Hur du gör din Egna Tvättsåpa och Golvrengöringsmedel

Städprodukter kan vara en kostsam utgift på en familjs inköpslista. Beroende på märket av rengöringsmedel eller tvättmedel kan dessa flaskor äta upp veckobudgeten. Dessutom kan ingredienslistan på baksidan av dessa produkter vara ett helt stycke med kemikalier, färgämnen och andra tillsatser.

Att välja enklare rengöringsprodukter kan hjälpa till att eliminera extra kemikalier från skåpen, och om du gör dessa produkter hemma kan du också spara pengar. Det är så enkelt att blanda ihop hemgjord tvätttvål och hemgjord golvrengöring.

Här är fem recept på gör-det-själv-tvålar och rengöringsmedel för att hålla ditt hem rent…utan de höga kostnaderna och tillsatta ingredienser.

Hemgjord tvättmedel

Beroende på storleken på din familj kan du behöva köpa en stor behhållare tvättmedel varje månad. Eller så kanske du går igenom flera behållare varje månad! Vanligtvis kostar de största behållarna med tvättmedel uppemot flera hundra kronor, och även om kostnaden per tvätt inte är så galen, kan tvålens initiala kostnad äta upp en del av din budget.

Receptet kräver borax, tvättsåpa tvål, Bakpulver, och kranvatten. Du hittar receptet med instruktioner på Duggars hemsida.

Vissa familjer föredrar tvättmedel i pulverform framför flytande. Ja, du kan göra hemgjorda tvättmedel i pulverform hemma. Du behöver bara tre enkla ingredienser: tvättsoda, diskmedel och … tvål!

För att hacka tvålen till fina partiklar för detta recept, föreslås att du använder en matberedare. Blandningen ska vara två delar tvättsoda, två delar tvättmedel och en del riven tvål.

Ett annat pulverrecept

Vill du spara mycket pengar på tvål? Det finns några fler ingredienser till detta tvålrecept; du behöver tvättsoda, Borax, bakpulver, tvätttvål och Oxi-Clean. Återigen, du måste riva dessa ingredienser för att göra det fina pulvret, men när det är färdigt kommer du att sitta kvar med en stor behållare med tvål!

Hemgjorda golvrengöringsmedel

Golvrengöringsmedel har en mångfald av pris; det finns förindränkta rengöringsdynor som förenklar moppupplevelsen, klassiska sprayrengöringsmedel, gröna produkter med färre kemikalier (och/eller naturliga ingredienser) och billigare produkter som fokuserar på besparingar. Återigen kan familjer ha en produkt- eller varumärkespreferens som de köper varje vecka.

Men hemmagjorda golvrengöringsmedel är en enkel lösning för familjer som vill förstå listan över ingredienser till fullo och också spara pengar.

Golvrengöring med eteriska oljor

Det finns flera enkla recept på golvrengöringsmedel som också är säkert att använda på en mängd olika golvtyper. Du behöver vatten, vit vinäger, isopropylalkohol (70 procent), flytande diskmedel och din favoritolja. Däremot rekommenderas att man undersöker oljor för att säkerställa att de är säkra att använda runt barn och husdjur (vissa kan vara skadliga).

Specialiserad golvrengöring

Ingredienserna du behöver inkluderar vatten, isopropylalkohol (70 procent), vit vinäger och flytande diskmedel.

Kan du göra andra rengöringsmedel själv?

Medan hemgjord tvättsåpa och hemgjorda golvrengöringsmedel är de enklaste recepten för rengöringsmedel, kan du också göra själv ditt eget glasrengöringsmedel och möbelpolish. Återigen, gör-det-själv-recept är det bästa sättet att se till att du vet allt som finns i dessa flaskor!

Rengöringsmedel för möbler

När livet ger dig citroner bör du göra möbelpolish. Receptet består av bara tre ingredienser: vit vinäger, olivolja och citroner! Du ska dock inte använda detta lack på trägolv; så håll dig till bord.

Glasrengöringsmedel – fönsterputs

Fönsterputs är lätt att göra. Det kräver bara vatten, vinäger och eterisk olja. Förvara detta i en sprayflaska för snabb justering av spegel eller fönster!

Om du verkligen känner dig inspirerad kan du också hitta recept på andra hushållsstädare också. Det finns många resurser för enkla recept för att skapa dina egna tvättmedel och rengöringsmedel hemma; och för många familjer kan gör-det-självstädare hjälpa till att spara pengar i butiken. Det bästa med gör-det-själv-städare är dock att du kan alla ingredienser eftersom du är skaparen! Se bara till att undersöka ingredienser i eteriska oljor för att undvika säkerhetsproblem för husdjur och barn.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!