Inred din nya Lägenhet på Rätt Sätt

När man flyttar hemifrån och får sin första egna bostad, kan det vara svårt att bestämma sig för hur man ska inreda lägenheten. Till en början kan ens inredningsval göra att lägenheten känns antingen för tom, eller som en rörig blandning av olika färger och material. Normalt kan man inte göra mycket åt färgen på väggarna då hyresbostäder i hela Sverige ofta kräver ett tillstånd och nekar större ändringar. Börja istället med att införa några personliga detaljer som speglar din stil och karaktär.

Tänk på din budget

Det är viktigt att hålla sig till en budget när man börjar inreda sitt hem då det kan bli mycket dyrt annars. Men det finns även ett par andra saker att tänka på.

  • Först och främst är det viktigt att planera utrymmet noggrant innan man börjar köpa saker. Det hjälper att ha en klar bild av hur man vill ha rummet och man slipper lägga onödiga pengar på inredning som inte passar..
  • Om du har en snäv budget kan man leta efter billiga alternativ. Att handla second hand är ofta den bästa lösningen, eftersom du kan hitta unika möbler till mycket låga priser. Men även stora kedjor på nätet kan ha bra erbjudanden.
  • Till slut kan du skapa en personlig stil i lägenheten genom att använda din kreativa sida såsom att måla, klä om möbler eller andra DIY knep.

Vad du behöver veta innan du köper inredningen

Innan du köper möbler är det viktigt att bestämt dig för en genomgående stil. Om du till exempel behöver en ny soffa kan det vara bra att tänka på vilka färger och material du redan använder i lägenheten. Många gånger ser man något man vill ha och köper det utan någon eftertanke, vilket kan leda till att produkten såg bra ut i butiken men inte passar lika bra in i sitt egna hem. Om du inte kan måla om i lägenheter bör du också tänka på vad du kan byta ut för att ge den mer liv. Du kan till exempel byta ut skåpdörrar och handtag, eller hitta några fina tavlor som kan ge rummet det lilla extra.

Hur man anpassar inredningen till olika typer av rum och stilar

Att skapa ett stilrent och harmoniskt hem är inte synonymt med att alla rum måste ha samma stil och färgval. Att anpassa inredningen till olika typer av rum och stilar är en del av att skapa ett hem som känns personligt och roligt. Tänk på vad du vill att rummet ska utstråla – harmoni, energi eller kreativitet. Baserat på detta kan du göra dina val och låta ditt hem växa fram.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!