pommes frites i mikrovågsugnen kan vara en bekväm och snabb lösning när du är sugen på dina favoritpommes. Här är några användbara tips för att uppnå bästa resultat när du värmer pommes frites i mikrovågsugnen:

Förberedelse av pommes frites för uppvärmning

 1. Placera pommes fritesen på en mikrovågssäker tallrik eller fat. Undvik att använda metall- eller aluminiumfoliebehållare eftersom de kan orsaka gnistor och skada mikrovågsugnen.
 2. Om pommes fritesen är för kalla eller frysta kan du låta dem tina något vid rumstemperatur innan du värmer dem. Detta hjälper till att förbättra värmeöverföringen och jämna ut uppvärmningen.

Rätt sätt att placera pommes frites i mikrovågsugnen

 1. Sprid ut pommes fritesen i ett jämnt lager på tallriken för att säkerställa att de värms upp jämnt.
 2. Om du har en mikrovåg med en roterande tallrik, placera pommes fritesen i mitten av tallriken för bästa rotation och fördelning av värmen.
 3. Undvik att stapla pommes fritesen för mycket, eftersom detta kan leda till att de inte värms upp ordentligt och kan bli klumpiga.

Rekommenderade inställningar och tid för att värma pommes frites

 1. Börja med att använda en medelhög effektnivå på mikrovågsugnen för att undvika att pommes fritesen blir överhettade eller för mjuka.
 2. Beroende på mängden pommes frites och mikrovågsugnens effekt kan en tid på 1-2 minuter vara en bra startpunkt. Men det kan variera, så övervaka pommes fritesen och justera tiden vid behov.
 3. Ta ut pommes fritesen och rör om i dem efter halva tiden för att främja en jämnare uppvärmning och undvika att vissa bitar blir överhettade.

Undvik vanliga misstag

Att värma pommes frites i mikrovågsugnen kan vara en enkel process, men det finns några vanliga misstag som många gör. Här är några viktiga saker att undvika för att uppnå bästa resultat när du värmer pommes frites i mikrovågsugnen:

Varför övervärmning kan försämra pommes fritesens kvalitet

 1. Övervärmning kan göra pommes fritesen mjuka och gummiaktiga istället för krispiga. Mikrovågsugnar kan generera hög värme på kort tid, så det är viktigt att övervaka tiden noggrant för att undvika att pommes fritesen blir överhettade.
 2. Om pommes fritesen överhettas kan de också bli torra och förlora sin ursprungliga saftighet. Att hålla koll på uppvärmningstiden och undvika att överstiga den rekommenderade tiden är avgörande för att bevara pommes fritesens goda smak och textur.

Risker med att använda metallbehållare eller folie för uppvärmning

 1. Att använda metallbehållare eller aluminiumfolie för att värma pommes frites kan orsaka problem i mikrovågsugnen. Metall leder mikrovågorna och kan orsaka gnistor eller överhettning, vilket kan skada mikrovågsugnen och i värsta fall orsaka en brand.
 2. Det är alltid bäst att använda mikrovågssäkra tallrikar eller fat för att värma pommes frites i mikrovågsugnen. Dessa är speciellt utformade för att tåla mikrovågsvärmen och säkerställa en jämn och säker uppvärmning.

Genom att undvika dessa vanliga misstag kan du njuta av goda och väluppvärmda pommes frites utan att riskera att de blir överhettade eller förlorar sin konsistens. Var noga med att följa säkerhetsrekommendationerna och använda rätt behållare för att undvika skador på mikrovågsugnen eller olyckor. Med rätt tillvägagångssätt kan du få perfekt uppvärmda pommes frites varje gång.

Förslag på att förbättra pommes fritesens konsistens

Att värma pommes frites i mikrovågsugnen kan ibland göra dem mjuka och förlora sin krispighet. Men det finns några knep som kan hjälpa till att förbättra pommes fritesens konsistens även när de värms upp i mikrovågsugnen. Här är några förslag:

Användning av mikrovågssäkra behållare

 1. Välj en mikrovågssäker tallrik eller fat som är lämplig för uppvärmning av livsmedel. Dessa tallrikar är vanligtvis tillverkade av glas, keramik eller plastmaterial som är säkra att använda i mikrovågsugnen.
 2. Genom att använda rätt behållare kan värmen fördelas jämnt runt pommes fritesen och bidra till att bevara deras krispighet.

Vända på pommes frites under uppvärmningsprocessen

 1. Ett knep för att förbättra konsistensen är att vända på pommes fritesen under uppvärmningen. Detta gör att båda sidorna får en chans att utsättas för mikrovågorna och bidrar till en mer jämn uppvärmning.
 2. Du kan enkelt använda en tång eller en spatel för att vända på pommes fritesen halvvägs igenom uppvärmningstiden.

Efterbehandling för att ge pommes frites en krispig yta

 1. Efter att pommes fritesen har värmts upp i mikrovågsugnen kan de sakna den krispighet som vi älskar. Ett sätt att återställa den krispiga ytan är att placera dem under grillfunktionen i ugnen i några minuter.
 2. Sprid ut de uppvärmda pommes fritesen på en ugnsplåt och placera dem under grillen i ugnen. Håll ett öga på dem och ta ut dem när de har fått en gyllene och krispig yta.

Varför smakar överblivna pommes frites så illa?

När de fortfarande är färska smakar pommes frites fantastiskt. Men när du väl har lagt dem i kylen en dag blir de slemmiga, mjuka och tappar sin en gång krispiga smak. Återuppvärmning av pommes fritesen återställer smaken den en gång hade. Och du behöver inte slänga dem. Att värma pommes på nytt anses säkert, och så länge du förvarar dem i kylen direkt behöver du inte oroa dig för bakterier. När du värmer upp pommes blir de lika fluffiga och krispiga som de en gång var. Problemet med pommes är att de inte kan värmas upp flera gånger eftersom de blir gummiaktiga och tappar smaken helt.

Vad är betydelsen av olja vid återuppvärmning av pommes frites?

Olja spelar en avgörande roll för att förhindra att fukt kommer ut inuti pommes fritesen. Om du värmer dem utan olja är chansen stor att fukt kommer ut, och pommes fritesen blir inte längre krispiga. Pappershanddukar gör också samma jobb. Genom att använda dem sida vid sida förblir dina pommes frites krispiga. Du kan använda antingen vegetabilisk eller olivolja.

Poängen

Förhoppningsvis hjälper guiden ovan om hur du återuppvärmer pommes frites i mikrovågsugn dig att njuta av dina överblivna pommes frites utan att behöva slänga dem. Dessutom, om du är en pommes frites-entusiast, kommer en investering i en knaprig bricka att göra det lättare för dig att värma upp och laga din favoritmåltid.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!