Jämförelse mellan LED- och Lysrörslampor

Världen blir en grönare plats i takt med att människor blir mer medvetna om vår effekt och påverkan på miljön. Det har lett till en mängd olika tekniker och tillvägagångssätt för att minska miljöskador och till och med spara pengar på din energiräkning samtidigt.

Ett av de mest uppenbara områdena för att spara pengar är att byta från lysrörslampor till LED. Om du tänker göra detta kan du vara intresserad av att se varför lysdioder är ett bättre val. Du kanske också vill ta hjälp av en ansedd elektriker för att kontrollera dina ledningar innan du byter glödlampor.

Jämförelse mellan LED och lysrör glödlampor

Det som är intressant är att en rörformad lysrörslampa ser nästan identisk ut med LED-rörlampan!

Varaktig kraft

Led-lampor håller betydligt längre än deras fluorescerande komplettering. Faktum är att uppskattningar tyder på att LED-lampor kan hålla så många som 30 000 timmar mer än standardlysrör. Det är imponerande, särskilt som det inte finns någon förlust i ljuskvalitet. Kort sagt, det kommer att betala sig själv på nolltid!

Miljövänlig

LED-lampan använder aluminium och andra återvunna och ofarliga material. Kort sagt, det skadar inte miljön under tillverkningen och, förutsatt att du använder det med en grön energikälla, skapar det inga skadliga utsläpp under användningen.

Däremot har fluorescerande glödlampor en farlig gas inuti dem. Det är detta som potentiellt gör dem farliga om de är trasiga och kan skada miljön.

Dessutom, när lysdioden glödlampor har gått ut, de kan kasseras och återvinnas, detsamma gäller inte för lysrör. Det finns gott om ställen där du nu kan lämna in dina gamla glödlampor för återvinning.

Energianvändning

Om du använder en grön energikälla kanske du inte är alltför orolig över mängden energi du använder. Det är dock värt att notera att LED-lampor förbrukar ungefär en fjärdedel av den ström som ett lysrör gör.

Om du drivs med el som är en betydande mängd el du kan spara.

Färgval

LED kan levereras i ett stort antal färger. Detta är en trevlig fördel men, ännu viktigare, LED-lampor kan justeras på plats. Glödlamporna kan gå från ljus vit till gul färg, vilket gör att du kan skapa det bästa ljuset för arbete eller en naturlig känsla. Du behöver inte byta glödlampa, bara inställningen av glödlampan. I de flesta fall kan detta göras via en app.

Det gör LED-lampan till ett praktiskt val för alla område av hemmet eller kontoret. Glöm inte att rätt belysning gör stor skillnad för hur du mår och din allmänna hälsa.

Pris Det är viktigt att notera att kostnaden för LED-lampor är mer än fluorescerande lampor. Detta beror på att de är mer komplexa att tillverka och de använder återvunnet material. Men tack vare deras livslängd och lägre energianvändning kan du få tillbaka kostnaden för dessa glödlampor på lång sikt. Detta gör dem billigare på lång sikt.

Välja mellan Led- och lysrörslampor

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!