Hygge heminredningsidéer och inspiration du kommer att älska

Hygge är ett danskt ord för att skapa ett koncept av komfort och mysighet runt huset. Det är ett nytt ord som har kommit in i våra liv. Både uttalet och betydelsen är knepiga. Hygge är en känsla, ett ögonblick av intimitet, förankring av dem du älskar, finna tröst i små saker, vara medveten, leva i nuet och känsla av omsorg.

Vad är en Hygge-livsstil?

Danskarnas hem är ett av de lyckligaste i världen, och vi tror att det har att göra något med deras strävan efter hygge. Våra hem är som en förlängning av oss själva. Det ska väcka ett lugn när vi går in genom dörren.

Hur skapar man ett hyggehem?

Det kan utgå från utemöblerna vi placeras i trädgården så omtänksamt eller kärleksstolen vi har installerat i hörnet, från bokhyllan eller snookerbordet för vänner att leka. Allt kan trolla Hygge åt dig.

Vi bör alla sträva efter på de små sätt vi kan ta in Hygge i våra hem. Att se det som en ren trend är fel. Hygge är en livsstilsförändring som bör anammas året runt. Hygge uppmanar oss att njuta av de små stunderna i våra liv med våra nära och kära och forma ett hem där vi kan svika vår vakt. Låter kul, eller hur? Du kanske tror att det är svårt att uppnå när vi inte ens kan dechiffrera den korrekta betydelsen, men tro mig, det är stressfritt och så värt det.

Vintern kräver flammande eldar, fluffiga tröjor och mjuka filtar. Somrarna handlar om kylda cocktails, solklänningar och spel inomhus. Våren initierar trädgårdsfester, grillar och höstsäsongen är mest känd för att ha marshmallows på bål. Alla dessa små, billiga saker skapar nöje och ger en känsla av enorm tillfredsställelse och lugn. För att föra in den sanna essensen av Hygge i dina liv och hem, spendera tid med människor som får dig att uppskatta livets små ögonblick.

Hygge är mångfacetterad och diversifierad. Vad det betyder för en individ kan vara värdelöst för någon annan. Var och en av oss måste tänka på vad som får oss att le och frid och arbeta på det för att njuta av Hygge. Hygge är ingen inredningsstil. Det är inte heller namnet på en samling.

Det är att investera i saker som talar till dig, ger dig tillfredsställelse när du tittar på dem och är en vacker påminnelse om de förtjusande minnen du vill leva om och om igen. Ett Hygge-hus är inte bildskönt, sådana som är utan något felplacerat, nej det är inte dit vi är på väg med den här artikeln. Det är prestation, erkännande och minne av de små triumferna i livet. Saker som får dig att sucka av lättnad och tillfredsställelse.

Sätt att skapa det danska Hygge-hemmet

Här har vi listat fem enkla sätt att få in Hygge ditt hus, men kom ihåg att det här bara är idéer du kan hämta inspiration från, men Hygges heminredning är för var och en för sig.

Ett av de bästa sätten att göra ditt hem Hygge till himmelriket är genom att fladdra ljus och introducera pooler med mjuk belysning. Det danska folket svär vid denna regel. Ljus kan tyckas vara ett lite för lätt förslag men lita på mig.

Blommor och ljus kan värma upp var som helst den minut som den slås på. När du tänder ett ljus är det som ett åtagande du har gjort att stanna på den platsen för att koppla av och slappna av. Du kan också välja batteridrivna om lågan skrämmer dig. Undvik starkt ljus istället. Använd mjuk belysning som skapar en känsla av lugn. Ett Hygge-hem älskar interaktionen med det varma solljuset. Gå för det också. Smart placerade lampor på bord och golv kan på ett utmärkt sätt inkorporera Hygg känsla.

Den gröna färgen i växterna är en källa till överseende för våra ögon och själ. Det främjar människors mentala välbefinnande när de får andas frisk luft. Växter, blommor, löv och kvistar tar med moder natur in i våra hem, vilket gör dem mycket ljusare, mysigare och bekvämare. Placera små skålar med torr frukt eller chokladtäckta nötter och ställ en vas bredvid. Du kan också ta emot element som trä, mässing, läder eller sten i hushållet naturligt.

Mjuka texturer och material

Stress bör avbrytas så fort du kommer in i ditt hem, vilket är Hygges rätta uppförande. En varm färgpalett är ett bra initiativ för att åstadkomma ett Hygge-hus. Att hitta värme och inte ha vänliga saker omkring sig är ett väldigt kontrasterande beteende. Omge dig med mysiga filtar, fluffiga tofflor, fårskinnskläder, accentmattor eller lätta sängkläder. Danska hem, som annars är minimalistiska, har massor av plyschmaterial runt sig, som framkallar harmoni och lugn.

Redande och Hygge design

En mysig och lugn plats måste vara strömlinjeformad, organiserad och strukturerad. Att hitta tröst i ett stökigt hem är slöseri med tid. För att uppnå det måste man bli av med röran hamstrade runt huset. Att erövra röran är lika med att helt omfamna Hygge. Skräp tyder på saknad egenvård och kärlek, medan Hygge betyder att hitta kärlek i små saker. Om du vill att Hygge ska komma in i ditt hem, då måste röran gå ut direkt. Hitta Hygge i små saker som är både funktionella och sentimentala för dig. Arbeta noggrant för att uppnå Hygge i hemmet genom att ta små steg.

Öppen spis, böcker och arom

Här är några slumpmässiga saker, dra stimulering från det som passar dig bäst. Om du vill njuta av den sanna essensen av Hygge, måste du engagera alla sinnen. Blommor, aromljus, varma kakaodrycker med marshmallows på toppen, mjuk musik, eldens värme och ett snyggt rent hus kombinerar alla dessa faktorer och känner Hyggen i ditt hushåll

Slutsats

Kom ihåg att Hygge inte handlar om att vara flashig eller extravagant; det är att finna njutning och tillfredsställelse i de enkla sakerna omkring dig. Omge dig med människor och saker som verkligen gör dig glad och fridfull. Följ hygge hacks vi har delat för att få hygge i hemmet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!